Danas sam mušičario

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
1
danas  :D
http://www.musicarenje.org/forum/index.php?topic=252.msg53504#msg53504

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Danas nisam ali zato sutra odoh verovatno na moj poslednji ff bal za ovu godinu :blush: danas ujutro je bilo -2C° kada sam krenuo na posao a sutra več -5C°...nema veze iako če biti i vetra pa možda i kakva kišica ja odo u potragu za kakvom večom štukom a možda naleti i šta drugo, meni sve jedno ali nadam se nekoj zubatoj metrašici...ako oborim kakav rekord ili bocnem nešto novo slede slike...ako se ne proslavim onda ostajem tih  :-X pa polako do sledeče sezone da pročešljam sve moje muve a nema ih malo pa da sve preradim, popravim, nešto uništim i ponovo navežem.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
no, ipak necu biti tih  :D posto sam danas (izgleda mi) zakljucio sezonu ako ne opcenitu na jezeru sigurno da zucnem koju...nisam srusio svoj generalni rekord stuke na strimer od 4,5kg i 83cm ali sam ipak jednu malo ozbiljniju izčeprkao iz dubine, rekordna ali za ovu godinu - ravno 4kg i 79cm :) tako da ih ove godine imam par od tri podosta od kilo ipo do dve i evo ovu ravno četiri kilograma. Jutro je bilo stvarno oko -5C° i vrh štapa mi se zaledio tj. voda na njemu. Šarani su daleko od obale u dubini i tek tu i tamo se neki izbaci. Štuka, nje ko da nema i kao da nije jesen...varaličari se žalili kaže mi ribočuvar. Opazio sam par kilašica ali sam ih zaobišao i otišap na mesto gde je velika dubina i znam gde se zna sakriti koja pa sam je tamo skoro na dnu i dobio, na nekih 3m. Jigovanje velikim redhead strimerom od 17cm mi je donelu tu četirikilšicu. Onako u pauzamoa sam malo bockao bandarčiće ali ni jedan nije više od 15cm  :blush:
Vidio sam mnogo predivnih jezerski pastrmki kako iskaču visoko kao na nekom filmu. Na žalost jednu od jedva 40cm sam bocnuo red tagom dok sam pokušavao prevariti neko klenče ali ova bila brša i iz dubine jurnula na suvu mušicu, fenomenalan prizor. Jaka i žilava riba, kako bi bilo sa takvom ali od recimo 5kg.  ::)
Iako se neki žale na ovaj dan kako riba slabo radi ja sam prezadovoljan. Ta štukica mi je pružila fanzastičnu borbu, jedno šprintanje po površini par nabijanja u dubinu i čak tri visoka skoka  :yeswink:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Jutros mraz,popodne nešto toplije!Vrh keja i ispucavanje cele strune u pokušaju da se dosegnu bucovi!Jedan komad i pakovanje!

Prilozi

• bolen.jpg
    bolen.jpg
    89,8 KB · Pregleda: 180

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
gringo je napisao(la):
Pazi,ta riba se pomerila samo desetak-petnaest metara dalje i to je za zabacivanje i dostizanje tih riba težak balast.Uvek fali par metara do teritorije u kojoj se zadržava riba.Zato se penjem na vrh keja da bih razvio celu strunu,i to samo pod uslovom da iza leđa nema nikakvih prepreka,a to je jako mali broj mesta.Mada,sve se to zaboravi kad tresne jedan ovakav,i to pred skeptičnim sugrađanima koji posle za kaznu moraju da slikaju 8)

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
@zvezdane prelep debeljko, pravi "bucoko"  :tbumb:

evo i moje slike od danas!
main.php

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Lepa štujka Seb!Ali ova boja vode je nestvarna,kako loviš ti po ovoj bistrini?!Kao bazen!!!

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
ovo je sada mutna voda  :D :) ali stvarno, plava je zbog neba, dno se sada ne vidi. kada je bas bostro onda se vidi dno a ovde je iza mene odmah 3m i ide na niže do nekih 10m. Zbog te bistrine lako se opazi riba ali i one lako opazi tebe pa je to mač sa dve oštrice...ovu sam izčeprkao na slepo po instiktu pretraživajuči najverovatnija skrovišta. Morao sam danas da pretražujem teren da bi dobio ovo ali isplatilo se. Ja volim da lovim na viđeno ali kada nema šta da se vidi :D mislim na nešto malo ozbiljnije onda se nekako prisilim pa pretražujem mesta kao nekada davno dok sam varaličario.

lazza

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
06.12.2005.
Broj reagovanja
2
Juče je bio predivan dan za štuke. Bili ja i Kuzma na jezeru Bovan koje je na moje iznenađenje jako bogato štukom ove godine. Nije bilo puno akcija sa krupnijim ali sitnih je bilo mnogo! Svaki drugi - treći zabačaj i bilo je neke akcije. Slike su izostale jer sam na aparat u džepu skroz zaboravio. Ko bi ga se i setio kad tako lepo radi riba. :)

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
lazza je napisao(la):
Juče je bio predivan dan za štuke. Bili ja i Kuzma na jezeru Bovan koje je na moje iznenađenje jako bogato štukom ove godine. Nije bilo puno akcija sa krupnijim ali sitnih je bilo mnogo! Svaki drugi - treći zabačaj i bilo je neke akcije. Slike su izostale jer sam na aparat u džepu skroz zaboravio. Ko bi ga se i setio kad tako lepo radi riba. :)
jedan od lepsih ribolova u mom zivotu, toliko je bilo desavanja da je bilo prostora za razna eksperimentisanja. Kada riba lepo radi, sam ribolov je bez ikakvog pritiska i silovanja, jednostavno laganica

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
216
bas mi je drago da je neko doziveo takvu situaciju na nasim vodama, nisam pesimista ali je....

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
strashni je napisao(la):
bas mi je drago da je neko doziveo takvu situaciju na nasim vodama, nisam pesimista ali je....

zaboravih da kazem da je najbitnije sa kime ides u ribolov, jer je i taj lik deo tvog ribolova

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Sad dođoh iz ribolova!Voda je bila toliko mala da je bucov raubovao na 150 metara od obale,pa me ne bi čudilo da tu i ostane.Kasnije sam dobio dva sitna smuđića,od bede,ovo definitivno nije godina smuđa!Mada, čujem da se alasi ne žale :mad:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno