Danas sam vezivao...

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Inspiraciju sam dobio od Storm Winter imitacije Davida Busha...vec podosta pastrmki sam ulovio njom a zimus skoro istom takvom od 20cm pastrmčice od 40-50cm. Ova od 7cm mora da bude za rane martovske vode vrlo zanimljiva.

Materijal:
Plastična tubica, otežanje tungsten koničasta glavica i olovna žica 0.35, crni i ljubičasti marabu i crni osnovni konac.

index.php

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Kad sam bio klinac mapeti su bili pod "my favorites" pa nije ni cudo da lovim ovakvim " muvama "  :hammer:

MAFKE

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
2
Koliko sam mogao jednom rukom,uz malu pomoc  prsta leve uvijene ruke. Polomio sam levo rame,pa da smirim zivce uz stegu  :doh:

Sad booliiiiiiiiiiiiiiii rame :hammerhead: Odvojice ovi cupavci na #10-ki nekog glavonju,garant,samo da ugreje jedno 2 nedelje  :yeswink:

Tada sledi musicarenje jednom rukom  ;) :D

Telo debeli foam uvijen sa 3 segmenta pauna socno,noge-obucarski konac,preklop-policelon 2mm,vitraz boja i bezbojni lak  :drool:

Prilozi

• IMG_8995.jpg
    IMG_8995.jpg
    463,3 KB · Pregleda: 180

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
hehe vidi buba ko da su rađene jednom ipo rukom  :hammer:  ;)

svaka čast!!! :tbumb:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
e lud li se đedooo  :doh: bolje ti je da odmaraš i što pre se oporaviš  ;)

MM

Hero member
Učlanjen(a)
14.02.2009.
Broj reagovanja
802
Par muva za imitiranje sve tri faze Baetis-a. Trebalo bi da se ovi insekti uskoro malo masovnije razmrdaju na Gradcu...

Prilozi

• nimfa.JPG
    nimfa.JPG
    103,3 KB · Pregleda: 217
  • subimago.JPG
    subimago.JPG
    97,4 KB · Pregleda: 219
  • imago.JPG
    imago.JPG
    146,9 KB · Pregleda: 191

MAFKE

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
2
Jos 2 nedelje  :blush: Odvratan osecaj je biti umotan,kao da sam  u ludackoj kosulji :doh:

Malo mi fali da dohvatim makaze i ''oslobodim''se  :lud:  :-\ 

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
malo sam "požiletirao" neke stare muve koje mi se ne dopadaju više i reko još kojega da dodam u kolekciju. Veoma jednostavna a lovna imitacija BLOODWORM-a. Godinama več lovim time ciprinide, grgeče a zadnjih sezona najčešće pastrmku. To je nastalo davno još na mojoj staroj stezi u žurbi. Namotao sam sam olovo na golu udicu i prelakirao nekim jeftinim crvenim lakom za nokte...ništa posebno a lovilo je... sada to radim ovako: namotam osnovni konac (crni ili crveni), super lepkom pređem preko konca, namotam olovnu žicu 0,20 na udicu #12 tako da pustim malo razmaka između svakog namotaja da segmenti budu izraženiji, sačekam malo da se super lepak posuši, prelakiram crvenim lakom za nokte.

SIMPLE BUT DEADLY  ;)

Prilozi

• lead bloodworm.jpg
    lead bloodworm.jpg
    119,9 KB · Pregleda: 180
Vrh Dno