Danas sam mušičario

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
I danas sam musicario. Bio sam na Toplici da lovim klenove pa nisam skracivao stap :whistle:.
Goci i Djole su bili sa mnom. Na vodi smo bili oko 6 sto znaci nekih 3 sata ribolova. Jos jednom se potvrdilo pravilo da zadnji sat donosi vise rezultata nego ceo dan. Pa sam u prva dva tavorio sve sa sicom, a zadnji je dokazao da u Toplici krupni klenovi nisu nista cudno.
Od zanimljivosti bih izdvojio da sam prvi put pecao na fluo zutu bambulu koju je pravio Kuzma i vrlo sam zadovoljan rezultatima. Drugo prvi put sam ove godine gazio bez kombinezona. Trece, popizdeo sam od velikog broja ribolovaca (uglavnom varalicara).

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Danas sam mušičario na Toplici.

main.php

Prilozi

• Usitnio sam.jpg
    Usitnio sam.jpg
    99,3 KB · Pregleda: 196

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
132
Jutros sam mušičario na Gradcu. Dok sunce nije počelo da peče imao sam preko 20 pastrmki, najveće su bile oko 35cm. Sve su ulovljene na žutu caddis pupu.

Prilozi

• gradac.jpg
    gradac.jpg
    88,9 KB · Pregleda: 167

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Danas sam mušičario na Temskoj. Prvo sam lovio klenove kod ušća u Nišavu i sela Staničenja, a kasnije sam prešao u kanjonče na pastrmke.

milantaa

Junior member
Učlanjen(a)
20.03.2008.
Broj reagovanja
0
Napokon lepe vesti od mene iz okoline Kraljeva. Konacno je voda opala malo vise, pa sam uspeo da udjem u jednu nenapadnutu rastoku koju sam poodavno snimio. Bacao sam pnuh 5 sati od 15 - 20 h non stop. Imao sam neverovatan dan. Pravi rodeo. Non stop akcija.  Klenovina je poludela skroz. Na bambule je izletalo sve zivo. Na osu bambulu sam ispustio ogromnog glavonju , ali nisam imao kameru pa mi nije zao.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Ja sam juče mušičario na Nišavi. Odlično sam se proveo, jer su padali sendviči- red pastrmki, red klenova ;).

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Eeeeh... ja sam danas mušičario...  :firends: :drunk:
direktore... upravo... nemoj da me pogrešno razumete... :doh:

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Danas sam mušičario na Nišavi. "Fantazija".

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
I ja sam sinoć opet pokušavao na Tamišu. NIŠTA. Crna serija se nastavlja, bucov je postao neuhvatljiv, štukice su minijaturne a smuđa nema. I ja bi hteo da lovim ispred kuće, ali ne ide... Pretoplo mi je da negde zapucam!!!

ttttt

Full member
Učlanjen(a)
01.04.2006.
Broj reagovanja
1
U subotu sam posetio gornji tok Toplice. Na zalost put oko brane je bio losiji pa nisam otisao do zeljene lokacije vec sam se zadrzao oko Vlahinje. Na Toplicu sam stigao oko 10h, voda je bila mutnjikava a sama reka obrasla kao dzungla. Naravno bez nekog veceg iskustva u musicarenju pastrmke i sa ovakvim uslovima na vodi, u ovim prepodnevnim casovima nije bilo sanse da uhvatim neku pastrmku. Prvo sam bacao zecije uvo a kad mi je dosadilo presao sam na vesticu i uhvatio dva klena. To je sve trajalo do 12h a onda sam resio da odem na Rasinu.

Rasina mi je pruzila najbogatiji ulov klena ove godine. Interesantno je da su bambulu uzimali najkrupniji klenovi iz jata dok bi oni sitniji bili prilicno inertni. Poznat teren, krupni klenovi, bistra voda i bez vetra. Ovo su malo narusili mrezarosi na koje sam naleteo ali videvsi koliki su slepci i da ni ribce ne umeju da uhvate, nastavio sam da musicarim sa istim zadovoljstvom. Klen je bio manje obazriv nego obicno (pretpostavljam zbog izrasle trave u reci) pa mi je i kretanje kroz vodu bilo olaksano. Sve u svemu perfektan musicarski dan.

Sutra dan sam istrazivao nove terene na Rasini. Nasao sam fenomenalane terene ali na zalost krupan klen nije bio zainteresovan za muve vec samo sitnez. Dan su mi kvarili i seljaci koji su ceo dan praznili septicke jame u reci.

Sva riba je vracena, ali minimum 10-ak klenova je tesko povredjeno kontra kukom. Zato sam doneo odluku da napravim jos jedan set musica bez kontra kuke kada idem u ribolov i vracam ribu. Naravno ove musice zadrzavam jer ne vracam ribu uvek.

Evo slika sa Toplice:

Prilozi

• IMG_1T.jpg
    IMG_1T.jpg
    93,7 KB · Pregleda: 183
  • IMG_2T.jpg
    IMG_2T.jpg
    124,9 KB · Pregleda: 141

ttttt

Full member
Učlanjen(a)
01.04.2006.