Danas sam mušičario

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
8
Sto puta treba da ponovim da su trovanja na toj reci redovna pojava i da je prošlogodišnje samo bilo jače. Ja sam mušičario u delu toka gde nije bilo trovanja, a na celoj reci važi propis da ribolovac može da ponese i 5 kg ribe.
Sramota me je samo što nisam uspeo da iz jedne od najbogatijih reka (i dalje je tako) izvadim bar 5 kg i nekog kilaša. Objašnjavao sam usput, sve do Niša, kako mi je uobičajeni ulov veoma bogat, ali me je viša sila omela.
100ko, Beli Timok ti je prepun klenčuga i ne brini za njega. Prošle godine stradalo je "samo" 30 %, što nije dovoljno da ovu fenomenalnu reku stavi čak ni na drugo mesto moje "top-liste" najbogatijih klenovskih reka.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
zvezdan je napisao(la):
He,he, Seb ,veruj mi da kad se ovaj zasiti mozes mu baciti sta hoces.Bacao sam i popere,tanke i dugacke i one moje relisticne,ma jok,pogresan tajming.Sreca pa se naoblacilo,moguca je kisa,da ohladi malo i zamuti, jer je Dunav kao more.

verujem zvezdane, evo sada sam dosao iz setnje sa jezera. Cim se voda malo za nijansu zamutila, cim je pritisak skocio i riblja aktivnost je porasla. Jedni decki su iz camaca maznuli lepo somce. Preko 10kg. Snimio sam video ali mozda ga posle ili sutra uploudam. Jos par sati pa moram na posao.

evo postavio sam video, ovde pogledajte http://www.youtube.com/results?search_query=Cat+fish+-+Lake+Bled&search_type=, dva decka kod mene na jezeru i somce. Ok, nije ff.

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
Mixmaster je napisao(la):
Kakva neznalica, a selo mu Debelica (ovo je kao neka rima).
Sto puta treba da ponovim da su trovanja na toj reci redovna pojava i da je prošlogodišnje samo bilo jače. Ja sam mušičario u delu toka gde nije bilo trovanja, a na celoj reci važi propis da ribolovac može da ponese i 5 kg ribe.
Sramota me je samo što nisam uspeo da iz jedne od najbogatijih reka (i dalje je tako) izvadim bar 5 kg i nekog kilaša. Objašnjavao sam usput, sve do Niša, kako mi je uobičajeni ulov veoma bogat, ali me je viša sila omela.
100ko, Beli Timok ti je prepun klenčuga i ne brini za njega. Prošle godine stradalo je "samo" 30 %, što nije dovoljno da ovu fenomenalnu reku stavi čak ni na drugo mesto moje "top-liste" najbogatijih klenovskih reka.
Hajde odseci sebi 30% ruke, pa idi onda da hvataš onih 70% preživelih timočkih klenova.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
100ka je napisao(la):
Mixmaster je napisao(la):
Kakva neznalica, a selo mu Debelica (ovo je kao neka rima).
Hajde odseci sebi 30% ruke, pa idi onda da hvataš onih 70% preživelih timočkih klenova.

Krajnje ti je glupo poredjenje.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
8
Nišava, Staničenje-Crvenče, opština Pirot. Retko mi se ovo dešava, ali izdudlao sam za nišavsku pastrmku. Nijednu nisam ulovio, niti mi je udarila, tako da ni nekoliko lepih klenova koji su gutnuli nimfu nije moglo da spreči katastrofu. Bad trip! :tumbdown:
Uleteo sam na najbolja mesta u najbolje vreme i sve je bilo idealno, ali nisam imao ni trunčicu sreće. Možda su i čizme što klepeću kao nanule krive.
"Ne klepeećii nanulaaamaaa..."- ne znam dalje, ali to pevušim celo veče.

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
simpson H je napisao(la):
Krajnje ti je glupo poredjenje.

Naravno da jeste podjendnako koliko je glupo pecati i ne vraćati ribu na reci čija je populacija ribe na 1/3 toka desetkovana, i u kojoj je uništeno sigurno 90% polno zrelih jedinki :mad:

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Ja večeras sklepah samo jednog smuđarca. Tek da se upišem, a voda je baš mrtvosana. Očekujem da me ovo noćna zahlađenja  obraduju narednih dana :yeswink:

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Bravo Milanče :tbumb:, meni evo drugi izlazak u prazno, možda ću pauzirati do kraja mjene i prolaska punog mjeseca, bolje me išlo u tamnoj noći :'(

Terza

Senior member
Učlanjen(a)
21.03.2008.
Broj reagovanja
0
...na Moravi cela 2 sata i na moje iznenadjenje fino sam proso...
Voda se sredila i fenomenalno izgleda...

Prilozi

• 10092008051-001.jpg
    10092008051-001.jpg
    74 KB · Pregleda: 133
  • 10092008052-001.jpg
    10092008052-001.jpg
    164,2 KB · Pregleda: 166

Terza

Senior member
Učlanjen(a)
21.03.2008.
Broj reagovanja
0
tako izgleda mesto posle mog ribolova,lom sam im napravio (sve sam gi u krv stavio)  :D
...izliv iz klanice...

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
8
Danas sam morao da mušičarim. Predugo sam pauzirao. :hammer:
http://www.musicarenje.org/index.php?topic=936.msg32595#new

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
8
Danas sam mušičario na Južnoj Moravi. Na mestu koje sam posetio nije se javljao bucov i odmah sam krenuo da kovem klenove na žutu bambulu broj 10.
Kakva je to serija bila! I to, sve krupni. Bang, bang, bang...ruka me zabole od vađenja. Odavno se nisam bolje proveo.
Nisam slikao ulov jer tek planiram da ih urnišem. Ovo danas je bila samo proba. :hammer:

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
357
Terza je napisao(la):
tako izgleda mesto posle mog ribolova,lom sam im napravio (sve sam gi u krv stavio)  :D
...izliv iz klanice...
Pošalji sliku ministru... obavezno. Čisto da vidi.

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Sinoć konačno jedan malo veći bucov (500-600g). Dva veća su suknula i napravila vir iza strimera i to je to. Ja zadovoljan :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno