Danas sam mušičario

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Kao što sam i obečao, kada oborim rekord ili pokrsitm nešto javljam...evo, oborih svoj rekord sa šaranom...ok, nije baš 20kg ali polako se penje ka gore...
Na glo bug-a, 16,7kg i 86cm
main.php

Neki šaranaši me gledali i čestitali, borba je bila oko 20tak minuta, ovaj je bio strašno žilav i borben...dva puta mi izvukao skoro polovicu backinga a četiri puta strunu.

Onda poslepodne rešio ja konačno da krstim svog streamflexa, prvo sam se nečko ali rekao ovaj put ga nosim, pa sam hteo da overim neko manje šaranče ali ih nije bilo, klenovi sve neki sitni pa reko da vidim ima li na mom starom mestu kakav smuđ, e tamo sam se zapanjio...dva dvokilaša pod deblima ali ne fermaju ništa, kederi im plivaju pod nosom i ja dosađujem clouserima ali jok moe, puštam ih na miru i pronalazim nekog siću ali ga zaobilazim. Posle ugledam jednog koliko toliko pristojnog ali na samom dnu na nikih skoro 2m, puštam deep clousera, igra počinje, ovaj se zaleće i guta ga do jednjaka  :doh: dobro da uvek imam klešta za oslobađanje sa sobom. Neki mršavko ali  borben, reko ajde baš fino taman za krst mog streamflexa. Merim ga i on ravno 50cm i 1,5kg.
main.php

Posle sam ulovio jo jednog smuđa od 46cm i to je sve za danas...tri ribe ali ja sasvim zadovoljan  :D
Da sam hteo veči broj riba okrenuo bi se bodorkama, crvenperkam, klenovima i grgečima ali ovako mi je bilo zanimljivije  ;) bolje jedna ali vredna.

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Zvezdane prekrasan bucko, svaka cast ti i dalje samo potvrdjujes opce poznato da si majstor za balina.  :tbumb:

Ma znas sta Seb. : " to je sve za danas , ja zadovoljan..." malo si mi kao neskroman, ja bi skako od srece i da vidim ribu, a on kao danas svega tri ribe ...
Salim se, bravo majstore tako se to radi , svaka cast. Ja nevidim ni ribu ni vodu, ubise me neki poslovi i neke druge stvari :(. Zato ti brate udri i u moje ime. Prekrasne ribe , prekrasni ulovi .

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
hvala kolege, nego GOGO slusaj vamo  ;) kada naviknes da vadis veci broj riba i to sve krupno onda posle ovakvog dana komotno mozes reci, ok...ja zadovoljan. Naravno, prezadovoljan sam, nije važan uvek kvantitet ali uvek je bar meni važniji kvalitet. Ja sam se nameračio da srušim navodni svetski rekord ff opremom (21 ili 22kg). Danas sam vidio prelepe nešto veče od ovog mog ali sa takve strmine i sve još obraslo...teško bi bilo zabaciti a izvaditi ribu bez skakanja sa par metar u vodu duboku par metara -- neka hvala  :) sačekat ču ga ja več negde u plićaku  ;)

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
357
Sa upola manjim šaranima šarandžije osvajaju na svojim takmičenjima prva mesta a pre toga razbacaju stotine kilograma kukuruza i koje čega a ovaj naš drugar na veštački "bioli" maznuo pravu podmornicu.

Bravo Seb, očekujemo sa nestrpljenjem obaranje tog rekorda  :tbumb:  :respect1: :tbumb: :respect1: :tbumb:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Strelac je napisao(la):
Sa upola manjim šaranima šarandžije osvajaju na svojim takmičenjima prva mesta a pre toga razbacaju stotine kilograma kukuruza i koje čega a ovaj naš drugar na veštački "bioli" maznuo pravu podmornicu.

Bravo Seb, očekujemo sa nestrpljenjem obaranje tog rekorda  :tbumb:  :respect1: :tbumb: :respect1: :tbumb:

Hvala! Baš ovaj jedan što mi čestitao (dečki napravili mini kamp sa opremom i uživaju) i kaže, gle hranimo i samo jednog od 8kg i kusur maknuli...pa se našalili, bolje i mi na muvu da pređemo. Hehe, sve ima svoje mane i prednosti...ja za takav ulov moram mnogo da pešačim i da škiljim u vodu što je posebno nezgodno kada je oblačno i valovito kao danas. Njima može da lupi stvarno grdosija a samo leže i pijuckaju pivce, čiaju novine i šale se...ali eto meni ovako na ff opremu draže i to bez ikakvih mirisa i ičega. Glavna je prezentacija i skoro ništa više. Ako je prezentacija slaba riba se poplaši i ode. Sviđa mi se ovo slatkovodno bonefishearenje  ;) svaka prezentacija me tera da je usavršim i tako usput vežbam jer kod ff šarana se skoro ni jedna greška ne toleriše. Naravno i kod drugih riba se zahteva preciznost ali ovo je nešto posebno (bar za mene).

Blagoje

Senior member
Učlanjen(a)
27.05.2007.
Broj reagovanja
59
sebastian je napisao(la):
Glavna je prezentacija i skoro ništa više. Ako je prezentacija slaba riba se poplaši i ode. Sviđa mi se ovo slatkovodno bonefishearenje  ;) svaka prezentacija me tera da je usavršim i tako usput vežbam jer kod ff šarana se skoro ni jedna greška ne toleriše. Naravno i kod drugih riba se zahteva preciznost ali ovo je nešto posebno (bar za mene).

Bravo Seb, cestitam!  :tbumb: Za ulov lisca kakav je saran sigurno je potrebna vrhunska prezentacija. I ne samo prezentacija, nego i musica, prilaz, izvlacenje ribe i sl. Ja sam jednom davno pokusavao da prevarim neke sarancice na musicu i bio strahovito frustriran bas zato sto su ribe reagovale na svaki pogresan pokret. Vise se i ne usudjujem da probam... Sjajan ulov!!!

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Bravo Druže Seb, bravo!!

Iskreno ti želim da baš TI oboriš taj rekord!

lazza

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
06.12.2005.
Broj reagovanja
2
Auuu Seb. pa ti si druze resio samo kapitalce da lovis. Ovo je za svaku pohvalu i iskrene cestitke!!!

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Sinoć sam izašao malo na smuđa,voda dobra,jaka,blago zamućena,ali od pljuskanja ni traga ni glasa.Za maler,u drugom zabačaju kačim cuclu i strimer,poludeh!U kutiji sam pronašao neku gumenu cuclu,prvu koju sam isekao a čiji mi se oblik nije svideo pa je tavorila bezveze.Stavim beli polar fox sa flašabu repićem,cuclu,probam pred sobom u plitkoj vodi,kad ono,rad fenomenalan.Flašabu repić radi kao nenormalan,sitna i meka vibracija,ludilo.Za pet minuta dva komada i jedan udarac,dubinkaši i varalica ništa :bleh:,pakovanje i kući!

Prilozi

• kilas.jpg
    kilas.jpg
    62,4 KB · Pregleda: 160
  • polukilas.jpg
    polukilas.jpg
    52,4 KB · Pregleda: 129

Marushani

Full member
Učlanjen(a)
21.06.2007.
Broj reagovanja
0
Bravo zvezdane, pokazim sta su musicari:)! Ja sam probao suncanicu i jutros sam uspeo upecati ih. A mogu reci da su plovkarosi bolji bili od mene, oni bas se nahvatali karasa na hleb, ali sitan. evo neke slike. Probao sam i ja slikati kao Al, ali .....

Prilozi

• 20.09'09 003 (Medium).jpg
    20.09'09 003 (Medium).jpg
    66,7 KB · Pregleda: 134
  • 20.09'09 006 (Medium).jpg
    20.09'09 006 (Medium).jpg
    81,9 KB · Pregleda: 144
  • 20.09'09 008 (Medium).jpg
    20.09'09 008 (Medium).jpg
    94,4 KB · Pregleda: 145

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Blagoje je napisao(la):
sebastian je napisao(la):
Glavna je prezentacija i skoro ništa više. Ako je prezentacija slaba riba se poplaši i ode. Sviđa mi se ovo slatkovodno bonefishearenje  ;) svaka prezentacija me tera da je usavršim i tako usput vežbam jer kod ff šarana se skoro ni jedna greška ne toleriše. Naravno i kod drugih riba se zahteva preciznost ali ovo je nešto posebno (bar za mene).

Bravo Seb, cestitam!  :tbumb: Za ulov lisca kakav je saran sigurno je potrebna vrhunska prezentacija. I ne samo prezentacija, nego i musica, prilaz, izvlacenje ribe i sl. Ja sam jednom davno pokusavao da prevarim neke sarancice na musicu i bio strahovito frustriran bas zato sto su ribe reagovale na svaki pogresan pokret. Vise se i ne usudjujem da probam... Sjajan ulov!!!

hvala svima još jednom!

Istina da je vrlo važan i prilaz i mušica ali bez prezentacije je sve to đaba, sve je važno. Naravno i usklađen pribor...za ovakve ribice čekrk valja da je kvalietetan sa odličnom kočnicom i sa dosta backinga...na mom ima oko 100m backinga + struna Rio Gold+oredvez zajedno sa tipetom 2,2 do 2,4m.

Dok nisam uskladio pribor i ja sam se mnogo frustrirao, secam se prije par godina moji prvi pokusaji, kako god da probam riba zbriše, kada sam nabavio adekvatan pribor i uradio adekvatne muve, malo više se udubio u šaranove navike i ponašanje malo sam ozbiljnije probao i to je donelo predivne rezultate...prvi šaran kojega sam ulovio je imao 15kg, posle sam ih ulovio još nekoliko i uskoro ih je ove godine palo 10 komada najviše ovih od 8-12kg bebe od dva tri kila ne brojim, posle još koji izkazak i sa ovim sada zadnjim od 16,7kg je do sada ove godine 15tak šarana. U zadnje izlaske samo tražim velike, ove male puštam na miru. Samo kada več neko duže vreme ne vidim neku ozbiljniju ribu onda se malo zabavim sa manjim. Lovim na viđeno. Majbolje rezultate imam sa šaranom koji muljari, brzo ga se uoči i taj je baš aktivan za hranjenje.

@Zvezdane, predivan smuđ...mene su takva dva jučer izkulirala...naveče mi se nije dalo više izlaziti, mada bi ih tada možda i dobio jer ja sam pokušavao da ih dobijem u podnevnimsatima ali prevarih sam par malo manjih.

ps.
eh da je meni godišja dozvola ::)

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Nedelja,Dunav mali,travuljina se podigla,ali u najvećoj rupi krije se debeo bucov koji lupa na polar fox zonker žute boje.Teškom mukom ga vadim napolje,oslobađam,i na istom mestu mi lupa mrcina koju nisam uspeo da zaustavim u bekstvu ka travi,jedan beg,pumpanje i ćao!Međutim,dok sam se pomerio na drugo mesto da se spremim za smuđa,lokalni-privredni i višegodišnji povratnik i odmetnik od zakona,zajeban lik 300%,je došao i pustio struk sa obale na mestu na kome su mi lupali bucovi. Ljudi prolaze i krste se,matori smuđaroši koji godinama vade dozvole i članovi su kluba pre nego što sam se i ja rodio na sav glas pljuju i psuju.Ne daj bože da mi se pojavi kontrola do kraja sezone,a slušajući i matorce sa dubinkama,nema sumnje da će neki kontrolor da leti u Dunav,jer ovo što se radi u Kladovu zadnji nekoliko godina prevazilazi sve granice!!!I kako da mušičarim ovde majku im hohštaplersku :mad:

Prilozi

• debeljko.jpg
    debeljko.jpg
    73,7 KB · Pregleda: 138
  • tuga.jpg
    tuga.jpg
    121,8 KB · Pregleda: 147

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
zvezdan je napisao(la):
Nedelja,Dunav mali,travuljina se podigla,ali u najvećoj rupi krije se debeo bucov koji lupa na polar fox zonker žute boje.Teškom mukom ga vadim napolje,oslobađam,i na istom mestu mi lupa mrcina koju nisam uspeo da zaustavim u bekstvu ka travi,jedan beg,pumpanje i ćao!Međutim,dok sam se pomerio na drugo mesto da se spremim za smuđa,lokalni-privredni i višegodišnji povratnik i odmetnik od zakona,zajeban lik 300%,je došao i pustio struk sa obale na mestu na kome su mi lupali bucovi. Ljudi prolaze i krste se,matori smuđaroši koji godinama vade dozvole i članovi su kluba pre nego što sam se i ja rodio na sav glas pljuju i psuju.Ne daj bože da mi se pojavi kontrola do kraja sezone,a slušajući i matorce sa dubinkama,nema sumnje da će neki kontrolor da leti u Dunav,jer ovo što se radi u Kladovu zadnji nekoliko godina prevazilazi sve granice!!!I kako da mušičarim ovde majku im hohštaplersku :mad:

Lepi bucovi  :tbumb: A što se tiče divljačkog ugođaja, pa ti nisi ni svestan kakve potencijale imaš oko sebe  ;) :D Mogo' bi da izdaš neki roman pod nazivom "Flyfishing on Wild Wild East" (Balkan). Žalostno je to! Javašluk na sve strane. A kada čujem za takve čuvare pada mi mrak na oči. Iz principa ne bi vadio dozvolu...gde sve te pare idu, u poribljavanje, očuvanje i uređenje okoliša... aha, jeste, sigurno 100%  :whistle:  :D :hammer:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno