Danas sam mušičario

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Konačno obiđoh lokalne ritove,nekada prebogate ribom,danas samo blede sene stare slave.Poveo sam i pašu,čoveka koji je pola svog života proživeo po belom svetu,koji se iščuđavao našem genetskom nihilizmu i nepreduzimljivom duhu.Elem,pored velikog broja štukoubica ja sam jedini uhvatio dve štuke,i to u samim nogama jednog od njih koji je bio toliko beskrupulozan da uđe metar ispred mene,odnosno mesta na kome sam bacao.Još kad sam slikao ribe i vratio ih u vodu,domicilnom stanovništvu se prevrtao želudac od činjenice da je jedan građanin došao u njihov tamni vilajet sa željom da hvata i pušta ribe.Najjači utisak je,pak,neskriveno oduševljenje njihove dece,koja od malena uče da se štuka lovi na balerinu sa ogromnim trokrakama koje ribama ne ostavljaju ni mrvu promila da mogu ostati neozleđene.Ovaj čopor mlade dečurlije pratio me je u stopu,poput kakvog misionara u prašumama amazonije,u želji da im otkrijem kako je moguće prevariti ribu načinom koji sam ja izveo.Sutra ranom zorom idem da posetim ovo izvanredno mesto,u vremenu kad je oslobođeno bilo čijeg prisustva.

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
zvezdan je napisao(la):
...Elem,pored velikog broja štukoubica ja sam jedini uhvatio dve štuke,i to u samim nogama jednog od njih koji je bio toliko beskrupulozan da uđe metar ispred mene,odnosno mesta na kome sam bacao.Još kad sam slikao ribe i vratio ih u vodu,domicilnom stanovništvu se prevrtao želudac od činjenice da je jedan građanin došao u njihov tamni vilajet sa željom da hvata i pušta ribe...

Edit by Seb & MIlance - nedostaje "skino sam im osmeh s lica"  :tbumb:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Milanče je napisao(la):
zvezdan je napisao(la):
...Elem,pored velikog broja štukoubica ja sam jedini uhvatio dve štuke,i to u samim nogama jednog od njih koji je bio toliko beskrupulozan da uđe metar ispred mene,odnosno mesta na kome sam bacao.Još kad sam slikao ribe i vratio ih u vodu,domicilnom stanovništvu se prevrtao želudac od činjenice da je jedan građanin došao u njihov tamni vilajet sa željom da hvata i pušta ribe...

Edit by Seb & MIlance - nedostaje "skino sam im osmeh s lica"   :tbumb:

@Zvezdan, svaka čast  :tbumb:. Dobar je to filing, zar ne  ;) :yeswink:

Ja, po standardu....štuje (50-60kg hehe pardon cm :D).

Malo me vuklo da bacim jezerskim pajkama ali mislim da ne bi bilo fer. Lovostaj je i vidio samo neke malecne, valovi po skorom celom jezeru i severnjak jak. Strimeri svi preko 15cm. Izbegavao sam stranu gde su pegave...mada me mnogo vuklo....ko zna, možda padnem u iskušenju i ipak odem   :D :doh: jerbo, samo kada se setim onog pegavog torpeda od 1m i jaooooo  ::) :drool:

ps.
uspešno kršten "double bunny" imitacije štukice.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Ma jeste dobar filing kad pretpostaviš sebe dobrim ribolovcima,i pobediš ih.Ali ovo je sedma liga,ljudi koji ne poštuju tu ribu koju hvataju.A kad isprazne pomenute vode,preći će na druge,a to je ipak prilično gorkog ukusa.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
8
Ne volim da prepumpavam ovu temu, ali moram i ja da pohvalim ovu mudru Zvezdanovu procenu najglupljeg, ponižavajućeg, lova štuke- kederom. Ja bih ga strogo zabranio, kao i varaličarenje na manjim stajaćicama.
Stotinu puta sam i ja mažnjavao štuke strimerom pred poluuspavanim kederašima. Jedina razlika je što nisam baš u CR fazonu, pa su me nekako prihvatili.
Samo, u mom slučaju, ja sam taj koji gazi i primiče se "balerinama". Najlepši je osećaj kada strimer padne pored tog ogrooomnog plovka i zgrabi ga štuka. Sledeći put kada mi se to desi, pokloniću ulovljenu ribu vlasniku "balerine", uz komentar: "Tvoja je brate." :hammer:

E, i ja sam danas mušičario, mažnjavao neprskane jabuke i skupljao specijalno (trula višnja boja- naručila moja supruga) kamenje za pritiskanje kiselog kupusa i turšije.

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Danas sam mušičario na ono što Danas sam vezivao :hammer:
Rezultat (osim crvenih ušiju) sasvim solidan - 1 štukica i 3 bucova (najveći 40cm). Borba sa severozapadnim vetrom dovela me do skraćivanja predveza i korišćenja većeg strimera, a jedan naočit debeljuca stuštio se i predomislio. Udice Owner Carp Down su za svaku pohvalu za onakav tip strimera!!! Fotke neki drugi put :(

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Esvaka ti čast ako si mušičario danas.Ustvari ne znam koliko je jak taj vetar kod tebe bio,ovde je ubijao.

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
zvezdan je napisao(la):
Esvaka ti čast ako si mušičario danas.Ustvari ne znam koliko je jak taj vetar kod tebe bio,ovde je ubijao.

Ama nisam imao živaca da gledam derbi  :doh: Bolje na vetar i hladnoću :yeswink:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Možeš da zamisliš kako je ovde duvao kad sam morao da gledam ove pacere.

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Cijelo prijepodne gledam kroz prozor kad će taj vjetar da stane, a on neće pa neće. Ručao, štap u ruke pa na Dunavac, ukratko od 13,00-17,00 me ubio vjetar, svako malo sam grijao ukočene prste,a pred kraj dana , kako se vjetar smirvao tako sam počeo primjećivati ribu i loviti je, nije bila planirana štuka, nego bandarčići, bajkoščići i crvenperkice...Malo su mi uljepšale ovaj promrzli dan. Ukupno oko 10-tak balina (sve mali do 200-300g.) 5-6 bandara i brdo crvenperki. Najbolje tek dolazi : sve ovo nabrojano na isti mali bijeli strimerčić koji je prvenstveno bio namjenjen balinu i to sam sve uspio dobiti za nekih 30-tak min, pa još malo forsiranja štuke (naravno ništa) pa ajd kući pada mrak.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
imao sam neku ludu sreču, posle ručka mi legla neka obiteljska obaveza za vrat da moram malo preko granice u svoju rodnu zemlju (HR). Tek tako od jednom...morao sam prema moru...i ja čim čuh "more"...brzo po štap, čekrk i muve i to sve u gepek. Žena me pita šta češ s tim...a ja ko neki freak...uvek i u svako vreme mora da sam spreman za akciju  :D ona se samo nasmejala buduči da zna kakvog čaknutog muža ima  :D Imao sam pola sata vremena i da obiđemo jednu plažu. Malo smo se prošetali a ja sam vukao sa sobom i štap i ruksak sa ostatkom potrepština za ff. Nekako mi sve izgledalo da neču ni zabaciti ali kada sam ugledao galebove da kruže nad jednim delom plaže ko hipnotisan sam počeo da slažem pribor i juriš na to mesto. Iako galebovi nisu pokazivali nešto ekstra zanimanje ipak su opazili nešto. I meni ni to malo nešto nije dalo mira. Ženi sam bio smešan pa me slikala u mojoj ludosti  :D  :hammer: :doh:  Imao sam samo još 15tak 20tak minuta vremena. Navezao sam neku nimficu u nadi da ču ulovim neku pirku, osetio sam par nikakvih udaraca ali me brzo prošla volja. Vežem malo strimerče. Par puta bacam u valove koji su me več skoro pošteno zapljusnuli. Nenadano mi se zakači neka divlja ribica...lagani dril...zrrrrrrrrrrrr....vidim podvuče se pod neko podvodno stenje....puče...izvadim sav iskrzan najlon  :blush: .... uskoro sam več morao da krenem nazad doma. I eto me...i danas sam mušičario i to u slanom.  Prepun sam utisaka iako nije bilo ništa extra...iako je kratko trajalo. Mogu samo zamisliti kako je iz čamca loviti strelku, licu, gofa, zubatca, tunu, luca, lampugu itd.  :drool: ::) To je tek divlje, voda ogromna i predivna  ::) Samo mrvu sam toga okusio i sav sam oduševljen.

Prilozi

• swff.JPG
    swff.JPG
    60,7 KB · Pregleda: 157
  • more.JPG
    more.JPG
    63,6 KB · Pregleda: 151

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
More,more,kad ga vidim razbolim se,lepih godinu dana života proveo sam na moru.Sebastiane +!

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
8
Opasna priča o moru. Nikad nisam pročitao ni čuo bolju. Prvi put, posle mngo godina, osetio sam želju da zagazim u slanu vodu.

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Krasno, Seb. Krasno, nemamo svi more pod noso, da skočimo malo  :-[ , al zato si ti tu , nadam se da si uživao i za nas koji smo ostali na suhom. Prošle zime u ovo vrijeme sam bio na Hvaru 7 dana, pokušavo sam i mušičariti, al bura,bura,bura, pa sam se samo ubijao plodovima mora i vinom. Pomalo ti zavidim...  :tbumb:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno