Crvenperka

Hunter

Senior member
Učlanjen(a)
10.12.2006.
Broj reagovanja
0
cim led ode nakon 2-3 suncana dana se daju uloviti.(doduse u to doba sam samo sitnije dobivao ali opet vesele nakon dugog zimskog sna)

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Meni se najbolje pokazla mokra varijanta kočijaša na 14 i 16. Telo paun, krila braon pevac, noge fazan.

tomos rider

Full member
Učlanjen(a)
27.11.2009.
Broj reagovanja
0
Marushani je napisao(la):
hteo sam sam jos reci nesto, ali sam iz greske pretisno post, tako da cu sada reci. Dobro radi i sitni red teg, bambulica u raznim bojama, mislim da ako kupi sa povrsine mozes joj baciti bas razlicite sitne musice i da imas uspeha u lovu. Videcemo kakva ce nam sledeca godina biti u musicarenju crvenperke. Interesantne su crvenperke sto bas rano u prolecu su aktivne pa cak i kasno u jesen, ako nemas drugo sta pecati uvek ces moci da se provodis pecajuci crvenperke.
ovo sam kasno saznao.....isao na stuke i poneo varalicarca,kad na jednom potezu ugledam 3-4 bas krupne crvenorepe.....neverovatan prizor...samo sam stajao i posmatrao ih....da je koja stuka prosla,verujem da ne bih ni pokusao da je ulovim,koliko sam bio ocaran lepotom prizora....najvece crvenorepe lenjo su se suncale par metara od mene....jedva cekam sezonu!

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Kod mene na jezeru ih nikada nema koliko god sunca da bilo zimi...tek s pravim toplim proljecem se pojave blize povrsini...mislim da je to slucaj u dubokim jezerima dok se plice vodene povrsine prije ugreju i stvar je drugacija kako ste vi naveli.

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Juče mi drug upecao (na glistu) dve crvenperke na jezeru.Ono što mene interesuje je u kakvim uslovima je loviti,sa kojom mušicom?Da li sa suvom ili?
Boja vode nije najbolja,pa tako mislim da ništa od suvih,jedino nekog crva ili šta već.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ako je voda mutna teško ćeš naći zadovoljstva u takvom mušičarenju,jedino ako se riba digne na površinu pa znaš gde je.Probaj sa klasičnim nimficama svetlije boje.

tomos rider

Full member
Učlanjen(a)
27.11.2009.
Broj reagovanja
0
lov nimfom na nevidjeno,po meni,nema bas neku car......slicno je plovku.....lov nimfom i suvom na vidjeno je svakako lepsi ukoliko dozvoljavaju uslovi.....moj savet,sacekaj prolece,malo bistriju vodu....cim ih ugledas blizu povrsine,bacaj gamaruse,imitacije crvica.....neces se pokajati! :tbumb:

StY_EsoX

Senior member
Učlanjen(a)
21.02.2006.
Broj reagovanja
1
Zavisi na koji nacin i gde lovis? Nimfarenje na stajacicama je daleko od lova na plovak.. mnogo je slicnije recimo varalicarenju.. jer nimfu lagano povlacis, odnosno muvi moras udahnuti zivot pokretom. Ne koristi se indikataor jer nema potrebe udarci se mogu najcesce fino osetiti ako je sve lepo zategnuto!

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Zvorničko jezro je u pitanju,i saznao sam da baš daleko od obale uzimaju  :( Nema bez proljeća ništa,dok se riba ne nakrca po plićacima.

Marushani

Full member
Učlanjen(a)
21.06.2007.
Broj reagovanja
0
sada i crvenperke kao i ostale ribe traze dublja mesta, gde je voda toplija, jedino ako u tom jezeru ulazi neka voda mozes ih tamo traziti ili gde ima podzemni izvor neki, a to sada je tesko da nadjes. Lepo se ti opusti usmeri misli u grugom pravcu, postoje i druge cari na ovom svetu, pa kada dodje vreme, kreni ponovo sa mislima za ribolov. Inace ako sve razmisljas o ribolovu bice ti tesko isto kao i meni  :). Onda ce jos teze stici prolece.

catizr

Junior member
Učlanjen(a)
03.07.2010.
Broj reagovanja
1
Da se pohvalim :hammer:
Juce sam dodao i crvenperku na moj kratki spisak riba ulovljenih klasicnim musicarenjem,nisu neke velicine ali bilo ih je poprilicno.Muva je -neki Djoletov crveni mrav...

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Nakon subotnjeg poraza na Dunavu morao sam necim nahraniti svoj ego, pa sam se okrenuo crvenperkama na Puskaskom Dunavcu, nisu bile velike ali je bilo interesantno, primale su i blod worm-a, a potom i povrsinske sitne musice. Radila je uglavom 16-18 ca. Bilo je i beovice (snajdera po Baranjski) i par sitnih klenova sto me je zacudilo jer je voda totalno atipicna za klena , nema veze utoliko bolje-jos jedno mjesto gdje mogu mahati klenu.
PuskaskiDunavac.jpg

Crvenperka2011.jpg

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
ako ako važno je da se nešto dešava...ma ne zovu ga šnajder samo u baranji nego se taj naziv proteže i do Vukovarsko srijemske županije  :)

Vrh Dno