Danas sam vezivao...

MAFKE

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
2
Nemam iskustva sa ovakvim imitacijama crva,ali na slicne ljudi love svu belu ribu. Ova je obecavajuca :tbumb:

ado bl.

Senior member
Učlanjen(a)
21.02.2011.
Broj reagovanja
0
Koristim vec duze vreme ovakav nacin pravljenja crva samo sto ja koristim Pebeo boju za staklo i onda ga ispecem u rerni na 160 stepeni i onda ga lakiram u razlicite boje nimfe su jednostavno smrt za lipena  :tbumb:

Prilozi

• 23hn4e8[1].jpg
    23hn4e8[1].jpg
    53,6 KB · Pregleda: 244

ado bl.

Senior member
Učlanjen(a)
21.02.2011.
Broj reagovanja
0
ovako izgledaju prije nego se ispeku prelakirani sa osnovnom bojom bjelom

Prilozi

• Unavngivet.jpg
    Unavngivet.jpg
    47,7 KB · Pregleda: 212

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Ja sam bas pre par dana radio tkave sa bojom za staklo. Nije potrebno da se pece. Za sada sam probao samo u naranđasto zelenoj kombinaciji. Ovde ih kod nas francuzi koriste i na takmicenjima. Nasi ih zovu "porcelanke". Jos nisalo iovio sa njima. Ali ove crvice sa lakom za nokte vec jako dugo. Prvo sam ih tako radio pa posle sa krem lateksom preko namotanim za crvenperku. Ove porculanke bi pa u nekoj lesnik boji pa moram malo da mesam boju da dobijem zeljenu nijansu...

ado bl.

Senior member
Učlanjen(a)
21.02.2011.
Broj reagovanja
0
Ja ih pecem zato sto su onda dugotrajne a i boja kojom se lakira bolje se ljepi za muhu a onda ono najvaznije  :drool:  to ti ti francuzi nisu otkrili  :nowink: kada hoces da promjenis boju nimfe samo je pritisnes malo kljestima i mozes razlicite nijanse dobiti,znao sam lipenu bacati nimfu i on je ignorise cim je malo stisnem promjenim nijansu znao ju je zgrabiti  :yeswink: meni se najbolje pokazala boja obicnog laka nako malo zutkasta  :tbumb: Probaj neces se pokajati

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
hvala...kuzim.... :tbumb: ;)

kod mene bolje prolaze tamnije boje od tih bledih...ali probat cu tu tvoju foru  :yeswink:

MAFKE

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
2
Evo nekoliko komada,sad na brzinu. Ako temperetura nastavi da raste,krajem marta ove bube ''krecu'' na klena,pa i po sijera do mutnijoj vodi:tbumb:

Prilozi

• IMG_9081.jpg
    IMG_9081.jpg
    172,2 KB · Pregleda: 212

MAFKE

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
2
Hvala Tomi,ove su za kratak period pred zabranu za klena nezamenjive  :smoke:. Do 15. apila mislim, a u toku leta pred sumrak :yeswink:

MAFKE

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
2
  Gogo,ovo je delic serije koju saljem kolegi danas. Ne ustrucavaj se,meni je najmanji problem odraditi bubice za kolegu musicara.

Posalji mi adresu na PP,pa cu ja preporucenom  PTT da ti kad odradim ,posajem da uzivas ceo apri-maj,kada ove bube ubijaju  :yeswink:

Kod mene za mrtvog klena u zabrani se placa kazna od 6000.00 din (malo manje od 60 evra  :doh:),bez obzira na vazecu dozvolu.

cuo sam da je u Nisu 4000.00 din.,ali Jadodinsaka privatna cuvarska sluzba dere :doh:

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
269
Ako neka udaraju kazne,kod nas se na izlov klena niko ne obazire.
Imali smo samo takve klenčuge a danas ni u najavi ga nema!
Sa proljeća kada krene mrijest nastupa satiranje "živim mamcima".Mada ga ne štede ni ostalim djelovima godine  :'(

MAFKE

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
2
  Evo klenovih omiljenih cupavaca,u omiljenoj mu ranoprolecnoj boji. Moze da mu se pricini kao gundelj ili kao vrbina buba,2 u 1-an pa nek bira.

Telo socno sa 4 segmenta pauna preko debelog podtela,preklop rezani policelon uzduzno,udica #8 ,F 11 2SH Gamakatsu.

Prilozi

• IMG_9121.jpg
    IMG_9121.jpg
    123,9 KB · Pregleda: 166

MAFKE

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
2
  Bojane,drage volje,ali ja vezujem na ''INDIJA'',dno dna ,stara ne zna se  :doh: Regalku sam prodao da bih ulozio u auto. :'(

Dace Bog da udjem u neke pare i odmah kupujem stegu. Odmah ti saljem ''INDIJANKU'' :D :D

""U rukama Mandusica Vuka svaka....""

Vrh Dno