Danas sam mušičario

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
8
ekoljuba je napisao(la):
Lepo! Napreduje polako. Sto pitas?
Pozdravljam to i želim ti dobar provod na vodi.

Ja danas nemam šta drugo da upišem ovde. :'( :'( :'(

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
ekoljuba je napisao(la):
Nije pes nego glavoc!
Poznato mi je da ovaj "peš" pripada porodici  slatkovodnih glavoča (lagao bih kad bi naveo točno lat. naziv jer ih toliko ne prepoznajem kao npr. forum-prijatelj Mišel koji me i uputio na pravi naziv prije par mjeseci) al jbga da sam stavio lat. naziv i slatkovodni glavoč neko bi se našao da me bocne kako izigravam ihtiologa, gdje s tim nemam blage veze, a u narodu (u Baranji) to je peš i moš ti njega j....i samo će peš i ostati još dugo dugo, u opisima na drugim mjestima i navodim : peš (po Baranjski) a član porodice slatkovodnih glavoča.
Prihvatam ispravku naravno  ;)

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Ja i Misa malo isprobavali dubak, malo pecali (sta? - nista)

Prilozi

• DSC08046_resize.JPG
    DSC08046_resize.JPG
    172 KB · Pregleda: 184
  • DSC08049_resize.JPG
    DSC08049_resize.JPG
    165,9 KB · Pregleda: 140
  • DSC08051_resize.JPG
    DSC08051_resize.JPG
    134 KB · Pregleda: 140
  • DSC08060_resize.JPG
    DSC08060_resize.JPG
    124 KB · Pregleda: 157

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Ja kritikujem neke sto ne pisu sve kako treba a ja medju njima.

Potrazili smo stuku s tezistem isprobavanja navedenog ali najvise novih striemrera iz moje klekcije. Ja jednog sam stavio belo crvenog a Misa zeleno zutog. Cilj je bio izmuciti ove strimere do kraja. Menjali ih nismo sa sajlice. Po neki varalicar. (jedan je uhvatio jedno od oko 30-40 cm po slobodnoj proceni na mepsa. no CandR) Ima pravo covek. Trava je na 10 cm  do 1 m od povrsine. Aktivnost stuke slaba. Jeste nedelja ali i slabo ribolovaca na Mramorskim barama. Neka i Misa doda sta posto slabo pise u poslednje vreme  :)

ekoljuba

Full member
Učlanjen(a)
16.08.2007.
Broj reagovanja
0
Gogo je napisao(la):
ekoljuba je napisao(la):
Nije pes nego glavoc!
Poznato mi je da ovaj "peš" pripada porodici  slatkovodnih glavoča (lagao bih kad bi naveo točno lat. naziv jer ih toliko ne prepoznajem kao npr. forum-prijatelj Mišel koji me i uputio na pravi naziv prije par mjeseci) al jbga da sam stavio lat. naziv i slatkovodni glavoč neko bi se našao da me bocne kako izigravam ihtiologa, gdje s tim nemam blage veze, a u narodu (u Baranji) to je peš i moš ti njega j....i samo će peš i ostati još dugo dugo, u opisima na drugim mjestima i navodim : peš (po Baranjski) a član porodice slatkovodnih glavoča.
Prihvatam ispravku naravno  ;)

Znam da ga puno ljudi zove pes cak i koji znaju da nije pes! Cini mi se da ima tacku na peraju rekao bi da je to Neogobus melanostomus

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
ekoljuba je napisao(la):
Ups greskam u kucanju!   ??? Neogobius melanostomus

Da da ima tačku, a bilo je i potpuno crnih (literatura kaže da u mrijestu mužjaci mijenjaju boju u crno, nisam znao da im je mrijest u ovo vrijeme? ).

ekoljuba

Full member
Učlanjen(a)
16.08.2007.
Broj reagovanja
0
Pise da se mreste u vise navrata u periodu od aprila do avgusta! Ali vrlo je moguce da se i sad mreste posto nisu autohtoni pa su se adaptirali na izmenjene uslove sredine u kojoj zive.

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
ekoljuba je napisao(la):
Pise da se mreste u vise navrata u periodu od aprila do avgusta! Ali vrlo je moguce da se i sad mreste posto nisu autohtoni pa su se adaptirali na izmenjene uslove sredine u kojoj zive.
A možda se još nije oporavio od mrijesta, toliko ga izmučio sex i žene da nema snage povratiti svoju pravu boju :D

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Kapedomska bara,nisam ja misicario vec moj drug,oko 10 stukica (PENKALA) i jedna nesto malo veca.
Pozurite jer bageri nemilosrdno zatrpavaju ovu vodu kojom plove i som,deverika,saran,cevenperka,platika,karas i klen...

Prilozi

• Slika.1.jpg
    Slika.1.jpg
    231,8 KB · Pregleda: 129

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Blue Fox Famozni je napisao(la):
Kapedomska bara,nisam ja misicario vec moj drug,oko 10 stukica (PENKALA) i jedna nesto malo veca.
Pozurite jer bageri nemilosrdno zatrpavaju ovu vodu kojom plove i som,deverika,saran,cevenperka,platika,karas i klen...
A što zatrpavaju ako ima ribe...zaustavite ih !

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno