Danas sam mušičario

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Blagoje, jos koja slika i moracu da doletim do Lima, jedna od retkih destinacija gde nisam bio  :tbumb:

Iva

Senior member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
16
Blagoje je napisao(la):
Danas opet na Limu. Izvukao dvije mrene, jednog skobalja i jednu krkusu. I 7-8 otkacinjanja ribe, nekih i vrlo krupnih komada koji su mi izvlacili skoro citav backing. Jedna ulovljena mrena imala je 60 cm (2 kg).
Svaka cast majstore,i ja sam malopre dosao sa reke Nisave ali nista slicno kao kod tebe,moje sve nepunoletne.E sto bih ja voleo tako nesta i meni da se desi. :drool:

SaleCK

Senior member
Učlanjen(a)
31.03.2008.
Broj reagovanja
0
Djole je napisao(la):
Blagoje, jos koja slika i moracu da doletim do Lima, jedna od retkih destinacija gde nisam bio  :tbumb:

Nisam ni ja bio do prethodnog vikenda,a tebe sam zvao da idemo,ali ne sme da ti trpi proizvodnja  :D

Blagoje

Senior member
Učlanjen(a)
27.05.2007.
Broj reagovanja
59
Djole, nece  biti slika do narednog utorka ili cetvrtka. A tada... ko zna? Lim je sada mali i nizvodno od Priboja (gdje ja pecam) ima stabilan vodostaj, jer su zbog nekog remonta u hidrocentrali Potpec skoro ispraznili akumulaciju. Na žalost i ja mogu da odvojim samo nekoliko sati nedeljno za pecanje, i to po sred dana, što i nije najbolje vrijeme. Ali mreni izgleda ne smeta!

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Blagoje je napisao(la):
Danas opet na Limu. Izvukao dvije mrene, jednog skobalja i jednu krkusu. I 7-8 otkacinjanja ribe, nekih i vrlo krupnih komada koji su mi izvlacili skoro citav backing. Jedna ulovljena mrena imala je 60 cm (2 kg).

bravooo  :tbumb: prelep ulov!

Ruki

Senior member
Učlanjen(a)
09.01.2008.
Broj reagovanja
0
Blagoje na sta si je uhvatio i ako imas sliku musice. Prelepa riba a znam sa je na plovak odlican borac, mogu samo da zamislim kako je to na musicarcu!

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
Blagoje napisi nesto vise u temi musicarenje mrene http://www.musicarenje.org/forum/index.php?topic=606.45 o tome kako ih hvatas. Mene npr posebno interesuje dal je na vidjeno ili ne, na kojoj dubini na kakvim mestima, kako detektujes udarac i sl.

sašaPI

Full member
Učlanjen(a)
25.03.2009.
Broj reagovanja
124
Klen danas slabo radio a skobalji me opet nervirali po prelivima i opet posegnem za kutijicom sa sitnim nimfama(koju vučem već dve godine u prsluku) nimfe sam uradio po uzoru sa sajta od pre neku god. ali ih nisam probao do pre neki dan ,prvi put ,i danas opet.Pokušavao sam na jednom prelivu i okliznuo se i poplašio ih ,pa u drugom dal da im bacim ili ne...dilema, pa reko ajde  :(  . Stavim nimfu i polako zagazim malo u vodu, sačekam da se primire i počnem da bacam.Kad su krenuli u pola sata šou program,imao sam desetak komada raznih veličina i nijednog nisam izvadio, otkačili se svi do jednog!!!Kako počelo tako se i završilo,odjednom su prestali da uzimaju nimfu i opušteno se sunčali dok sam ja menjao muve na kraju sam i mesto promenio ali bez udarca!!!!

Prilozi

• nimfice.jpg
    nimfice.jpg
    125,1 KB · Pregleda: 158

Blagoje

Senior member
Učlanjen(a)
27.05.2007.
Broj reagovanja
59
Ruki je napisao(la):
Blagoje na sta si je uhvatio i ako imas sliku musice. Prelepa riba a znam sa je na plovak odlican borac, mogu samo da zamislim kako je to na musicarcu!
Evo slika musica koje su  danas bile lovne. Mada vjerujem da musica nije presudna. Ove su lovile zato sto su se nalazile pod vodom. Druge su bile u kutiji.

Prilozi

• musice.jpg
    musice.jpg
    219,3 KB · Pregleda: 154
  • gold.jpg
    gold.jpg
    156,4 KB · Pregleda: 147
  • gold1.jpg
    gold1.jpg
    160,8 KB · Pregleda: 128

Blagoje

Senior member
Učlanjen(a)
27.05.2007.
Broj reagovanja
59
gringo je napisao(la):
Blagoje napisi nesto vise u temi musicarenje mrene http://www.musicarenje.org/forum/index.php?topic=606.45 o tome kako ih hvatas. Mene npr posebno interesuje dal je na vidjeno ili ne, na kojoj dubini na kakvim mestima, kako detektujes udarac i sl.
Gringo, na sajtu http://www.lipljen.com/ Rasho je opisao lov mrene na musicu. Mislim da je njegov clanak objavljen i u Musicaru. Ja lovim na slican nacin, koristeci brzotonuce predveze ili brzo tonuce strune. Danas sam lovio sa brzotonucom sink tip strunom u ljutom brzaku. Nesto kao "Brooks method" kako to opisuju po knjigama. Nije za flyfishing puriste, ali je vrlo efikasno za mrenu i skobalja iz brzaka.

brankoogi

Senior member
Učlanjen(a)
06.08.2008.
Broj reagovanja
0
Blagoje je napisao(la):
gringo je napisao(la):
Gringo, na sajtu http://www.lipljen.com/ Rasho je opisao lov mrene na musicu. Mislim da je njegov clanak objavljen i u Musicaru. Ja lovim na slican nacin, koristeci brzotonuce predveze ili brzo tonuce strune. Danas sam lovio sa brzotonucom sink tip strunom u ljutom brzaku. Nesto kao "Brooks method" kako to opisuju po knjigama. Nije za flyfishing puriste, ali je vrlo efikasno za mrenu i skobalja iz brzaka.
A uzme li ti kad lipac u ljutom brzaku?

Blagoje

Senior member
Učlanjen(a)
27.05.2007.
Broj reagovanja
59
brankoogi je napisao(la):
Nije mi se jos desilo da loveci  mrenu dobijem lipljana. Samo skobalje... i vrlo rijetko sitniju ploticu. Desilo mi se obratno, da sam loveći lipljana na nimfu dobijao mrenu (sitniju) i skobalja. Koristio sam cesku/poljsku tehniku sa dvije otežane nimfe i tankim monofilnim prevezom. Pretpostavljam da je lipljan probirljiviji u pogledu predveza koji se koristi. U lovu mrene sada koristim zaista grube predveze i strune, i cesto vrlo robusne imitacije.

brankoogi

Senior member
Učlanjen(a)
06.08.2008.
Broj reagovanja
0
Blagoje je napisao(la):
brankoogi je napisao(la):
Nije mi se jos desilo da loveci  mrenu dobijem lipljana. Samo skobalje... i vrlo rijetko sitniju ploticu. Desilo mi se obratno, da sam loveći lipljana na nimfu dobijao mrenu (sitniju) i skobalja. Koristio sam cesku/poljsku tehniku sa dvije otežane nimfe i tankim monofilnim prevezom. Pretpostavljam da je lipljan probirljiviji u pogledu predveza koji se koristi. U lovu mrene sada koristim zaista grube predveze i strune, i cesto vrlo robusne imitacije.
Koliko dug predvez u nimfarenju lipljena na limu koristiš?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno