no, ipak necu biti tih

posto sam danas (izgleda mi) zakljucio sezonu ako ne opcenitu na jezeru sigurno da zucnem koju...nisam srusio svoj generalni rekord stuke na strimer od 4,5kg i 83cm ali sam ipak jednu malo ozbiljniju izčeprkao iz dubine, rekordna ali za ovu godinu - ravno 4kg i 79cm

tako da ih ove godine imam par od tri podosta od kilo ipo do dve i evo ovu ravno četiri kilograma. Jutro je bilo stvarno oko -5C° i vrh štapa mi se zaledio tj. voda na njemu. Šarani su daleko od obale u dubini i tek tu i tamo se neki izbaci. Štuka, nje ko da nema i kao da nije jesen...varaličari se žalili kaže mi ribočuvar. Opazio sam par kilašica ali sam ih zaobišao i otišap na mesto gde je velika dubina i znam gde se zna sakriti koja pa sam je tamo skoro na dnu i dobio, na nekih 3m. Jigovanje velikim redhead strimerom od 17cm mi je donelu tu četirikilšicu. Onako u pauzamoa sam malo bockao bandarčiće ali ni jedan nije više od 15cm
Vidio sam mnogo predivnih jezerski pastrmki kako iskaču visoko kao na nekom filmu. Na žalost jednu od jedva 40cm sam bocnuo red tagom dok sam pokušavao prevariti neko klenče ali ova bila brša i iz dubine jurnula na suvu mušicu, fenomenalan prizor. Jaka i žilava riba, kako bi bilo sa takvom ali od recimo 5kg. :
Iako se neki žale na ovaj dan kako riba slabo radi ja sam prezadovoljan. Ta štukica mi je pružila fanzastičnu borbu, jedno šprintanje po površini par nabijanja u dubinu i čak tri visoka skoka :yeswink: