D.A.M

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
vladan je napisao(la):
Nisam ti bas strucan kao neki ali posto vidim da mnogi mlate praznu slamu i teraju te da bacas pare a i sam neznas dali ce da te drzi ili ne(FLY) kupi brate neki jeftiniji  pa ako vidis da ti ide i oces dosta vremena da provedes na vodi naci ce se lova za nesto bolje!A ti nasi koji se umisljaju i porede se sa likovima sa kataloga i raznim DVD-ima(celebrity sindrom) reci da te ostave na miru!
Svaka cast sasatsu (moram da ga imenujem) jer izgleda da je on retkih koji su uspeli da se odvoje od naseg ciganskog mentaliteta!
Muka mi je kad vidim kad neko zaradjuje bednu lovu nosi neku neku kutijicu za muve od 20 /30 evra i stap od par stotina!
Nisam od onih kojiu kazu kupi najevtinije nego se samo vodi zdravim razumom !Isto kao kad ides da kupis farmerice ne kupis 5 para na pijacu nego kupis najevtinije od nekok renomiranog proizvodjaca!Kupi brate naki dam,daiwu,shakespeare ili nesto slicno trajace ti 20 godina!Ja sam recimo ovom daiwinom izvadio 5,5 kila "pa mi ne zahvali beking i ne ukoci mi kocnica" !Ne pravi zvik kao hardy ali boze moj neces da snimas plocu sa njom!
Otarasite se ljudi gluposti i budite malo realni citam svakodnevno sta se pise jer sam i ja ljubitelj istog ali ponekad znate da budite preveliki snobovi!
http://www.daiwasports.co.uk/products/game/reels/458/3/wilderness-fly-reel

Vladane postujem stav koji imas ali "jevtino" nekad moze da bude i skupo a neko mozda ima pa mu i ne "hvali" nista. I ja sam izvadio dvajes' i nesto kila bas pre neki dan. Doduse to nije bila riba vec prasence a izvadio sam ga iz zamrzivaca (renomiranog proizvodjaca) :toalet:

vladan

Junior member
Učlanjen(a)
24.05.2008.
Broj reagovanja
0
Svidja mi se tvoj smisao za humor!
A da ,verovato ti kojima nehvali nista teraju decka da kupi "bolje"da  bi mogo da vadi 300-gramce!

tomasini

Senior member
Učlanjen(a)
22.01.2008.
Broj reagovanja
1
vladane, ne znam na koga si mislio, ali što se mene tiće ja nemam nikakvih dvojbi oko mušićarenja. Zato se i želim počastiti jednom finom rolom tipa Flyrise npr., i da je to onda to za jedno dulje razdoblje.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
vladan je napisao(la):
Svidja mi se tvoj smisao za humor!
A da ,verovato ti kojima nehvali nista teraju decka da kupi "bolje"da  bi mogo da vadi 300-gramce!

Vladane a jel ti mozes da predpostavis da ima ljudi koji ne mere ribe i ne gledaju sta je isplativo? Kapiras da je jeftinije kupiti ribu na pijaci nego ici na pecanje. Sto onda uopste da pricamo o pecanju?

vladan

Junior member
Učlanjen(a)
24.05.2008.
Broj reagovanja
0
Da ja razumem sta oces da mi kazes,nego je odgovor bio upucen onome koje poceo ovaj topic a i onima koji pumpaju ovakve!Iskreno bez imalo stida ja sam nov u musicarenju ali mi nije dugo trebalo da shvatim sta je sta jer pecam 25 godina svim ostalim metodima !
Hteo sam da kazem da pocetniku netreba vise od mozda 100 e da kupi stap ,cekrk i jednu liniju i da je happy sigurno 2-3 godine!

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
vladan je napisao(la):
Da ja razumem sta oces da mi kazes,nego je odgovor bio upucen onome koje poceo ovaj topic a i onima koji pumpaju ovakve!Iskreno bez imalo stida ja sam nov u musicarenju ali mi nije dugo trebalo da shvatim sta je sta jer pecam 25 godina svim ostalim metodima !
Hteo sam da kazem da pocetniku netreba vise od mozda 100 e da kupi stap ,cekrk i jednu liniju i da je happy sigurno 2-3 godine!
    +

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
tomasini je napisao(la):
Zašto? Jesi li imao Flyrise u ruci, možeš li reći dojmove?

Sacekao sam da mi stigne dugo ocekivani novitet Flyrise i mogu ti reci da je zaista 3x bolji nego sto sam ocekivao. Rec je o kompletnom modelu Rhythm sa nesto drugacijim finishom i sasvim drugacijim dizajnom spolja. Za te pare (9500din) moze da izadje na crtu svim poznatim cekrcima u toj cenovnoj klasi pa i mnogim znacajno skupljim. Lagan, u mat finisu, sa vec bezbroj puta dokazanom kocnicom i mehanizmom od legendarnog Ross Rhythm, mislim da ce biti hit ne samo na nasim prostorima.

DZILE BA

Newbie
Učlanjen(a)
24.04.2012.
Broj reagovanja
0
..moj mali DAM Effzett,nema teme o antikvitetima pa sam slike spakovao ovdje..

21146rd.jpg

10f241y.jpg

10ngoeh.jpg

MAFKE

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
2
  Prelep cekrk. Bravo Dzile ,ja kad vidim stare predmete,odvrnem skroz,jos za ribolov  :doh:

Pa de nadje ovog DAM-ica ???  Imam vazda starih stvarri,od makaza,nozica starih skoro vek do foto aparata.

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Mafke evo malo dušu da razgališ:

http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=fly+fishing&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR2.TRC1&_nkw=fly+fishing+vintage&_sacat=0

MAFKE

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
2
  Hvala Tomi ko bratu,i sam posedujem bambus  musicarac dvorucni  dug 4 m AZDAJA,a star pola veka i jace u perfekt. stanju.

Problem je sto se ja lozim na ''gvozdje'',tj. stare metalne stvari. Evo ga moj ''Mamut'' iz 3 dela i 4 m bez obradjenih cvorica,kanap #6 ceo dize

iz vode kao od sale,a pluta mu je finija od nekih novijih stapova,spojevi su mesingani. Stap sam dobio iz Danske.Ne koristim tezi pribor,inace je

upotrebljiv 100%,nije samo eksponat,vec opasna alatka za velike reke. Ujedno i osetljiv i jak stap. :tbumb:

Prilozi

• IMG_4152.jpg
    IMG_4152.jpg
    111 KB · Pregleda: 246
  • IMG_3417.jpg
    IMG_3417.jpg
    136,7 KB · Pregleda: 253

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Mafke bre nije to stap od bambusa nego od trske :D I nije bre dvorucni!!!

Tacnije nije split cane iz letvica, kako se inace prave najbolji stapovi. Nema tu obrade cvorica...

DZILE BA

Newbie
Učlanjen(a)
24.04.2012.
Broj reagovanja
0
@Mafke
..slucajno sam ga nasao kod nekog rodjaka,bio 'uparen' sa nekakvom germinom :D
jedva sam cekao da ga rastavim na 'proste cinioce' i potopim u toplu vodu sa sodom za pranje espreso aparata i podmazem novom mascu,sad se vec sija cist aluminijum,ne znam tacno koliko je star negdje sam izguglovao da su se proizvodili oko 1930 godine..

MAFKE

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
2
  Bobro de,jak stvar dal bambus ili trska,ili dal dvorucni ili ne  ::) :whistle:. Bitno da je starac zilav  :bleh:

Ako je jednorucni,kao sto se jasno vidi po rolenhalteru ,onda je pravljen za Kraljevica Marka  :D. Dvorucni sam lupio,jer ja sam koristio obe

ruke prilikom prezentovanja muve,trska 4 m  :doh:

Dzile,i ja bih ga gustirao prilikom reparacije,fantaszija je  :tbumb: Inace isti naziv Dam-ovih legendarnih varalica :tbumb:

Vrh Dno