Pozdrav Dejane, dok ti drugi ne daju neka svoja iskustva sa štukom evo po neko moje iskustvo: Koristim štap od devet stopa srednje brze akcije u klasi 7/8 uparen sa čekrkom koji ima kvalitetnu kočnicu i špulnu sa mnogo mesta i za backing, za manje štuke nisam a i skoro nikako ne bi koristio sajle več samo malo kvalitetnije špage za spin ali batalio sam se toga i koristim sajlu iako mi nije baš najomiljeniji privesak jer ne želim reskirati u sličaju da naletim na štuju od metar i dvadeset, tipet mi je minimalno 0,25 mada koristim i 0,40 koji mi je draži jer je primereniji za velike strimere kakve ja koristim za štuke...gledam da je tipet također malo više nosivosti. Gledaj, zadnja kapitalna riba koju sam izvadio sa tipetom 0,40 nosivosti 11 kg je imala 16,700 kg (šaran) tako da je tu vrlo važno zamaranje i kvalitetan čekrk sa dobrom kočnicom pa naravno i tehnika zamaranja te također poznavanje svog pribora. Ako želiš loviti štuku ipak radije koristi sajlice ili kevlar za ove manje. Ja sam imao sreču da vadim štuke bez kidanja sa špagom za spin i do 2kg ali eto odlučio sam ipak koristiti sajlice jer ne želim izgubiti ribu života zbog površnosti. Možeš štuke loviti i štapovima klase 5 ili 6 ali to je samo u slučaju da bacaš lagane strimere primerene tom priboru, radije koristi štapove od klase 7 pa napred jer za prave štuje valja bacati veče strimere koji su inače malo teži a posebno mesto zauzimaju strimeri od krzna npr. tipa zonker...ako se tu još nalazi kakvo dodatno otežanje posebno onda valja koristiti jače štapove zbog lakše pravilne prezentacije ... debljina tipeta neka je primerena veličini i težini mušice (u ovom slučaju strimera) no, nadam se da su ti neke od ovih informacija koristne.