Danas sam mušičario

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Mixmaster je napisao(la):
Gogo je napisao(la):
Mix jesi koristio plivajuću ili tonuću špagu?
Gogo, nikad nisam koristio tonući konac. Nimfa koju sam koristio je toliko teška, da je brža od svakog konca, a i ovaj plivajući je brzo potonuo za njom.
Da li pitaš zato što misliš da je otkačinjanje moglo da se izbegne tonućim koncem?
Ma ne zato, jednostavno skupljam iskustva da ih primjenim kod mene na Dunavu, nisam načisto sa nimfama, nekako imam osjećaj da bi tonuća špaga pomogla da nimfa legne, a opet onda nebi bilo pravilnog izdizanja nimfe sa dna, no opet me kopka treba li uopće izdizanje za mrenu jer je ona u pravilu na dnu i lovimo je općenito mamcima koji su poprilično "ležeći" . Dvoumim se u namjeri trebam li je tražiti tonućom ili ne. Sve mi se čini da ću morati probati obadva načina da to raščistim sa sobom (i sa mrenom).
p.s. a što se tiče otkačivanja, mislim da to nema nikakve veze sa vrstom špage, jednostavno ima riba koje nam nisu suđene. Pa tako ni taj monstrum što ti je otišao, kao što ti je somče bilo suđeno, tako ova nije i to ti je to. Mislim da imaš poprilično iskustva pa ti se ovo otkačivanje nemože "prikačiti" žurbi i nestrpljenju koje početnici ponavljaju. Falilo ti je malo sreće , biće je drugi put. Bitno da si uživao u drilu a siguran sam da jesi.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
8
Uživao sam u drilu i zato mi i nije mnogo žao što je riba otišla. Neće daleko, znam joj prebivalište :hammer:.

sulecriba

Senior member
Učlanjen(a)
19.05.2008.
Broj reagovanja
0
Gogo je napisao(la):
Mixmaster je napisao(la):
Gogo je napisao(la):
Mix jesi koristio plivajuću ili tonuću špagu?
Gogo, nikad nisam koristio tonući konac. Nimfa koju sam koristio je toliko teška, da je brža od svakog konca, a i ovaj plivajući je brzo potonuo za njom.
Da li pitaš zato što misliš da je otkačinjanje moglo da se izbegne tonućim koncem?
Ma ne zato, jednostavno skupljam iskustva da ih primjenim kod mene na Dunavu, nisam načisto sa nimfama, nekako imam osjećaj da bi tonuća špaga pomogla da nimfa legne, a opet onda nebi bilo pravilnog izdizanja nimfe sa dna, no opet me kopka treba li uopće izdizanje za mrenu jer je ona u pravilu na dnu i lovimo je općenito mamcima koji su poprilično "ležeći" . Dvoumim se u namjeri trebam li je tražiti tonućom ili ne. Sve mi se čini da ću morati probati obadva načina da to raščistim sa sobom (i sa mrenom).
p.s. a što se tiče otkačivanja, mislim da to nema nikakve veze sa vrstom špage, jednostavno ima riba koje nam nisu suđene. Pa tako ni taj monstrum što ti je otišao, kao što ti je somče bilo suđeno, tako ova nije i to ti je to. Mislim da imaš poprilično iskustva pa ti se ovo otkačivanje nemože "prikačiti" žurbi i nestrpljenju koje početnici ponavljaju. Falilo ti je malo sreće , biće je drugi put. Bitno da si uživao u drilu a siguran sam da jesi.

Ne treba ti tonuča špaga, nego treba teška nimfa ili mali strimer:

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
8
Danas sam opet svoje dragoceno vreme proveo mušičareći.

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
I ja sam juče obišao Toplu Mlavu - nažalost bez uspeha. Nije bilo akcije na površini, a ja sam na poslovni put ubacio samo štap i prsluk...Nedostajao ni je wading :doh: Pretrpeh poraz od nekih dunstera varaličara koji su dobili po par sitnih bucova na 50metarske zabace :mad:

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
8
Nisam dugo obilazio štukaroške bare nadomak Niša. Danas sam malo prošetao i lepo lovio. Evo jedne od 67 cm.

main.php

Naravno, aftma #5, DT5F fly line i RST MPL 8.6 ft. Sve isto kao da sam lovio bodorke.

kurare

Senior member
Učlanjen(a)
19.09.2008.
Broj reagovanja
0
Bravo Mixe :tbumb: :tbumb: :tbumb:

Kod mene voda več od nedelje tolika da verovatno još 14 dana neču na pecanje...

Janez

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
8
I danas sam mušičario, ali neuspešno.

Prilozi

• Neko ih je izlovio.jpg
    Neko ih je izlovio.jpg
    23,1 KB · Pregleda: 190

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
8
Zaboravih da upišem da sam mušičario i juče i prekjuče itd., ali sa veoma skromnim ulovom. :( Ipak, odlično sam se proveo, jer sam se nagledao reke i prošetao pored virova na kojima sam milion puta mušičario i još 2x po toliko ću tek mušičariti  :lol:.
A vi? Retko se upisujete ovih dana. Zimski san, a? :sleep:

feanor

Senior member
Učlanjen(a)
31.01.2006.
Broj reagovanja
1
Recimo juce sam malo izasao na Rasinu.
Supruga,bebica,sage i ja.
Malo bacao musicu vise setkao sve u svemu lepo provedeno vreme ali bez ulova..

Prilozi

• Rasina (Medium).jpg
    Rasina (Medium).jpg
    90 KB · Pregleda: 128

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Feanor,
gde je ovo na Rasini. Ja sam lovio bucove ili kako ih vi zovete belune u Jasiki kod mosta.

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
357
Feanor je napisao(la):
Recimo juce sam malo izasao na Rasinu.
Supruga,bebica,sage i ja.
Malo bacao musicu vise setkao sve u svemu lepo provedeno vreme ali bez ulova..

Porodično pacanje  :tbumb: :tbumb:

feanor

Senior member
Učlanjen(a)
31.01.2006.
Broj reagovanja
1
Rancic je napisao(la):
Feanor,
gde je ovo na Rasini. Ja sam lovio bucove ili kako ih vi zovete belune u Jasiki kod mosta.
To je deo Rasine koji se nalazi u gradu i koji nije zanimljiv za neko ozbiljnije pecanje ali je pogodan za setnju jer je pristupacan.
Sto se tice Jasike ,taj deo Morave je poznat po "skobaljasima" ali malo znam o Moravi jer retko idem,sto planiram ispraviti u 2009-oj i to bas planiram da jurim bucova=beluna...
:bye:

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Kad iz Kš dođeš u Jasiku odmah se pored kafane (ako još postoji) spusti pored mosta. Skobaljaši su bili uzvodno od mosta, a odmah ispod mosta je širina za bucova. Još niže pod visokom obalom su bile šarandžije.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno