Danas sam vezivao...

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
ok važi Nesp, ja originalnog recepta nemam a načina ima više jer originalni recept g.Kajžnika pozna samo par onih koji to štancaju za prodaju što je sasvim i razumljivo. Reč je o stvarno lovnoj imitaciji gammarusa. Baš me zanima taj način od Stančeve što češ ti pokazati.  :tbumb: Ja skoro uvek radim drugačije jer još uvek tražim pravi način.

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
357
Imam ja ideju da pravim onakve sa parčencetom debljeg monofila preko leđa... al nikako da ideju sprovedem u delo  :doh:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Strelac je napisao(la):
Imam ja ideju da pravim onakve sa parčencetom debljeg monofila preko leđa... al nikako da ideju sprovedem u delo  :doh:

može i tako kao i one epoxy ribice ali bolje je da se urade od olovnog "polumeseca" .

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
348
sebastian je napisao(la):
ok važi Nesp, ja originalnog recepta nemam a načina ima više jer originalni recept g.Kajžnika pozna samo par onih koji to štancaju za prodaju što je sasvim i razumljivo. Reč je o stvarno lovnoj imitaciji gammarusa. Baš me zanima taj način od Stančeve što češ ti pokazati.  :tbumb: Ja skoro uvek radim drugačije jer još uvek tražim pravi način.

Sasa Kesic je objavio SbS ove musice u magazinu Fly Fishing & Fly Tying za April ove godine. u tekstu je naveo imena Igora i Danice Stancev ali je na kraju musicu pripisao Kajzniku.
Igor je odgovorio u junskom broju, govoreci da je to njihov model, s tim da glavni prodavac njihovih musica u Sloveniji godinama nije otkrivao ko je u stvari pravi da bi se zastitio od konkurencije. Kajznik je samo rasekao musicu da bi video kako se radi i kopirao je. Igor dalje govori o razlici u motanju, o razlicitosti materijala i polozaju nogica, itd.
Ko bi ti ga znao.... ;)

Musica izgleda ubica i sa zadovoljstvom cu probati da je skinem a i SbS pada ko sto rekoh  ;)

Prilozi

• CIMG0502.JPG
    CIMG0502.JPG
    115,3 KB · Pregleda: 220

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Da. Tako nekako ide cela priča. :) zato kada sam pri volji eksperimentišem i radim drugačije nego prošli put. Polako se bližim nekom mom receptu na kojem ču i ostati ali treba još malo eksperimentisati. Cilj mi je uraditi brzo i lepo što znači da mora biti jednostavna. ;)

Tare

Junior member
Učlanjen(a)
10.09.2012.
Broj reagovanja
0
http://www.youtube.com/watch?v=bm1N2fBqyN0&list=PLTkWcHvEN1QqFV1LRGGNd-hReb1oXrNk3&index=1&feature=plpp_video

Nesto sam gledao na ovom videu,i svidjeo mi se ovaj fazon sa krilima :)Pocne ih vezati oko trece minute...Sad me interesuje koje pero je dobro za ovo,da se nece razvaliti kad se pokvasi..Na netu sam nasao da za ovu muhu ide pero od mallard duck,a interesuje me imal jos koja pitucrina da bi njeno pero moglo valjat za ovo???

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.490
ovakva krila se razvale bas brzo, ali i razvaljena nisu losa. inace, mnogo bolje od ovoga je da stavis lepo cdc pero ili dva. moze i polipropilen, zecija sapa(ova zadnja dva su dobro vidljivi materijali)... to sto vidis kad zavrsi muvu dva lepa skoro realna krila to ne znaci da ce takva biti nakon malo pecanja i zvakanja od strane pegavih zlotvora :D

Tare

Junior member
Učlanjen(a)
10.09.2012.
Broj reagovanja
0
Ma zato sam i pitao,konatm tesko da mogu ostati ovakava kad se dobro nakvase i nakon par riba,al haj reko mozda imaju neka koja mogu ???

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.490
cdc pera su odlicna alternativa, po meni i bolja. medjutim to je kod suvih muva.

krila kao sa video klipa su bolja za mokre muve....

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
1.015
Ako pogledaš krila s videa pažljivije vidjet ćeš da su to ustvari čitava mala perca od patka s krila sve s badrljicama, ovakva krila se neće razbarušiti ali najbolje je kako ti je oholi rekao natural CDC ide svugdje kao vegeta :doh:

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
357
navezao sam par komada ali mi grupna slika nikakva nije pa evo jedna pojedinačna...

Dakle muvu sam krstio FLY LINE CADDIS PUPA, možda negde i postoji slična što uopšte nije nemoguće, evo moje varijante. Telo tj. stomak je od parčeta kanapa, noge jarebica a grudi od nekog braonkastog dabinga, smeškanog samo za ove pupe, udica je za gamaruse veličine 14.

Prilozi

• Fly line caddis pupa.jpg
    Fly line caddis pupa.jpg
    186,2 KB · Pregleda: 188
Vrh Dno