Danas sam mušičario

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
Nadam se da ima nekih sličica ;)
Raduju me ove lepe vesti nadam se da će se brojnost ribe vratiti za koju godinu na stanje pre trovanja.
Kakva je situacija sa drugim vrstama ribe, tj. kakva je brojnost?

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
sebastian je napisao(la):
@zvezdane, malo sam isprobao ovakve kao tvoje strimere sa zečetinom za smuđa...odlični su i na stajačim vodama. Doduše nisam srušio moj rekord smuđa (na muvu/strimera) pa ništa od fotki. U nekoliko navrata sam probao i uvek lovio nekoliko lepih riba (smuđa). Trenutno nemam fotić kod mene pa ne mogu da postavim slike nekih mojih strimera urađenih po uzoru tvojih. 
  Ja sam sinoc musicario,obrukasmo se komplet svi na vodi.Smudj je toliko pljuskao,skakao,ali je ocajno napadao nase ponudjene mamce.Uhvatio sam jednog koji je bio u duzini strimera,i to je bilo to.Nije svaki dan Badnji dan. :-[

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
100ka je napisao(la):
Nadam se da ima nekih sličica ;)
Raduju me ove lepe vesti nadam se da će se brojnost ribe vratiti za koju godinu na stanje pre trovanja.
Kakva je situacija sa drugim vrstama ribe, tj. kakva je brojnost?

Ima nekakvih slika, ali vrlo malo i nisu neke. Jbg kad proradi riba ko ce da se zajebava sa slikanjem.
Od drugih vrsta sam video velike krkuse i skobalje. Mada nisam primetio ona velika jata skobalja koja su uvek bila vidljiva vec samo po par komada.
Jos jedna cudna stvar je da su klenovi celog dana u prelivi jeli nesto sa dna. Prvo sam pomislio da su skobalji dok nije pala bambula nedaleko od njih a onda su se ponasali kao Zvezdanovi smudjevi tj agresivno su napadali ali cesto i promasivali muvu.
Zaboravih da kazem da se prvi put i meni i drugu Koletu u zivotu zakacila pijavica. Dobro on je gazio u bermudama al ja sam bio trenerkama al je q... nasla put do mog lista.

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
Gringo po ovom tvom postu mogu da zaključim da postoji mogućnost da se u narednih nekoliko godina uspostavi situacija kao od pre 10-15 i više godina kada je klen bio dominantan vrsta u B.Timoku, za razliku od proteklih godina kada je skoblaj ubedljivo prevladao.
Raduje me i to što kažeš da ima krkuše. Nekada su ona i mrena bile dosta brojne ali od invazije skobalja i njihov broj se smanjio.
Što se tiče pijavica (onih malecnih crvenkasto-bordo) uvek ih je bilo u Timoku. Mene nikada nisu napadale, ali se sećam da je moj rodjak kada smo pecali nekih 0,5km nizvodno od mosta u Ravni u muljaku izašao sa jedno 10-ak malih krvosasa na nozi.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
8
Ja sam juče mušičario na Nišavi, u srednjem toku, i umesto pastrmki, ulovio baš dosta klenova na nimfe. :doh: Zanimljivo je da sam u ribolov otišao bolestan, verujući da je mušičarenje lek. Zaista, virus se izgubio pod najezdom raznoraznih blagotvornih hormona koji se pojačano luče kada vidiš lepu reku.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
8
I juče sam radio isto što i prekjuče, samo kod Staničenja, a ne Belanovca. Nišava je ovih dana prelepa.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
8
Danas sam se nalovio klenova na Toplici. Nisu kapitalci, ali bilo je nekoliko ovakvih. Na tanku strunu i sitnu muvu, super! :)

Prilozi

• 800g.jpg
    800g.jpg
    52,1 KB · Pregleda: 162

lazar

Senior member
Učlanjen(a)
10.05.2007.
Broj reagovanja
0
Danas sam mushicario na Rasini,vratio sam se oko 19h bilo je lepih klenova,najveci oko 500g.Nishta vece nisam uspeo da prevarim.

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Moje prvo "pojavljivanje" i javljanje iz Baranje,ukratko danima gutam vaše postove, oduševljavam se i pitam se što ja kao teški početnik uopće tražim među vama (možda za 100-tinjak godina) nešto i naučim.
Dakle ja sam jedan od dvojice fly-ludaka što maše po kanalima, Dunavcima i uz Dunav u Baranji. Danas sam umahao (i pustio) svoju prvu štuku prije bi bilo škljocu no štuka je štuka.
Dan idealan za ribolov ,a ja strogo po vašim uputama za lov strimerom i uspjelo pala prva škljoca-hvala, hvala na pročitanim savjetima.
Pozdrav iz Baranja svim fly-erima! :bye:

Jr

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
15.06.2007.
Broj reagovanja
144
Dobrodošao kod nas, Gogo!  :bye:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Zdravo Gogo,ako si kraj Dunava,samo bacaj prijatelju,sve se hvata na muvu.
Sinoc sam musicario,ubise me talasi koje je pravio severac,non-stop su mi pravili stomak i nisam mogao da kontriram nijednom na vreme.Raduje me sto je u obalu usao krupniji smudj,a na obliznjem jezeru su se pojavili bandari kapitalci,juce je covek uhvatio komad preko 1kg.Spremam se ovih dana da pojurim bandara.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
@Gogo, srdačan pozdrav...čestitke na škljocarama a uveren sam da češ kroz skoro vreme da vadiš i nemani iz kopačkog rita. Svojevremeno sam lovio po kopačkom ritu, kanalima i barama baranje. Odlični tereni, posebno ako imaš čamac onda si na "konju". Dunav da i ne spominjem. Svaka čast na ulovima  :tbumb: i još jednom dobro došao!!!  :yeswink:

Prošetaj pored dunava i prati aktivnost soma, sada u avgustu može biti i popodnevna aktivnost soma na porvšini pa ga možeš bocnuti nekim poštenim poperom/bangerom/gurglerom ili ako imaš brzotonući kanap provuci po dnu pored panjeva neke duže strimere...nikad se ne zna koliki brko vreba dole (možda i neka druga grabežljivica).

Bistro  :bye:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno