Moje dvorište, moji zakoni, moja pravila...
Prošle godine, leto, pola 3 noću, moja ženka labradora zalaja specifično, e sad, jelte, pošto svoje kuče znam u note, iskočim na terasu spavaće sobe na spratu i vidim je da gleda nešto i laje ali se i sama uplašila. Prosto nije krvoločna rasa da sam napada ali bar dobro signalizira... Dok sam ja nju smirivao čuje me lopov i polako krene da izlazi iz dvorišta, pitam ga šta radi tu, kaže napio se pa ušao da pije vodu... kažem mu ja da ću sad ja da mu donesem da me sačeka i dok sam za 10 sekundi navukao šorc i zgrabio bejzbolku (bukova, sa zlatibora) čovek ispario... ne bih burno reagovao da nije čestih pljački po naselju... posle toga zaključavam i kapiju i ako tad neko preskoči sigurno nije ušao zbog vode, a onda ću da ubijem boga u njemu, bukvalno.
Ozbiljno razmišljam i o vatrenom oružiju jer ovo vreme više nije normalno. Toma Fila je svojoj ženi ostavio pištolj kući i rekao joj da ako neko provali dok njega nema da puca i da ubije, lakše će da je izvuče iz zatvora nego iz groba...
Što se tiče upadanja lopte ili pijanog komšije koji je promašio kuću, moj odgovor je - nemoj da piješ i zovi mene ja ću da ti dam loptu. I one crnčuge koje pobiše američki panduri nisu posegli za pištoljem al jebiga ovaj prvo puca pa pita jel koverta ili pištolj...
Još jedna stvar, imam drugaricu u Čikagu, ona i suprug se truda da zarade što više da bi kupili kuću u što boljem naselju, zbog komšija, škole, svega pa čak i bezbednosti, čim klošar zaluta u malo bolje naselje panduri odmah dolaze, po principu šta ćeš ti tu, kupe ga i ćao, naravno sve po prijavi komšija koji vode računa i o sebi i o komšijama.
Zakoni iz ove oblasti su jako loši i treba ih uskladiti, dozvoliti naoružanje stanovništva i povećati pravo svojine, sistem je napravljen da kada si najispravniji onda si u najgoroj situaciji, što si bliže granici zakona to je bolje za tebe...