Danas sam mušičario

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

ekoljuba

Full member
Učlanjen(a)
16.08.2007.
Broj reagovanja
0
Aj mozda ti se pridruzim! Krenem zaobilaznim putem iz Ns-a u BG, pa svratim na branu pa dalje na Adu!

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
1
dodji ljubo ,99% sam tamo od 6h-10h  ,nemogu da kažem 100% jer izgleda može kiša da ljusne ..

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
1
mušičario sam i ništa nisam upeckao... ali bio sam na seminaru fly castinga a ni tamo nisam ništa upeckao ..mada su me spopadale neke devojke na pešačkom keju ...

Prilozi

• seminar casting ada.jpg
    seminar casting ada.jpg
    91 KB · Pregleda: 144

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Evo jednog od danas.Kakav udarac,kakva borba.Glisirao je do gurglera preko metar,a onda napravio zaokret za 180 stepeni,digao manji talas,i oterao sve zlatooke i babuške u blizini.Na kraju me slikao čovek koji nema veze sa čudima moderne tehnologije i tako upropastio jednu potencijalno dobru sliku!Ali nema veze,idemo dalje!

Prilozi

• bucovko.jpg
    bucovko.jpg
    211,1 KB · Pregleda: 172

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
357
Svaka ti čast Zvezdane. Slika nije tolko loša a bucov je ekstra  :tbumb: :tbumb: :tbumb:

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Tek da me ne zaboravite ;) Zgadili mi se oni Zvezdani bucovi, pa reko da promenim malo :whistle:

Prilozi

• IMG_0114_cr1.jpg
    IMG_0114_cr1.jpg
    214,6 KB · Pregleda: 144

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Ma jurio bih i ja smuđa pre nego ove dosadne bucove :hammer:,ali voda je minimum minimuma.Milanče,na šta si ga kovnuo?

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
zvezdan je napisao(la):
Ma jurio bih i ja smuđa pre nego ove dosadne bucove :hammer:,ali voda je minimum minimuma.Milanče,na šta si ga kovnuo?

Gummi minnow, pomalo sam ga i zaboravio a on mi je doneo prve smuđeve na FF. I ovde je voda minijaturna i spora kao u bari. Vođenje je klasično džigovanje kao na mrtvog kedera :doh:

Prilozi

• gummi.jpg
    gummi.jpg
    1,8 KB · Pregleda: 259

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Gomilu bandara - ništa vredno.
Probao sam neke strimere za štuku - na belu polarnu lisicu i crveni marabu - dve štuke, iako je voda još uvek topla.
Jedna ispod mere i jedna oko 50 cm.
Puštene odmah bez merenja.
Štuka se izgleda oporavila u jezeru i hvata se dosta komada oko mere i poneka maksimum do 2 kg.
Nažalost nosi se sve što dođe na udicu.
Čuvari prolaze i ne traže dozvole i ne kontrolišu čuvarke.

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
Kako se ponasa? Mogao bi da ga predstavis malo bolje, jer je koncept veoma zanimljiv. Svi su inace svi duzine 7' 11'' a jacih klasa #6,8,10 ako se ne varam. Dakle lagan stap za vece muve, idealan za lov stuke iz camca........

DejanC

Newbie
Učlanjen(a)
13.09.2009.
Broj reagovanja
0
Rancic je napisao(la):
Gomilu bandara - ništa vredno.
Probao sam neke strimere za štuku - na belu polarnu lisicu i crveni marabu - dve štuke, iako je voda još uvek topla.
Jedna ispod mere i jedna oko 50 cm.
Puštene odmah bez merenja.
Štuka se izgleda oporavila u jezeru i hvata se dosta komada oko mere i poneka maksimum do 2 kg.
Nažalost nosi se sve što dođe na udicu.
Čuvari prolaze i ne traže dozvole i ne kontrolišu čuvarke.

Jedno pitanje, ne zameri posto sam nov u FF kakvu kombinaciju koristis za stuku. Ja sam imao jednom na Woblera stuku 63cm i nju sam dovukao ali jedva, pre toga je jedna odnela sve. Posle toga sam iskljucivo koristio sajlu. Kad sam poceo krajem ovoga leta da idem na FF vidim da se uglavnom (lupam) hvata bez-zuba riba. Pa zato pitam kako ne otkine tipet ili i tu postoji neka fora...

HVALA UNAPRED

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Pozdrav Dejane, dok ti drugi ne daju neka svoja iskustva sa štukom evo po neko moje iskustvo: Koristim štap od devet stopa srednje brze akcije u klasi 7/8 uparen sa čekrkom koji ima kvalitetnu kočnicu i špulnu sa mnogo mesta i za backing, za manje štuke nisam a i skoro nikako ne bi koristio sajle več samo malo kvalitetnije špage za spin ali batalio sam se toga i koristim sajlu iako mi nije baš najomiljeniji privesak jer ne želim reskirati u sličaju da naletim na štuju od metar i dvadeset, tipet mi je minimalno 0,25 mada koristim i 0,40 koji mi je draži jer je primereniji za velike strimere kakve ja koristim za štuke...gledam da je tipet također malo više nosivosti. Gledaj, zadnja kapitalna riba koju sam izvadio sa tipetom 0,40 nosivosti 11 kg je imala 16,700 kg (šaran) tako da je tu vrlo važno zamaranje i kvalitetan čekrk sa dobrom kočnicom pa naravno i tehnika zamaranja te također poznavanje svog pribora. Ako želiš loviti štuku ipak radije koristi sajlice ili kevlar za ove manje. Ja sam imao sreču da vadim štuke bez kidanja sa špagom za spin i do 2kg ali eto odlučio sam ipak koristiti sajlice jer ne želim izgubiti ribu života zbog površnosti. Možeš štuke loviti i štapovima klase 5 ili 6 ali to je samo u slučaju da bacaš lagane strimere primerene tom priboru, radije koristi štapove od klase 7 pa napred jer za prave štuje valja bacati veče strimere koji su inače malo teži a posebno mesto zauzimaju strimeri od krzna npr. tipa zonker...ako se tu još nalazi kakvo dodatno otežanje posebno onda valja koristiti jače štapove zbog lakše pravilne prezentacije ... debljina tipeta neka je primerena veličini i težini mušice (u ovom slučaju strimera) no, nadam se da su ti neke od ovih informacija koristne.

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
1
gringo je napisao(la):
Kako se ponasa? Mogao bi da ga predstavis malo bolje, jer je koncept veoma zanimljiv. Svi su inace svi duzine 7' 11'' a jacih klasa #6,8,10 ako se ne varam. Dakle lagan stap za vece muve, idealan za lov stuke iz camca........

Nije problem ,da svi su štapovi istih dužina zbog američkih propisa na takmičenjima u lovu bass-a tj po standardu 7.11ft ,po nekom mom skromnom mišljenju štapić je idealan za lov štuke a bogami i bass-a iz čamca.Uparen je sa strunom rio clouser #8 (kratka  glava ) i stvarno bez po muke izbacuje veoma teške strimere na lepu udaljenost .kao što reče štap je stvarno lagan a ujedno i veoma snažan ,na žalost taj dan nisam imao sreće pa se ne mogu pohvaliti sa nekim ulovom ,riba je veoma slabo radila ali se nadam da ću već sutra-prekosutra moći još malo bolje da ga testiran npr na čupanju štuke iz trave .

DejanC je napisao(la):
Kad sam poceo krajem ovoga leta da idem na FF vidim da se uglavnom (lupam) hvata bez-zuba riba.

:nowink: uglavnom se peca pastrmka a ona ima zube   ;)

za prethodno pitanje u vezi tippeta za çtuku ,mislim da bi i neki 0.40 fluoro carbon odradio posao ,ako ipak i dalje misliš da je ne sigurna kombinacija ,lepo staviš neku sajlu ..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno