Danas sam mušičario

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
sulecriba je napisao(la):
Imala je pun stomak pijavica po 3-5cm, bar 20 komada, i dva peša, a i udarila je na belog zonkera od oko 8cm, vezanog na mustad #6 dugog vrata...ne treba da strimer bude 40cm, šta ona zna koliko je 40... :hammer:, treba samo da bude nalik na pijavicu/paklaru...zmijolik.

Slažem se  :yeswink: Meni je samo malo krivo što kod mene ne smijem pajkama da bacam moje "bunny leach"-e od 10cm. Ali pripremio sam im i takve od 5cm  :yeswink:

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
357
Iguane, Nilske krokodile, VELIKE bele ajkule i samo jednog T-REX_a  :( .

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Danas sam probao da napravim jučerašnju reprizu ali džabe.Očigledno da ova mama još oseća posledice jučerašnjeg ranjavanja,nigde je nije bilo.

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Za praznik je u Kg bilo loše vreme sa jakim vetrom, samo jedan dan (popodne) mušičarenja i dva sitna basa
po otprilike 20 cm.
Probao sam sve za njega, a na kraju mi pokupio suvu vešticu.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
zvezdan je napisao(la):
Danas sam probao da napravim jučerašnju reprizu ali džabe.Očigledno da ova mama još oseća posledice jučerašnjeg ranjavanja,nigde je nije bilo.

Tu je ona samo ju treba izprovocirati. Ja mislim da se ona ne seča ničega od jučer samo što je negde na dnu ili u sredini...možda je i sita a takvu treba naterati, isprovocirati...češljanje, češljanje i tako barem jedno 15-25minuta pa pauza 2-3 h ili čak manje. i opet nazad na isto mesto i ako je u tom danu ne bi dobio takvom metodom sigurno je onda promenila teritorij ali velika štuka to nevoljno uradi u večini slučajeva. Na tom mestu če rado ostati par dana ili više. Postoji mogučnost i da je posle tebe to mesto prerovano od ostalih i da je uznemirena ipak otišlana neku drugu stranu. Još u hrvatskoj dok sam živeo, lovio sam ju na barama, osamljene vode koje je malo tko i znao da postoje e tu sam se i naučio tu vrstu taktike a to mi je preneo jedan stari iskusni ribolovac...poslušao sam ga i stvarno, moji ulovi su se brojčano udvostručili. I tada sam upoznao njenu teritorialističku ćud...ako je tamo sa takvom taktikom bi ju morao dobiti. Ja bi joj bacao bele strimere ili posebno još radije drečavo zelene. Zekani dugi baremn 10cm sa vođenjem propadanje i povlačenje. Ja sam kod mene tako na jezeru ulovip dvaput jednu te istu štuku na istom mestu (3kg), na to mesto sam se vratio nakon par sati i nije imala ništa protiv da još jednom zaplešemo.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
8
...bodorke na nimfe. Plan mi je bio da kovem i krupne štuke, ali me "ubi" kiša i otera sa vode.

kurare

Senior member
Učlanjen(a)
19.09.2008.
Broj reagovanja
0
sudan1.jpg

sudan2.jpg

scudan1.jpg

scudan2.jpg

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
Juce sam mahao po Ljubovidji. Voda je prelepa kao i priroda oko reke. Pastrmka je aktivna ali su komadi jakoo sitni. Pecaju mestani na plovak,dubinku, glistu, hleb  :doh: . Rece mi drugar da tu radi i struja
Jutros smo otisli do Drinjace, pa nakon  mahnitog utrcavanja u vodu koja naizgled obecava, opazismo tablu - zabranjen ribolov do 1.5.2009 i opet  :doh:
Sledeca voda je bila Jadar. Obala prekrivena kojekakvim krsom, ali reka prava lepotica. Hladna, brza, snazna... na kraju zakljucismo da nema ni ribceta u njoj  :'( 
Odosmo na Ribnik  :bye:

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
151
Koja je Ljuboviđa u pitanju? Ako je rečica koja se u LJuboviji uliva u Drinu, molim te daj još detalja, pošto planiram da je posetim u maju. Nije preterano ribolovački atraktivna, ali je priroda stvarno lepa.

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
falco je napisao(la):
Koja je Ljuboviđa u pitanju? Ako je rečica koja se u LJuboviji uliva u Drinu, molim te daj još detalja, pošto planiram da je posetim u maju. Nije preterano ribolovački atraktivna, ali je priroda stvarno lepa.

Bas ta Ljubovidja. Postavicu slike kada se vratim, reka je zaista prelepa. Slabo je naseljena u gornjem delu toka (uzvodno i nizvodno od rimskog mosta), pa je cista ali mlate ribu cime stignu pa krupnijih primeraka slabo ima. Riba je aktivna na povrsini i svaki cas kupi musicu pa je zanimljivo loviti. Problem je samo sto su primerci zaista sitni i stvarno treba polomiti povratnu kuku. Imao sam samo jedno dizanje "vece", pastrmke na musicu i promasaj. Ima kaliforniske pastrmke oko ribnjaka, ali je tu i izfrustrirani vlasnik koji ce da vam place na ramenu sto lovite ribu koja je pobegla iz NJEGOVOG ribnjaka - cobanin. Slikao sam i jedan splet zmija pored obale pa ko se zaputi, neka povede racuna. Reka zaista puni oci i dusu i zasluzuje da svaki musicar koji prolazi preko Pecke svrati i pokloni joj malo vremena. Ako bi se poribila i cuvala, bez sumnje bi postala jedna od cesto spominjanih reka na ovom pa i drugim forumuma. Eto, ja sam impresioniran prirodnim lepotama ovog kraja. za sada toliko, pozz

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno