Cime konkretno na klena ?

Bucko M.

Senior member
Učlanjen(a)
30.11.2011.
Broj reagovanja
0
Dobri moj kolega Pexoni,upravo te ''ne sredjene '' reke su raj za plovkarose,koji su pozabadali raklje na svakom lepsem tisaku i viru. Sada oni

prave dar-mar na zivinsku djigericu,creva i socne gliste i ''ciste'' reke od lepsih komada klenova. Upravo sada po porastu temperature a zamucenoj

vodi na iznutrice i gliste na metar daljine od obale bodu kilase klenove i u recicama gde ljudi i ne veruju da ima tolikih klenova  :doh:

Ali,kada se izbistre reke,oni (plovkari i lako dubinkasi),nemaju sanse  :nowink:. Znas koliko je tesko u bistroj reci prici i klenovima od 400 gr.

Tako kada '' mi '' Boze zdravlja, budemo uzivali ''sibajuci reke'' i lepo lovili,plovkari ce zbunjeno stajati u bistrom plicaku sa petljasemu ruci i u

''najlonskoj beloj kesi'' imati 1-2 ne dorasla klenceta. Kod mene je duze vreme voda bistra,tako da i ja imam muke da prevarim krupnijeg klena,

a plovkaros sa petljasem od 4m u ruci na 20 m levo i desno razjuri svojom pojavom i klencice od 30gr  :yeswink:. Ali , posle letnjeg pljuska i

plovkarosi imaju sanse u poluzamucenoj vodi na skakavca da odlicno prodju,narocito oni iskusniji koji strpljivo cekaju na visnju ili dud.

Na zalost plovkarosi na okolnim manjim rekama drze rekorde sa klenovima od 2200 gr na plodove duda i visnje,ali sve po mutnijoj vodi.

Onu VISION silikon.mazalicu sto si mi poklonio sam podelio sa Crnim,bukvalno ne moze da se potrosi  5 mm od proslog proleca i ako redovno

mackam i muve i kanape. HVALA po X-toti put  :tbumb:

eko

Hero member
Učlanjen(a)
19.02.2009.
Broj reagovanja
95
Bucko, odlicne bube.
Samo raspali po tim klenovima...  :tbumb:

Bucko M.

Senior member
Učlanjen(a)
30.11.2011.
Broj reagovanja
0
Hvala kolege,moze to puno pedantnije da se odradi ali ne utice na lovnost  ;)

Bucko M.

Senior member
Učlanjen(a)
30.11.2011.
Broj reagovanja
0
Kolege,za dve nedelje (manje-vise  :whistle:),prestaje zabrana za klena.Toplobih vam preporucio da bez ovoga ne izlazite kako na manje ,tako i na velike reke,kao Morava.Isprobao sam original foam,koji se lepo viidi da svetluca preko ledja buba,i raspametio sam se plovnoscu.Klen ih je toliko napadao da sam se pokupio kuci posle 20 min.Klenovi ovu bubu kupe uz raub .Jun vam je na raspolaganju,da rastrtite klena.. :D :D

BISTRO,SVIM KLENAROSIMA!
P.S.Ovaj insekt je prisutan i na vecim nadmorskim visinama ,pa i na Prokletijama,tako da bi bez problemana Limu prevario kapitalnog klena..Vecina je zove "svitac",a u JAgodini bila i ostala"MAJSKA  BUBA".

Prilozi

• IMG_6242.jpg
    IMG_6242.jpg
    230,9 KB · Pregleda: 610

eko

Hero member
Učlanjen(a)
19.02.2009.
Broj reagovanja
95
Odlicno ti ovo ide batice, svaka cast....  :tbumb:
Ja ne pamtim kad sam zadnji put seo za stegu...  :doh:

Bucko M.

Senior member
Učlanjen(a)
30.11.2011.
Broj reagovanja
0
Hvala drage kolege  :)

Eko,ja ako spakujem pribor za vezivanje i skinem lampu,zaboravim na vezivanje :doh: Sam sam u stanu po celo pre podne,i kad montiram

pribor i lampu na stocic,uvek kad prodjem vezem po 2-e cas :yeswink: Tako  izbegavam da sklanjam sa stocica opremu jos koji dan :D

eko

Hero member
Učlanjen(a)
19.02.2009.
Broj reagovanja
95
Znam, tako sam i ja ranije radio.
Veceras planiram malo da zasednem, osecam bice slika musica....  ::)
Nego reci mi gde nabavi ovaj original foam?

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Originalni policeolon i ovaj sto mi nabavljamo,po principu snadji se kako znas i umes su dve totalno drugacije stvari.Ovo sto mi uglavnom koristimo je ustvari dekor guma.Originalni policeolon je meksi,bolje pliva,sjajniji,neuporedivo laksi za rad....

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
... i sa mnogo više ćelija sa zatvorenim vazduhom unutra.

Vrh Dno