Danas sam mušičario

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

tomasini

Senior member
Učlanjen(a)
22.01.2008.
Broj reagovanja
1
Rancic je napisao(la):
Za ciljani lov štuke staviću tipet 0.25 i sajlicu ili kevlar (ako ga nađem) obavezno.

Staviti kevlar za ciljani ribolov štuke nije najbolja opcija. Zapravo meni više i nije opcija (ovaj put definitivno), jer neki dan sam koristeći kevlar ostao bez ogromne štuje  :bye: Kad je zakucala pod nogama sve je stalo... i onda je krenula u stranu.. Cap! Pogotovo jer su danas dostupne vrlo tanke i lagane sajlice od volframa i titaniuma koje ne utječu toliko na rad strimera.

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Juče sam ciljano lovio štuku.
Prvo sam stavio tanku crnu sajlicu (dlaku - ravna je, tanja i nije kruta kao klasična sajlica), pa kako nisam imao ni udarac, mislio sam da je i ona kruta i da strimer ne radi kako treba.
Ne pipa.
Čim sam skinuo sve i direktno na tipet vezao strimera, došao je lep bandar 25+ cm pored mnogo sitnijih.
Sledeći udarac (nije ni bio udarac) samo sam video da se kanap trznuo i pošao centimetar napred.
Kad sam izvadio nema ni strimera ni pola tipeta.
Pregrizla štuka, a nemam ni predstavu kolika je bila.
Kao da vidi sajlicu i hipron.

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
1
a zašto ne stavljate debeli fluoro carbon recimo 0.40 ili tako nešto ?

Marushani

Full member
Učlanjen(a)
21.06.2007.
Broj reagovanja
0
nasao sam jedan strimer kojeg sam  koristio za musicarenje stuke i dobro se pokazao.... Ima dugacak vrat i moze se vezati direktno za predvez bez sajlice.

Prilozi

• pike streamer in tarpon stille (Medium).JPG
    pike streamer in tarpon stille (Medium).JPG
    77,3 KB · Pregleda: 137

Filip

Senior member
Učlanjen(a)
10.04.2009.
Broj reagovanja
0
iz iskustva u varaličarenju znam da štuka od pola kile može srknuti do grla varalice i od 15 cm pa je obavezna sajlica :whistle:

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
U pravu si Filipe, u zadnjem ribolovu mi je stuka osim strimera usisala i celu volframsku sajlu. Sajla je bila duzine oko 15 cm + strimer oko 8 cm. Sve je to na kontri bilo iseceno kao ziletom. Cenim da je u naletu sve to progutala ili sta vec. Znaci sami strimeri koji su vezani na kraju udice nisu nikakva garancija da se tipet nece iskidati.
Stuka nekada uzima lagano i strimer je bode plitko i na ivici usta a nekada je sve mnogo drugacije
Nasao sam u trgovini nekakvu sajlicu koja je vrlo mekana , ima memoriju ali se ekstra lako vraca u pravi polozaj, prodavac kaze da je dobra za stuku, ostaje samo da se licno uverim

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
1
100ka je napisao(la):
Polako Šone vidiš da je čovek mlad u svetu mušičarenja, naučiće ;) . Uosatalom svako sam odlučuje šta će sa svojim ulovom. Naravno da bi bilo lepše da je slikana u travi ili plićaku (pored štapa ako je već potreban reper).

:blush:  sa zakašnjenjem ,odgovor..

Ma nemoj pogrešno da me razumete svako ima pravo da radi šta hoće sa svojim ulovom ,komentar je bio vezan isključivo  sa fotografiju koja je ružna ,kad se postavljaju fotke na forum treba se očekivati i komentar ,nekada je on pozitivan a nekada je i negativan i tu nema ljutnje. isto tako sam iskomentarisao i fotografiju od mixmastera kad prži lipljana ,isto mi je ružna ... ako čovek ne može da podnese mogući negativan komentar onda bolje i da ne postavlja fotografije (ovo naravno nije vezano za dečka koji je postavio fotku štuke nego mislim uopšteno).. u svakom slučaju DejanC welcome abord  ili ti "Dobrodošao na forum i u svet mušičarenja! "

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Sinoć nisam mogao da izdržim,pa sam pre posla bacio za smuđa.Dunav mali,vreme svima poznato,kapa,jakna,rukavice!Jedan komad!

Prilozi

• smudarak.jpg
    smudarak.jpg
    101,3 KB · Pregleda: 125

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
1
Danas nisam mogao da izdržim , tamiš i dalje mali ,hladan ,jakna ,rolka ,kapa,duks ,debele pantalone ,sitan bucov (komada 2)  i još sitniji protfiš (komada 3)  ..

Prilozi

• bucov.jpg
    bucov.jpg
    183,7 KB · Pregleda: 114
  • PROTFISH.jpg
    PROTFISH.jpg
    115,1 KB · Pregleda: 132

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Sone jel pojuris stuku ili si totalno na bucovu? U ovo vreme sam na tamisu imao ekstra ulove stuka, doduse proslu god sam preskocio.  :'(

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
1
nema svrhe druže ,već dve godine je nema ovde i čak ni varaličari i balerinaši nemogu da je dobiju ...mislim mogu ..ali jako jako  retko...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno