CDC vs Polipropilen

M

Mr.Zakula

Guest
CDC gubi svoju zamishljenu i napravljenu formu posle jedne pastrmke,nekoliko klena ili lipca...Zvak,zvak...

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Zakula dragi, meni se tvoje muve zaista svidjaju, ali samo nam reci koliko to lipljena u zivotu si uhvatio pa da izricito tvrdis ovakve stvari?
Ako je CDC valjano vezan nema gubljenja nikakve forme bre! Lipljen mi nikada ni jednu jedinu muvu nije ostetio, moze da je sjebe samo ribolovac ako koristi udicu sa kontra kukom, prilikom cupanja iz usta. Pastrmka je sasvim druga prica ali kod krupnih ne pomaze ni polipropilen, jer kad je nekoliko komada pukne, razveze je celu!

sumadinac

Hero member
Učlanjen(a)
30.01.2006.
Broj reagovanja
105
Jebote Zakula nisi mi jasan. Kako se to samo tebi dogadja da posle jedne ribe musica od cdc-a propadne. Ja sam hvatao po deset lipljena na jednu muvu bez problema i tek posle 5 riba ona postaje extra. Sve zavisi kako vezes muvu. Pomenuo si da mastis polipropilen, sa cdc-om to ne moras da radis. Od propilena tesko da ces da uradis bilo kojeg cdc- emergera, mislim mozes ali kako ce on da se ponasa. U onom kolutu zakrzljalih krila od cdc-a zadrzava se mehur vazduha, koji nakon sto muva potone, ovaj mehur je polako vraca ka povrsini sto imitira prirodnu muvu. Ja mislim da to sa polipropilenom ne mozes da izvedes.

ivandrago

Senior member
Učlanjen(a)
18.10.2006.
Broj reagovanja
0
Uopste nije tacno da CDC gubi svoju formu i plovnost posle nekoliko uhvacenih riba kada se radi o prirodnom CDC-u, izuzetak je samo farbani koji je daleko losiji.

Nijedan vestacki materijal ne moze da zameni hiljade trahejica koje ima svaka badrljica CDC pera a kamoli prirodnu plovnost. Veoma je bitno na koji nacin se pero vezuje, koji deo pera se koristi, kada je iscupano sa patke...

Najjednostavniji nacin da musicu vratimo u predjasnje stanje je da je protrljamo prstima u vodi ili pre zabacaja par puta brzo provucemo kroz vodu zajedno sa kanapom pri tome ga nedizuci sa vode. Nema portebe za amaduom ni bilo kakvim sredstvom za susenje, posle dva-tri dobro izvedena lazna zabacaja musica ali sigurno pliva ko luda.

ivandrago

Senior member
Učlanjen(a)
18.10.2006.
Broj reagovanja
0
Simpsone,

to stvarno jeste lako, sve sto treba da uradis je sledece:
krenes u zadnji zabacaj pre nego je se prenji skroz odvio, jos je bolje ako pri tome dodas brzine haul-om.
Tako se povecava centrifugalna sila, musica dobija neverovatnu brzinu i u milisekundi zaustavlja SUVA :lol:(voda nastavlj pravo).

Znas li zasto se stvara onaj prasak kada mases bez musice(obicno po prasku znas da si ili otkinuo musicu ili se razvezala)?

M

Mr.Zakula

Guest
CDC nikada nece moci da se osushi samo bichevanjem sem ako ne mashesh ko budala pola sata kroz vazduh.Uvek je potrebno neko pomagalo,pogotovo ako se peca na nekim bujichavim rekama.CDC se nikada ne masti sem ako se ima specijalan sprej za poboljshavanje plovnosti istog.Polipropilen moze da zameni u svim situacijama CDC,pa i u loop wngu (krilni pupoljak).Posle svake sledece ubodene ribe,CDC gubi sve vishe I vishe na performansama,shto ne vazi u sluchaju polipropilena.Traheje = disajni organ kod insekata (pluca),barbule = segmenti sa pera,u ovom sluchaju CDC-a.

sumadinac

Hero member
Učlanjen(a)
30.01.2006.
Broj reagovanja
105
Prekidamo svaku diskusiju, Laki zakljucavaj ovo, Zakula je najpametniji, 90% sveta je ludo sto koristi cdc.

eurofish

Senior member
Učlanjen(a)
01.10.2006.
Broj reagovanja
0
Posle svake sledece ubodene ribe,CDC gubi sve vishe I vishe na performansama,
e pa Zakula ovo sto posto nije tacno ,kad vezes muvu sa kvalitetnim cdc-om (u stvari i ne vezuje se sa losim )
posle svake ribe muva je sve bolja, na primer muva Aca Veselinovica moze da sluzi godinama pod uslovom da je ne otkines i ne gubi nikakve performanse cak je sve bolja i bolja .

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
2
Nema zakljucavanja teme, sve dok ne krenete da se davite za gusu (a nekako mi mirise da cete ubrzo)!!!!!!!!!! Zato nastavite normalnu konverzaciju. Ja takodje smatram da je polipropilen u najvecem broju slucajeva bolji od CDCa. Vec sam o ovome govorio.......
Jos jednom nastavite normalno da komunicirate, inace brisem odgovore!
Salut!

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Opet različita iskustva. Ipak, treba znati da mladi Žakula ima CDC na tone, a ni ja nisam tako siromašan (bacam pogled na štek). Takođe, treba znati da u Nišu (iz kog baš svi koji su komentarisali ovo, više cene polipropilen) tradicija korišćenja polipropilena nije za potcenjivanje.
Dakle, mi koristimo i CDC i polypropylene, pa ih upoređujemo. Da li to rade i ostali? Imamo i jedno i drugo i ne vidim razlog da favorizujemo bilo koji.
Imamo pp raznih finoća, kakve se retko (nikad)viđaju i kod najboljih trgovina materijalima. Ne kupujemo ga u FF prodavnicama, već na jedan mnogo interesantniji i jeftiniji način. Nema potrebe da potcenjujete pp. Baš okoreli ljubitelji cdca postaju i najveći poštovaoci pp-a. Siguran sam da većina nije ni videla najfiniji pp kojim ja uvek zamenjujem cdc. Ne sekirajte se, nije skup. Ja ga delim besplatno! Probaćete, polako...
P.S. Jedna zanimljivost:
Naš webmaster, Lucky, pre par meseci, poklonio mi je sav cdc koji ima, uz poruku: "Koji će mi penis ovo, uzmi sve..." Za uzvrat, ja sam njemu dao polipropilen za hiljadu puta više muva. I danas sam mu poklonio pp u desetak različitih boja i to, količinu od koje može napraviti hiljadu visokoplovnih muva, brzo tonućih nimfi i najrazličitijih strimera. Jedva mi je i hvala rekao, jer se to kod nas deli džabe, kao voda.

sumadinac

Hero member
Učlanjen(a)
30.01.2006.
Broj reagovanja
105
Zakula kad imas tone cdc, aj mi pokloni 200gr. Mislim da mi nece trebati vise do kraja zivota. :hammer:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Ahahaha kako dobar thread :hammer: :hammer:

Zakula prica o lipljenima a Mix je zadnju normalnu muvu(od prirodnih materijala) vezao pre ko zna koliko godina :hammer:

Vrh Dno