Danas sam mušičario

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
Juce sam musicario na J.Moravi sa Jr i Djoletom kod vec pomenute klanice. Zivot mi je preseo zbog opojnih mirisa  :-X.
Al klen radi kao lud. Manje je selektivan i oprezan nego obicno. A bogu hvala na ovoj reci ga i ima. Kad mi je klen malo dosadio presao sam da se zezam sa skobaljima i uhvatio 4 komada,3 na nimfu (nekakav tular na 14) jednog na suvu (sivi palmer 18). Nazlost bili su veoma sitni ,najveci oko 150g. Posle sam se ponovo vratio klenovima i na crnu bambulu velicina 10 imao jos krupnih klenova.

tomasini

Senior member
Učlanjen(a)
22.01.2008.
Broj reagovanja
1
Gogo je napisao(la):
Danas mušičario na dvije lokacije : prije podne kanali : dvije štukice od po 50-tak cm i uveče Dunav. Spomena vrijedno smuđ 60 cm, 3 balina oko 50 cm, par manjih i jedan manji smuđarak (ispod mjere pušteno nazad) osim toga bilo je još udaraca, fulanja... Sve na fluorescentno žuto-zelenkasti strimer sa žutim stomakom.

lijepo.... Priznajem, ove slike malo su me trgle iz neke mušićarske letargije, u koju sam uletio selidbom iz sjevernijih krajeva, naizgled pogodnijim za mušičarenje.

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Danas sam vitlao po Moravi.
Voda ocajna,socivica na sve strane pa jos i nadolazi -NEMA GORE-
Zakucao sam se sa Kiijem na jednom prelivu i krenulo je polako,nista posebno ali cisto da se malo napuni ruka,palo je oko 10 klenova potpuno iste velicine dok je jedan Cilac pored nas na brzi pec tolko klenova na skakavca izvadio za 10 min. da nisam mogao da verujem.
I onada nekih petnaestak minuta pred ovo loodilo kada je krnuo bucov,to se nije znalo odakle pljuska i sta se radi na samo par metara oko mene,a ja samo klendziske muve u BOX-u :doh: :doh: :doh: :doh: :doh: :doh:
Kao da neko s'mosta kamenje baca u vodu --SPEKTAKL--
--Probah nesto bambulom na 6 (ogromna) i posle par zabacaja nesto je bilo na stapu,nista od bucka,klen je progutao ono cudo od bambule do grkljana.
--Ostade zal za BUCKA--
A evo i tog klena...

Prilozi

• Sramota.jpg
    Sramota.jpg
    292,9 KB · Pregleda: 152

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Blue Fox Famozni je napisao(la):
Danas sam vitlao po Moravi.
Voda ocajna,socivica na sve strane pa jos i nadolazi -NEMA GORE-
Zakucao sam se sa Kiijem na jednom prelivu i krenulo je polako,nista posebno ali cisto da se malo napuni ruka,palo je oko 10 klenova potpuno iste velicine dok je jedan Cilac pored nas na brzi pec tolko klenova na skakavca izvadio za 10 min. da nisam mogao da verujem.
I onada nekih petnaestak minuta pred ovo loodilo kada je krnuo bucov,to se nije znalo odakle pljuska i sta se radi na samo par metara oko mene,a ja samo klendziske muve u BOX-u :doh: :doh: :doh: :doh: :doh: :doh:
Kao da neko s'mosta kamenje baca u vodu --SPEKTAKL--
--Probah nesto bambulom na 6 (ogromna) i posle par zabacaja nesto je bilo na stapu,nista od bucka,klen je progutao ono cudo od bambule do grkljana.
--Ostade zal za BUCKA--
A evo i tog klena...

E pa na pogresno mesto si isao prethodna 3 dana a imo si bas dobar izvestaj sa vode  ???

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Nema veze,ionako nemam nijedan strimer za bucova,moracu malo da se postaram po tom pitanju ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;)

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
8
Danas sam odlično prošao loveći krupne moravske klenove. Međutim, lepo je bilo samo do 12 h. Onda je granulo Sunce i počeo da kopa bager. Čekao sam da ponovo proradi krupan klen do 17 h, ali uspeo sam samo da maznem dva bucovčeta i u glavnom terminu pobegnem od oluje praćene grmljavinom.
http://www.musicarenje.org/index.php?topic=252.msg32655#msg32655

kimi

Junior member
Učlanjen(a)
13.07.2008.
Broj reagovanja
0
Bio sa foxom na South Moravi ...Dobili info da je voda danas od keca(13h) pocela da raste tako da sa ribom nije bilo kao prethodna dva dana ... :doh: :doh: :doh: 

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Jutros sam musicario.Taman sam uhvatio jednog pokilasa,ugledao jos par dobrih komada,kad ovi ludaci sa elektrane oborise ionako malu vodu.Mogao sam samo da se spakujem.

GORANHardy

Senior member
Učlanjen(a)
07.09.2008.
Broj reagovanja
1
DRAGI PRIJATELJI. procitao sam i drago mi je da ste imali koliko,toliko uspesan dan. Za razliku od nas iz m.sekcije' GALOVICA;N.BG. Bli smo nas cetvorica nedaleko,od Beograda sa namerom da musicarimo KLENA.kad smo dosli do vode zaprepastili smo se voda je bila crna.U pitanju je pritoka KOLUBARE. PESTAN.I nace voda bogata klenom,tako da je celo druzenje zavrseno u seoskoj kafani.Potegla se prica o poseti na vasoj vodi;pa nas interesuju sve pojedinosti vezano za boravak i ostalo.Pestan je povremeno crn iz razloga ;NEODGOVORNI LJUDI.ispiraju jalovinu uglja na kopu.POSTENO NA VODI.

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
Eto mene iz Bosne. Najebao sam kao niko. Povracanje, stomacni problemi, temperatura, groznica i sve sto ide uz to. Dakle nisam od Srebrenice, Bratunca, Sekirica i jos nekih malih mesta mrdnuo. Sve u svemu 40 km gore dole po Drini. Svi lokalci kao znaju i poznaju lipljanske terene, a niko nije musicu bacio u vodu za nedelju dana sem mene i kolege (na musicarac). Lipljana nisam video ni na slici, nisam ga nasao ni da skuplja. Dobio sam pastrmke, mrene, ploticu, klena i zeke . Roneci sam nasao mladicu koja mi je ulepsala odmor. Sve je bilo sjajno dok nisam navukao neki zajeban stomacni virus zadnja 3 dana, koji me je sprecio da posetim Vrbas i Ribnik. Sav taj propusteni ulov, nadoknadile su devojcice iz Srebrenickog TimeOut-a  :). Sve u svemu....Musicarenje, nocni zivot, zene, alkohol (neki su se bogami i mariuanisali oko nas :whistle:), jeben stomacni grip ili trovanje hranom. Ispunjen odmor! Zao mi sto nisam zavrsio turneju kako sam planirao, al opet lepo. Na Ljubovidji sam se kratko zadrzao. Voda je extremno mala i nema nikakve aktivnosti, tako da ova recica ostaje za neki drugi put.

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
Mix, dadoh ti upravo 100i - cisto radi fore. Videh 99 pa rekoh da zaokruzimo, nemo' se ljutis ;)

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
8
Juče sam mušičario na Nišavi kod ušća Temske. Ubi me kiša, a ja bio ubeđen da je to idealno vreme za nišavske pastrmke. Morao sam da se zadovoljim samo sa nekoliko dobrih klenova i otkačinjanjem jedne krupne pastrmke, za kratko v reme, pre nego što me je kiša potpuno nakvasila. Ipak je bilo grozno vreme, ali bar sam se nadisao svežeg vazduha i video "centar svog sveta"- Staničenje.

Prilozi

• Centar sveta.jpg
    Centar sveta.jpg
    57,3 KB · Pregleda: 165

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
149
compshop je napisao(la):
... Na Ljubovidji sam se kratko zadrzao. Voda je extremno mala i nema nikakve aktivnosti, tako da ova recica ostaje za neki drugi put.
Imaš li kakve informacije o stanju na ovoj zanimljivoj rečici? Plašim se da možda aktivnosti nije bilo zato što nema šta da bude aktivno  ???

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Danas  sam musicario na J.Moravi
Ciljano sam otisao na bucova da vidim kakav je filing i sve sto prati ovu plemenitu ribu.
Voda je imala malo boju ali idealna u odnosu na predhodni dan.
Posto slabo stojim sa strimerima uzeo sam malo vise otezane WOOLY BAGERE BY DjOLE i krenuo da vitlam po kisi kao sumanut... :lol: :lol: :lol: :lol:
Pljusak sve jaci i jaci ali nema veze kad sam vec na pola Moravu neka kisnem.
Nikakva aktivnost na povrsini niti bilo sta --MRTVILO-- :'( :'( :'( :'(
Posle pola sata trud se isplatio,posle jednog promasaja nesto sam zakacio,mislio sam da je manji bucov,ali kad sam privukao ribu do sebe ni manje ni vise nego STUKA,nista spektakularno tu je do pola kile ali dobro trud se isplatio,pokislo se,prsti se ukocili zbog vetra,a i prvenac na stapu... :tbumb: :tbumb: :tbumb:

Prilozi

• Prva stuka na musicarca.....jpg
    Prva stuka na musicarca.....jpg
    280,2 KB · Pregleda: 160

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Bravo,stuka jos jednom pokazuje da je ovo pravo vreme za nju.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno