Danas sam mušičario

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Danas sam mušičario bucova.Dunav mali,bistar,nosi kao lud.Par sitnih se odmah nataklo na praška,lupio jedan kilaš ali je odmah spao.A onda se pojavio on.Kakva ribetina,"reptil" a ne riba :doh:,strava i užas.Ne znam,možda idealizujem tu ribu ali stvor ima preko 6-7 kg.Nacrtao se u metar dubine,iza stene,i ponekad se podigne da pogleda strimera!Napravih nekoliko pauza,rekoh nije gladan,ma kakvi,prolaze mu kederi ispred usta i ništa.Na kraju sam promenio pristup,seo sam i gledao ga.Ta riba uopšte ne jede kedera,mislim da je potpuno okrenut peševima,jer sam video kad je nekoliko puta pojurio nešto po dnu, a kako sam dosta njih uhvatio koji su povraćali peševe,čak sam ubeđen da ova mrcina papa samo peša!Pravac na danas sam vezivao! :hammer:

brankoogi

Senior member
Učlanjen(a)
06.08.2008.
Broj reagovanja
0
zvezdan je napisao(la):
Danas sam mušičario bucova.Dunav mali,bistar,nosi kao lud.Par sitnih se odmah nataklo na praška,lupio jedan kilaš ali je odmah spao.A onda se pojavio on.Kakva ribetina,"reptil" a ne riba :doh:,strava i užas.Ne znam,možda idealizujem tu ribu ali stvor ima preko 6-7 kg.Nacrtao se u metar dubine,iza stene,i ponekad se podigne da pogleda strimera!Napravih nekoliko pauza,rekoh nije gladan,ma kakvi,prolaze mu kederi ispred usta i ništa.Na kraju sam promenio pristup,seo sam i gledao ga.Ta riba uopšte ne jede kedera,mislim da je potpuno okrenut peševima,jer sam video kad je nekoliko puta pojurio nešto po dnu, a kako sam dosta njih uhvatio koji su povraćali peševe,čak sam ubeđen da ova mrcina papa samo peša!Pravac na danas sam vezivao! :hammer:
Peš je poslastica svakoj grabljivici,a naročito mrcinama svoje vrste :blush:

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
1.012
Ti si Zvezdane stvarno legenda za bucova tata od zanata svaka čast za tvoju veliku strast :hammer:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
silvio je napisao(la):
Ti si Zvezdane stvarno legenda za bucova tata od zanata svaka čast za tvoju veliku strast :hammer:
Tek kad uhvatim ovu ribu,kad uhvatim ovu bucovčinu!

ekoljuba

Full member
Učlanjen(a)
16.08.2007.
Broj reagovanja
0
Samo da ukazem da se ne radi o pesu(Cottus gobio), vec o nekom glavoču(Neogobius sp.). Nego vecina ribolovaca sa Dunava glavoče zove peš sto ij a često radim a nije ispravno!!!

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Da,glavoč je u pitanju,a kod nas se zove Lepa Ruža,ili,bez zezanja,pula ciganj!

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
1.012
Pa šta misliš Zvezdane da tom maconji kakvog mudlera baciš?

ledukri

Senior member
Učlanjen(a)
02.07.2009.
Broj reagovanja
0
Nisava - Sicevo, dobro radi klen, samo tesko one baje iz virova da izlete. Dao mi Ranjda neke bambule, na koje sam prvi put u svojoj sestogodisnjoj karijeri pecao i nisu lose. Hvataju.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
zvezdan je napisao(la):
silvio je napisao(la):
Pa šta misliš Zvezdane da tom maconji kakvog mudlera baciš?
Evo pravim neke peševe,videćemo!

Probaj onakve peševe kakve radi O.E. vrlo su verna imitacija i imaju super rad a i lako se dobro otežaju. Za bistru vodu bi morali biti dobar izbor. Nadam se sličici bucka od 7kg.  :tbumb:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Uh,onaj peš kojeg pravi matori jeste dobar,ali mi je smaračina koliko je vremena potrebno.Ja to volim u tri poteza!

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
I ja danas uhvatih jednog lepog bucova. Ali fotke ne postavljam sve dok moderatori ne posklanjaju one Zvezdanove sa čudovištem, sramota me ::)

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Slikaj mu oko na makro i kaži da je bio 65 cm bez repa.  :-*

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
zvezdan je napisao(la):
Uh,onaj peš kojeg pravi matori jeste dobar,ali mi je smaračina koliko je vremena potrebno.Ja to volim u tri poteza!

onda probaj ako ti se da sa repom od zonker trakice i  glavom od jelenje dlake kao sto se rade za mudler minnws-e. to se veze dosta brze.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno