Danas sam mušičario

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Marushani je napisao(la):
odavno nisam postavio slike, iz tog razloga sam postovao tekst bez slika.(ispao sam iz fazona) Nadam se da cu uspeti sada :)

Borise dobra ti kutija sa strimerima ispod grgeca  :hammer: :hammer: :hammer: ;)

Ruki

Senior member
Učlanjen(a)
09.01.2008.
Broj reagovanja
0
Na sta je pala crvenperka? Stvarno je golema ima dobru stomacinu! :tbumb: + od mene

Filip

Senior member
Učlanjen(a)
10.04.2009.
Broj reagovanja
0
ja mislim da je to vrsta crvenperke masnica u hrvatskoj je ima na maksimiru  :yeswink:

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
Možda je hibrid. U vikipediji piše da je crvenperka sklona hibridizaciji sa drugim šaranskim ribama.
Bilo bi dobro da Marushani okači još neku sliku ove ribe ako ima. Možda je i jaz, jednom sam video jednog debelog kod govnare na Savi kog je upecao plovkaroš.
:doh:
Jez-Klen-Bolen.JPG

Scardinius_erythrophthalmus.jpg

ledukri

Senior member
Učlanjen(a)
02.07.2009.
Broj reagovanja
0
to jest ovih dana sam musicario, dobro je radio bandar(na strimere i na popere), crvenerka ...  stuka nije htela. Postavicu slike i moram reci da sam upecao najvecu svoju crvenperku od 40 cm.

:tbumb:

Marushani

Full member
Učlanjen(a)
21.06.2007.
Broj reagovanja
0
Djole je napisao(la):
odavno nisam postavio slike, iz tog razloga sam postovao tekst bez slika.(ispao sam iz fazona) Nadam se da cu uspeti sada :)

Borise dobra ti kutija sa strimerima ispod grgeca  :hammer: :hammer: :hammer: ;)
a ....nesto iz te kutije bilo je i moje ... ranije, poklonio sam bio kumu to davno, a mogu ti reci da mi nije lako bilo. Secam se otisli smo zajedno pecati stuku on da varalicari a ja strimerima. Naisli smo na super mesta... ali kad tamo meni veoma tesko da bacam, iza mene maltene do kanala puno nekih drveca, uradim korak u trsku voda do grudi a ispod do kolena mulj, jedino iz par mesta sam mogao bacati. I onda ja rekoh sebi... ko me terao da poklonim kumu kutiju :( ...... ali proslo me je brzo, vidis da sada cak slikam i grgeca na kutiji a meni nista :)

kurare

Senior member
Učlanjen(a)
19.09.2008.
Broj reagovanja
0
Prema boji peraja, riba na Ledukrijevi sliki je definitivno Leuciscus idus, a još ako je uzeo strimera, dvojbe skoro da nema... :tbumb: :tbumb: :tbumb:

Janez

Marushani

Full member
Učlanjen(a)
21.06.2007.
Broj reagovanja
0
Ruki je napisao(la):
Na sta je pala crvenperka? Stvarno je golema ima dobru stomacinu! :tbumb: + od mene
upecao sam je na vecu musicu (may fly). Samo sto smo stigli na mesto za pecanje i kum mi pokazuje sa mosta. Ogromne ribe (sarani, klenovi, amuri, crvenperke, bucovi), i maltene sve zajedno nesto jedu u travi. Bacao sam im svasta... i nista. tek posle videh majske musice mrtve ispod mosta, to verovatno padale kako su oprali most od musica.... bacih jednu majsku i to im odgovaralo.

Marushani

Full member
Učlanjen(a)
21.06.2007.
Broj reagovanja
0
100ka, nazalost nemam drugih slika trenutno. slikao sam je i ja na brzini tamo gde sam je upecao ispod mosta. Uradih jednu sliku i brzo da je vratim. Mislim da me slikao kum sa mosta, kada uradi slike postavicu ih. Meni delovala kao da ima  karakteristike crvenperke.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Djole je napisao(la):

:D da covece pogledaj koje imitacije, kako su samo verno vezane ;)

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Ovo može da ide i u danas sam se iznervirao,ali ajde...
Posetio sam jedno mesto u blizini Kladova nekada jako dobro za bucova.Taman što sam došao,vidim raubuje sitan.Vezah nekakvog popera,pljus,pljus,dva komada.Promaših jednog dobrog iza trave,kad krenuše da obaraju vodu :eek:Za dva minuta su oborili metar.Spakovao sam se i pravac kući.

Prilozi

• bucko1.jpg
    bucko1.jpg
    69,8 KB · Pregleda: 120
  • bucko2.jpg
    bucko2.jpg
    81,3 KB · Pregleda: 111
  • bogaz.jpg
    bogaz.jpg
    57,6 KB · Pregleda: 104
  • oseka.jpg
    oseka.jpg