CDC vs Polipropilen

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
ivandrago wrote:
Simpsone,

to stvarno jeste lako, sve sto treba da uradis je sledece:
krenes u zadnji zabacaj pre nego je se prenji skroz odvio, jos je bolje ako pri tome dodas brzine haul-om.
Tako se povecava centrifugalna sila, musica dobija neverovatnu brzinu i u milisekundi zaustavlja SUVA :lol:(voda nastavlj pravo).

Znas li zasto se stvara onaj prasak kada mases bez musice(obicno po prasku znas da si ili otkinuo musicu ili se razvezala)?

Ma znam bre sve to Ivane , ali sam neverovatno samokritican kada je bacanje u pitanju, pa sam se malo nasalio kako je za tebe sve lako :lol:

flydoc

Junior member
Učlanjen(a)
03.05.2006.
Broj reagovanja
0
Svakakvih budalastina sam cuo sad za cdc pero, i mogu vas samo zaliti Vas koji misle da je pp bolji ili ovo ono...ljige...te bolje se masti. PA LOJNO PERO SE I NE MASTI U 99% SLUCAJEVA. A ljige se resavaju upravo tako kako su simpson i ivan opisali, moze da se doda samo malo pudera na cdc muvu zbog ljiga, mada i to nije potrebno.
MA JEBES MUVU KOJOJ NIJE DODATO CDC PERO!

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
E, baš me pogodio Simpson, kada je napisao da sam zadnju muvu od prirodnih materijala napravio poodavno. Zamislio sam se i ukapirao da je u pravu. Ja sam postao ljubitelj "neobičnih" materijala. Ovaj moj sto je potpuno prekriven flashabouom, silikonom, polipropilenom, policelonom, poliuretanom, balzom, zmijskim kožama, epoxy lepkovima... Ima tu i par genetičkih sedala i dve kesice cdc-a, ali to sve više hvata prašinu u dalekoj pozadini.
Mislim da su takozvani prirodni materijali odavno prevaziđeni i treba ih što pre odbaciti, poput parne lokomotive, gramofona, VHS-a, volovskih kola itd.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
a bre ljudi koristite sta imate, do cega vam je lakse doci. vazna je na kraju lovnost i prakticnost te muve.
Moramo prihvatiti to da smo razliciti ;-)

ivandrago

Senior member
Učlanjen(a)
18.10.2006.
Broj reagovanja
0
Zakula,

Jedno je tvrditi da je nesto nemoguce a sasvim drugo je ne znati kako. Pri PRAVILNOM zabacaju musica se u krajnjoj tacki zabacaja krece blizu brzine zvuka dok bez musice vrh predveza-tipeta PROBIJA BRZINU ZVUKA, ako to nije dovoljno da se osusi jedno pero stvarno ne znam sta jeste.

Ne razumem zasto bi koristio nesto sto mora stalno da se maze naspram necega sto je priroda ponudila extra samo po sebi.
Da mogu verovatno bi vec napravili vestacki CDC, ne mogu i jednostavno ne postoji alternativa.

oldsurehand

Full member
Učlanjen(a)
10.01.2006.
Broj reagovanja
370
Glasam za miroljubivu koegzistenciju ova dva fina materijala!

cdcparadun.jpg

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
2
Najpametnije receno. Oba materijala su sjajna i kombinacija moze i jeste bombasticna. Zato nema potrebe da se vatate za gusu!

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Ne mislim da je kombinacija rešenje, jer jedan materijal treba mazati, a drugi ne. Prelistah danas katalog austrijske firme AOS i uverih se da je ubedljiva većina muva sa krilima od polipropilena nasuprot cdc-a. 20, 18, 16, 14... razne veličine. Austrijanci mnogo cene baš lipljena i to im je omiljena riba. BWO često koriste, ali cdc izgleda retko. Nišlije, niste jedini.

oldsurehand

Full member
Učlanjen(a)
10.01.2006.
Broj reagovanja
370
Polipropilen, i slicna vlakna su poznata po plovnosti. Naravno, ako vezes petlove noge okolo, treba mazati. Ovo pliva sjajno, narocito na manjim udicama. Ne vezujem vece of 16, jer su ovde BWO tih velicina.

Takodje Mix, pokazacu ti neke strimere radjene pd polipropilena. Za njih treba narocito tanko-prozirno vezivati, jer bez tonuce strune ima da plivaju na povrsini, bas zato sto poli ne upija vodu, za razliku od prirodnih vlakana.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Oldy, varaš se. Moji strimeri od malo grubljeg polipropilena uopšte ne plivaju, već baš taman upadaju na željenu dubinu. I ja sam mislio da će sigurno da zajebavaju i plivaju. Desilo se obrnuto. Veoma sam zadovoljan ponašanjem strimera od polipropilena i to mi polako ali sigurno postaje jedan od omiljenih materijala za strimere. Prednost ovog materijala u odnosu na zeca je što ne pije vodu i lako se otresa, što je veoma bitno za lakše i preciznije zabacivanje. Proveri još jednom ponašanje polipropilena na strimerima. Verujem da ćeš se uz malo više strpljenja uveriti u ovo.
Jedina "mana" polipropilena je što ne vibrira poput "zečetine", ali uz dodatak flashaboua biće sasvim dovoljno i toga. A tek kad ti kažem da nikad ne zaobilazi oko luka udice...!!!! A?

oldsurehand

Full member
Učlanjen(a)
10.01.2006.
Broj reagovanja
370
Ja sam prestao da ga koristim jos pre 10-ak godina za strimere. Ne volim da nosim cesalj - isuvise se mrsi kad ga zgnjeci zubata riba. Cak ni modernija vlakna, kao EP fibers.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Jedno se mrsi, drugo pije vodu, treće pliva, četvrto...

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Gledam ove filmove Olivera Edwardsa i cudi me da ovaj poznati engleski izradjivac musica nije nijednom upotrebio cdc u svojim "Essential Skills", iako je pecao u krecnjackim rekama Engleske, kako lipljene, tako i pastrmke. Opasne muve pravi, a polipropilen koristi. Kaze, mnogo dobro pliva. Pominje i cdc, ali ga ne stavi ni na jednu muvu. Ja ga poslusah i napravih jednu betidu na broju 18 bas sa krilom od polipropilena izuzetne mekoce i tankih niti, kakav ni on sam nema. Tu su i retke nozice od pivskog petla, bez kojih, kazu Crnogorci, nema dobre lipljenske muve. Malo dabinga antron/zeka.
  Ovo pliva kao pravi insekt!

Vrh Dno