Danas sam vezivao...

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
269
A ovo kontam da imam za mrenu,dobro nafilovano olovom i tungsten glavom.
bqea.jpg

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
269
Kombinacije boja ,veličina su neograničene,ja koristim transparetan konac koji farbam markerom te posle lakiram.
Boje tjela kod mušica možete praviti po ličnom nahođenju kao i gustinu namotaja badrljice.
83rp.jpg

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
269
Razlike u rebrima,kolega MM je predložio poliporpilen,a evo jedne mušice sa nekim koncem za tepihe.
i8b6.JPG

izsa.jpg

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
1.014
Extra je to sve ali favoriti su mi sl. nr: 1,2,5,6
Pogotovo 1 i 6

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
danas sam ali ne cellog nego jos jedan segment  ;) za proverenog visedelnog dubanera, dakle update strimera sa 3delnog na 4delnog a moze da se I dalje koristi kao jedno delni...sve ovisi o potrebama....na ovog sam od sredine jeseni do sada ulovio dosta pastrmki I jednu mladicu tek od 60cm sa tri segmenta...da se malo smanji broj udaraca barem sitnih pastmki sam dodao jos jedan segment pa je sve dugacko 16cm. drugi segment od glave je novi I malo sam tu eksperimentirao tako sto sam umesto marabja namotao pero od labuda. Jedva cekam ponovni izlazak na vodu  ;)

Ono sto mi je tu bitno je da je silueta strimera u vodi sasvim konkretna dok je materijala vrlo malo tako da sa vodenim zabacajima DH stapom ovo sasvim dovoljno daleko zabacim na mestima gde nemam prostora za tzv. back cast. Buduci da je strimer visedelni on vijuga I pulsira...nije ni cudno da ga I manje pastrmke napadaju ko blesave... isti takav drugih boja sam uspesno koristio I na stukama I par somova.

Prilozi

• updated.jpg
    updated.jpg
    76,6 KB · Pregleda: 131

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
357
tommylee je napisao(la):
Guljeni pjetao u suvoj varijanti.
82uj.jpg

ykdn.jpg

Tommylee super su ti ove muve samo brate mnogo sitne.

Kada bih ja živeo pored neke reke gde žive i jata lipljena morao bih da izmislim neku veću muvu koju bi oni uzimali.

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
269
Drug moj najgore u svemu je što traži još stiniju  :'(
U jednom eksperimentu vezao sam muvu na pola udice,drugo pola je bilo golo i to je jesenas kupio.
Gadna riba taj lipljen  :p

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.490
nisam neki doktor za drinu-nisam ni blizu....ali gledajuci drugara koji je bar po mom misljenju vrhunski musicar, video sam da i u sred leta na dobro odabranom mestu lipackupi krupnu muvu...desetku,dvanaesticu... poenta je biti na titravcima.

rzavski lipljen se odlicno lovi na krupne muve, jer se uglavnom i peca po brzacima a ne na prelivima....

e sad vecina ljudi pa i ja, cim vide drinu trce na prelive....

Vrh Dno