zvezdan
Hero member
- Učlanjen(a)
- 12.02.2008.
- Broj reagovanja
- 21
Konačno obiđoh lokalne ritove,nekada prebogate ribom,danas samo blede sene stare slave.Poveo sam i pašu,čoveka koji je pola svog života proživeo po belom svetu,koji se iščuđavao našem genetskom nihilizmu i nepreduzimljivom duhu.Elem,pored velikog broja štukoubica ja sam jedini uhvatio dve štuke,i to u samim nogama jednog od njih koji je bio toliko beskrupulozan da uđe metar ispred mene,odnosno mesta na kome sam bacao.Još kad sam slikao ribe i vratio ih u vodu,domicilnom stanovništvu se prevrtao želudac od činjenice da je jedan građanin došao u njihov tamni vilajet sa željom da hvata i pušta ribe.Najjači utisak je,pak,neskriveno oduševljenje njihove dece,koja od malena uče da se štuka lovi na balerinu sa ogromnim trokrakama koje ribama ne ostavljaju ni mrvu promila da mogu ostati neozleđene.Ovaj čopor mlade dečurlije pratio me je u stopu,poput kakvog misionara u prašumama amazonije,u želji da im otkrijem kako je moguće prevariti ribu načinom koji sam ja izveo.Sutra ranom zorom idem da posetim ovo izvanredno mesto,u vremenu kad je oslobođeno bilo čijeg prisustva.