Ovo što je napisao 100ka o sunčanici nije tačno.
Prvo, nije je ubacio naš pametnjaković, nego akvaristi Zapadne Evrope, najverovatnije Nemci. Niz Dunav se spustila i proširila kroz ceo sliv.
Drugo, u Americi su sunčanice i njihova porodica Centrarchidae najpopularnije sportske ribe. Mušičari ih vrlo rado love i cene kao ulov. Vrlo često se na njihovim sajtovima pominje ovo popularno lako mušičarenje, a proizvode se i specijalni štapovi za njih.
Da bi ste ovo proverili biće dovoljno da otkucate u Google-u "fly fishing sunfish" ili "fly fishing panfish".
POVRATAK NA TEMU
Danas sam mušičario. Tako sam se dobro proveo da ću ovaj mušičarski dan dobro upamtiti. Imao sam neverovatan uspeh u mušičarenju bodorke, ribe koja bi nekome poslužila kao keder, a ja je smatram vrhunskim mušičarskim izazovom i svrstavam u red svojih omiljenih riba. Sve sam ih pokupio, u skladu sa propisima, i nešto dao Lakijevom mačoru, a ostatak sam dao jednoj ženi za jelo. Kaže da joj nimalo ne smeta ako mirišu na barski mulj.
Danas sam lovio sve same babaroge od 23 do 27 cm, teške između 250 i 350 g (procena)!!! Odlična borba na laganom priboru i izuzetno uzbudljivo i neobično mušičarenje. Bara na kojoj sam danas mušičario je bila izuzetno bistra sa providnošću od bar 2.5 m.
Neverovatno sam srećan zbog fenomenalnog ulova. :lol: :lol: :lol: