Danas sam mušičario

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
8
Danas sam mušičario na kristalno bistroj Nišavi.

http://www.musicarenje.org/index.php?topic=206.msg35394#new

http://www.musicarenje.org/index.php?topic=527.msg35395#msg35395

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
8
Opet ja, na istoj reci i istim mamcem, ali sa krupnijim klenovima. Baš sam ih guzio danas na bambulu. Odličan "letnji" ribolov u novembru.

Prilozi

• today.jpg
    today.jpg
    39 KB · Pregleda: 158

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Sinoć sam izleteo na brzaka da bacim smuđu, voda idealna, pljuska sitan, ponegde i krupan.Prva dva zabačaja donose dva sitna, taman krenem u brzak gde može da naleti krupan, kad ovi ludaci sa elektrane oboriše vodu za pola metra u roku od pet minuta.Pakovanje i kući, a koliko sam primetio i mačka je ubrzo odustala.

Prilozi

• kolega ribolovac.jpg
    kolega ribolovac.jpg
    72,9 KB · Pregleda: 141
  • smudic.jpg
    smudic.jpg
    95 KB · Pregleda: 147
  • smudic2.jpg
    smudic2.jpg
    73,1 KB · Pregleda: 142

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Mušičario jesam ,ulovio ništa nisam. obišao sam Karašicu, već dugo nisam bio na omiljenom potoku, nadošla voda pa se ponadah da se možda i klen pojavio, možda i je al na moju muhu nije. Riba, predpostavljam crvenperkice,bodorkice... možda i sitan klen, se dizala na neke do bola sitne mušičice, nemam ništa tako sitno pa sam joj nudio 18-ce, izmjenio 15-tak muha u raznim bojama, imao dva-tri sitna udarca. Nisam uspio odgonetnuti  što to divljački udari ponekad sa ruba obale, zaštićene travom, kao ni to na šta je bio udarac. Predpostavljam da bi moga biti klen, jer sve druge "raube" mogu mirno da isključim nije im ni slično. Bio je pokoji brzi "izlet" iz dubine na površinu i nazad, ali nisam raspoznao što je u pitanju. Zagonetka ostaje do slijedećeg izlaza u velikoj nadi da mi se na Karašicu vratio klen, možda sutra-prekosutra da probam sa bambulicom. Neka ideja ...na kolikoj udici da je napravim, jel 14-ca dovoljna ? Klen - ako je klen - nije krupan mogao bi biti do max .500g.

P.S. Bravo Zvezdane, mene je malo uhvatila fjaka za smuđa - 4 izlaska 4:0 za smuđeve.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
8
Danas sam bio manje uspešan, ali sam podjednako uživao u prelepom vremenu i Nišavi.

Prilozi

• Nisava 2.XI2008..jpg
    Nisava 2.XI2008..jpg
    40,1 KB · Pregleda: 168

kimi

Junior member
Učlanjen(a)
13.07.2008.
Broj reagovanja
0
Na nisavi lep provod u pirotskom kraju ...

Prilozi

• klen.jpg
    klen.jpg
    22,9 KB · Pregleda: 146
  • klen 1.jpg
    klen 1.jpg
    22,8 KB · Pregleda: 160

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Gogo je napisao(la):
...Nisam uspio odgonetnuti  što to divljački udari ponekad sa ruba obale, zaštićene travom, kao ni to na šta je bio udarac...

Možda i protfiš... bandar... a najverovatnije sitan bucov ako ga tamo ima!

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Milanče je napisao(la):
Gogo je napisao(la):
...Nisam uspio odgonetnuti  što to divljački udari ponekad sa ruba obale, zaštićene travom, kao ni to na šta je bio udarac...

Možda i protfiš... bandar... a najverovatnije sitan bucov ako ga tamo ima!
Ništa od toga , sve to redovno lovim na male strimere, a i raub je potpuno drugačiji (iz zaklona) ispod trave, na površinu ciljani izlet i povratak na isto mjesto, sve nabrojano sam lovio, ovo neće.

lazar

Senior member
Učlanjen(a)
10.05.2007.
Broj reagovanja
0
I ja dans mushicario na Rasini,sitniji klenovi i promashio sam jednog od oko 500gr,muva Bambula na broju 12.

lazar

Senior member
Učlanjen(a)
10.05.2007.
Broj reagovanja
0
I danas sam musicario :D Par sitnih klenova i to je sve.. Klenovi nisu bili zainteresovani za povrshinu. reka Rasina kao i obichno,bistra ko rakija!!

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
8
Ja sam se danas odlično zabavljao sa sitnim i osrednjim klenovima, koji su sve aktivniji na površini. Kako i ne bi, kada je pao "sneg" od caenisa, baetisa i bwo-a na Toplicu.

main.php

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Sad stigoh sa Dunava, mušičario sam smuđa, dva sitna kao predigra, a onda komad od 1.5kg. koji se nesrećnik samoubio onog trenutka kad je srknuo strimera.Toliko je duboko gutnuo da sam morao da sečem strunu a strimer ću morati operacijom da vadim.Kederu nema ni traga i to je ono što me veoma raduje, smuđ ulazi u obalu i napada sve što promakne, još samo da se popravi vodostaj i osećam da će dolaziti kapitalci.

Prilozi

• predigra1.jpg
    predigra1.jpg
    72,9 KB · Pregleda: 146
  • predigra2.jpg
    predigra2.jpg
    86,6 KB · Pregleda: 136
  • samoubica.jpg
    samoubica.jpg
    107,4 KB · Pregleda: 152

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Za promjenu otišao na Dunavac da se igram sa bandarima, tražio velikoga no samo su mali bili zainteresirani za igru, kao dlan, 3 komada i jedna škljoca. Nije vrijedno uploada fotke...

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
8
Juče (prošla je ponoć) sam mušičario osrednje klenove na sitne suve muve, na maloj reci.

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Iako sam mislio da je sa ovim gotovo... još 2 bucova danas na ovogodišnjoj listi :) Obradovali su me :yeswink:
Ni po čemu zanimljivi osim što su novembarski :tbumb:
Sve isto kao cele jesenje sezone - bistra voda, neaktivna riba, lisica, površina, mali strimer.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno