zvezdan je napisao(la):Završiće ti posao i konvencionalni strimeri za bucova,ako ti prati ili promašuje možda je voda suviše bistra pa je oprezan.Probaj da ga loviš u sumrak ili ranu zoru,tada su šanse za ulovom mnogo veće.Mada,za letnji režim,veži ti njemu tankog gurglera na dugačkoj i tankoj udici.To ne promašuje.
Hvala na savjetu Zvezdane ... istina , voda je onda bila bistra a danas se malo zamutila i točno kako kažeš, u sumrak sam dobio četiri komada ....Situacija se popravila .... počeo sam ponovno loviti , ali danas mi je bio blesav dan ... prvo sam na malog strimera crne boje od lisice zakačio klena za kakvog nisam ni znao da postoje ... imao je bar 2,5 kg ili više ... dovučem ga do obale, uhvatim u ruku jer naravno da nisam imao meredov , on se ritne , isklizne mi i silk pukne .... pola sata kasnije mi odvali bucov od jedno tri kile, zapetlja se u lokvanj i naravno opet pukne silk ... onda mi dođe štukica od pol kile i pogodite ... daaaaaa, pregrize silk ... zapnem još dva puta , ne nešto ozbiljno, i opet puče silk ... to je 5 strimera