Danas sam kupio...

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Nisam danas nego prije mjesec dana al sam ga tek sad dovukao iz Zagreba, zarekao sam se da necu imati camac na Dunavu zbog stalnog rasta i pada vode pa bi morao ili svako malo trcati navodu ili  naci nekoga ko ce mi camac pustati ili privlaciti (ma jebada teska jer sam 25km od Dunava) nego tek kad uspijem nabaviti camac i prikolicu pa da ja odem na Dunav tako da ga odvucem, pustim, odpecam pa vratim kuci. Obzirom da u zadnje vrijeme imam i ozbiljniih problema sa kicmom za mene definitivno nije vucaranje motora po klizavoj stazi do camca...
E odasad ce ovako da bude, motor (i popratna oprema) na camcu, camac na prikolici. Odvezem se do Dunava spustim ga... Da skratim, camac i motor  Tomos4  je star nekih 15-20 godina ali je na vodi sveukupno proveo par sati, pa je kupovina bila izuzetno povoljna. Camac je Delfin 3,20 , motor je Tomos 4 i za mene samoga eventualno 2 u camcu idealno.

Camac+prikolica+motor+sator za 4 osobe covjek prodavao za 680 eura pa to nisam mogao da propustim.  Evo fotki :

DSCF9068640x480.jpg

DSCF9067640x480.jpg

DSCF9066640x480.jpg

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Dobar čamac nego imaš li ti dozvolu za upravljanje ovim "vozilom"  :smoke: ?

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
nespetro je napisao(la):
U zdravlju da te sluzi Gogo  :tbumb:

Izgleda dosta stabilno.

Hvala kolega, da navodno je veoma stabilan.

Strelko,  :eek: gdje me nadje je... pa... nemam , al iskoristicu ovo moje bolovanje da do proljeca polozim i od travnja dogodine da imam papir i za to "vozilo".

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Gogo odlično si pazario  :tbumb:
čamac mi djeluje da je "plastični",što je dobro jer ti smanjuje održavanje!
Ja imam metalni i mora da se remontuje često.
T4 koristim a čamac je dug 7m,i ne treba mi jače!
Tako da će ovaj tvoj ići još bolje.
Dozvolu nabavi nije teško polaganje nemoj im dozvoliti da te zezaju,pogotov ako si na nekoj pograničnoj vodi!
Mogu ti oduzeti čamac i napisati kaznu!
Dobro se raspitaj da te ne bi neka budala izmaltretirala!
I da te dugo služi!

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
ovo je korito za more, iskreno nemam pojma kako se na vodi ponasa ali nek je sa srecom

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Gogo majstore da te dobro i dugo služi!!!  :firends:

valja i za tu dozvolu se pobrinuti "ali" pošto su naše balkanske zemlje "imune" na mito i korupciju uz malo podplaćivanja nadležna lica brzo zaboravljaju kako se več ono pišu kazne i shvate da u tom trenutku i nije taj prekršaj tako veliki pa i njega zaboravljaju  ;)  :hammer: :D :doh:

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
oholi je napisao(la):
ovo je korito za more, iskreno nemam pojma kako se na vodi ponasa ali nek je sa srecom

Hvala kolege,

Čamac je plastični i jeste predviđen prvenstveno za more, ali ... a šta Dunav nje voda ?? Šalim se, valja to i za rijeku , stailan je i ne previše težak, iskusnije kolege koje su već imale posla sa takvim modelima kažu da je sasvim ok, i stabilnost i činjenica što ima kobilicu (što je rađen za more) dodatno daje stabilnost.

Što se tiče dozvole, ja sam ti od onih " po zakonu pa kud puklo" tako da nema šanse da pokušam što obilaziti, pa meni se radi o glavi ako ne naučim dovro sva pravila i korištenje istoga. Imam do proljeća par mjeseci da to dobro utvrdim i položim.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Cuvaj se ti vetra i Dunavskih talasa sa ovim kratezom od camca, ali kad je lepo vreme uzivaj u njemu.

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
He he bata Boki, hvala za savjet, al ja ni nisam od onih koji pod svaku cijenu idu na vodu, samo kad je mirno i samo 5 metara od obale, ako šta naleti da mogu isplivati, a ova školjka od čamca i ako se prevrne ne može potonuti jer je tako urađen, tako da nema problema. ;) 

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Sa srećom Gogo i nemoj da svi budu na tvojoj strani da se ne prevrne :tbumb:
I ja sam vlasnik od nedavno jedne 3# od Batson blanka RX7 Rainshadow sa solidnom opremom štap je onako na prvu iznenađujuće dobar za cijenu koju sam ga platio.
Evo šta kažu za ovaj blank:
Simply stated “Rainshadow RX7 fly rod blanks are the best value in high performance fly rod blanks available today.” The RX7 fly blanks are medium fast action designs that allow the fly angler great line control with plenty of reserve power to punch out long casts when needed. These blanks will easily compare to blanks costing three times as much.
Platio ga čitavih 50€ štap nov bukvalno bez iti jedene packe a da mi sad neko ponudi 150€ za njega ne bi ni pogledao :nowink:
Još da ga uparim sa nekom dobrom strunom što i neće biti problem neki jer sam malo bacao s njim i 5# pa je baca sasvim solidno.
Ako ko ima kakvu DT3 strunu ili WF4 da ponudi neka izvoli...

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
I ja sam se od skoro pojačao sa Guideline LPX-e 864 4#.Testirana na vodi i ribama,ja zadovoljan kupovinom!

ivke037

Hero member
Učlanjen(a)
11.06.2009.
Broj reagovanja
228
A kakav je ovaj moj?

Prilozi

• Dunas 3.JPG
    Dunas 3.JPG
    326,2 KB · Pregleda: 504
  • Dunas 4.JPG