Nisam jutros poranio ,dan prijatan ,hladnovit...eto mene oko 12 h na Gradcu ,100% računajući da je nivo vode malo porastao kao i da je vodica malo zamućena ....i tako ja spremih nimfe i strimere kad onooo PRC .. Gradac mali i bistar kao suza..ipak sam imao par suvih muva favorita koje su mi omiljene ....stadoh ispred prvog vira ,namestih krilatog mrava i posle 2 zabačaja u samom brzaku pokupi ga lepa potočara od oko 33-34 cm ...
posle ovog prekrasnog zgoditka nastavih dalje i u istom brzaku dobih još 2 manje ...
obiđoh još par uzvodnih lokacija ali ništa mrka kapa samo jedan promašaj...primetih da se neko igrao i pregrađivao kamenjem tok gradca na više mesta ,ne znam zašto
nastavih još uzvodno do jedne omiljene lokacije...
i na 3-4 zabačaj dobih jednu malu na stimulatora ,dok sam je vadio primetih da iza nje ide jedna od preko 40 cm pokušavajući da je gricne u tom momentu počinje i pljusak....a ja ni kabanice a ni kapuljače ..
pošto se kiša pojačavala nije bilo drugog no ostaviti štap sa strane i sesti pod obližnje drvo
prolazili su minuti ,desetine minuta ,sat..o muke moje ..oće li ovo statttiii??'
Pošto sam naravno ostavio sendviče u kolima prešao sam na konzumiranje nekih jestivih biljaka ..
o pa super imam još par sati lepog pecanja i tako pun elena nastavih dalje ..no međutim nije prošlo više od 15ak minuta poče i novi pljusak...aghrrrrrrrrrr :'( muke moje ,daj da sada gricnem ovu plutu portugalsku...
[/img]
i kiša napokon stade...ajmo lagano...jer je već nekih 19h
u povratku bacih zabacih još par puta i nabodeh još jednu lepoticu na adamsa...
i tako ne prođe puno vremena i sretoh neke Valjevce koji su mušičarili na obližnjem terenu ..riba je najbolje radile 3 m levo od stative
bez Šale tu su u vazduhu bile ogromne količine strune ,izgleda je neko spremanje za neki ispit u pitanju :
sve u svemu jako zanimljiv i poučan dan ...aj sad laku noć...