Djole Nis
Hero member
Blagoje, jos koja slika i moracu da doletim do Lima, jedna od retkih destinacija gde nisam bio 

Svaka cast majstore,i ja sam malopre dosao sa reke Nisave ali nista slicno kao kod tebe,moje sve nepunoletne.E sto bih ja voleo tako nesta i meni da se desi.Blagoje je napisao(la):Danas opet na Limu. Izvukao dvije mrene, jednog skobalja i jednu krkusu. I 7-8 otkacinjanja ribe, nekih i vrlo krupnih komada koji su mi izvlacili skoro citav backing. Jedna ulovljena mrena imala je 60 cm (2 kg).
Djole je napisao(la):Blagoje, jos koja slika i moracu da doletim do Lima, jedna od retkih destinacija gde nisam bio![]()
Sale Župa je napisao(la):Djole je napisao(la):Blagoje, jos koja slika i moracu da doletim do Lima, jedna od retkih destinacija gde nisam bio![]()
Nisam ni ja bio do prethodnog vikenda,a tebe sam zvao da idemo,ali ne sme da ti trpi proizvodnja![]()
Blagoje je napisao(la):Danas opet na Limu. Izvukao dvije mrene, jednog skobalja i jednu krkusu. I 7-8 otkacinjanja ribe, nekih i vrlo krupnih komada koji su mi izvlacili skoro citav backing. Jedna ulovljena mrena imala je 60 cm (2 kg).
Evo slika musica koje su danas bile lovne. Mada vjerujem da musica nije presudna. Ove su lovile zato sto su se nalazile pod vodom. Druge su bile u kutiji.Ruki je napisao(la):Blagoje na sta si je uhvatio i ako imas sliku musice. Prelepa riba a znam sa je na plovak odlican borac, mogu samo da zamislim kako je to na musicarcu!
Gringo, na sajtu http://www.lipljen.com/ Rasho je opisao lov mrene na musicu. Mislim da je njegov clanak objavljen i u Musicaru. Ja lovim na slican nacin, koristeci brzotonuce predveze ili brzo tonuce strune. Danas sam lovio sa brzotonucom sink tip strunom u ljutom brzaku. Nesto kao "Brooks method" kako to opisuju po knjigama. Nije za flyfishing puriste, ali je vrlo efikasno za mrenu i skobalja iz brzaka.gringo je napisao(la):Blagoje napisi nesto vise u temi musicarenje mrene http://www.musicarenje.org/forum/index.php?topic=606.45 o tome kako ih hvatas. Mene npr posebno interesuje dal je na vidjeno ili ne, na kojoj dubini na kakvim mestima, kako detektujes udarac i sl.
A uzme li ti kad lipac u ljutom brzaku?Blagoje je napisao(la):Gringo, na sajtu http://www.lipljen.com/ Rasho je opisao lov mrene na musicu. Mislim da je njegov clanak objavljen i u Musicaru. Ja lovim na slican nacin, koristeci brzotonuce predveze ili brzo tonuce strune. Danas sam lovio sa brzotonucom sink tip strunom u ljutom brzaku. Nesto kao "Brooks method" kako to opisuju po knjigama. Nije za flyfishing puriste, ali je vrlo efikasno za mrenu i skobalja iz brzaka.gringo je napisao(la):Blagoje napisi nesto vise u temi musicarenje mrene http://www.musicarenje.org/forum/index.php?topic=606.45 o tome kako ih hvatas. Mene npr posebno interesuje dal je na vidjeno ili ne, na kojoj dubini na kakvim mestima, kako detektujes udarac i sl.
Nije mi se jos desilo da loveci mrenu dobijem lipljana. Samo skobalje... i vrlo rijetko sitniju ploticu. Desilo mi se obratno, da sam loveći lipljana na nimfu dobijao mrenu (sitniju) i skobalja. Koristio sam cesku/poljsku tehniku sa dvije otežane nimfe i tankim monofilnim prevezom. Pretpostavljam da je lipljan probirljiviji u pogledu predveza koji se koristi. U lovu mrene sada koristim zaista grube predveze i strune, i cesto vrlo robusne imitacije.brankoogi je napisao(la):A uzme li ti kad lipac u ljutom brzaku?
Koliko dug predvez u nimfarenju lipljena na limu koristiš?Blagoje je napisao(la):Nije mi se jos desilo da loveci mrenu dobijem lipljana. Samo skobalje... i vrlo rijetko sitniju ploticu. Desilo mi se obratno, da sam loveći lipljana na nimfu dobijao mrenu (sitniju) i skobalja. Koristio sam cesku/poljsku tehniku sa dvije otežane nimfe i tankim monofilnim prevezom. Pretpostavljam da je lipljan probirljiviji u pogledu predveza koji se koristi. U lovu mrene sada koristim zaista grube predveze i strune, i cesto vrlo robusne imitacije.brankoogi je napisao(la):A uzme li ti kad lipac u ljutom brzaku?
Ceskom tehnikom 6 stopa (180 cm)brankoogi je napisao(la):Koliko dug predvez u nimfarenju lipljena na limu koristiš?