Sve stoji
Pogledajte prilog 80626
Ova je neki izrod

Salim se sigurno ima izuzetaka ali verujem da je to neznatna manjina.
Ja bih se radije drzao preporucenih proporcija jer se u tom slucaju gadja najvise mogucih slucajeva. Rep najvise treba da ide za duzinu tela a uglavnom se preporucuje da to bude 2/3 tela tj za duzinu abdomena pa cak neko preporucuje i 1/3 ali kao minimum. Na slici gore su tipovi nimfi i sa slike se vidi da te preporucene mere nisu slucajne.
Sve stoji.
U pravu si.
Samo da ispricam jednu epizodu od prije nekih 5-6 godina... Navezem zecije uvo sa dugim i debelim repom. Kad sam zavrsio, skontam da mi je nikako ispala i da nisam zadovoljan... Al ne rasparam je odmah, nego " ajd da probam". Sledeceg aprila dam joj priliku u vodi i ta mi taj dan donese 5-6 riba od toga finu potocaru od nekih kilo i po... Tada sam lovio jos na veliki indikator, ala skobaljanje na Drini.
Taj dan uz mene na istom mjestu lovili neki Nijemci, mnogo bolji i opremljeniji ribari od mene. Pomogli mi sa tom vecom ribom jer nisam imao meredov taj dan. I oni su solidno lovili al kad sam im se pozalio da slabo radi na suvu, oni mi vele "sta hoces, super si prosao danas". Oni su na sistem od tri nimfe lovili kalifu na vidjeno, 5 m od obale... Bacali joj 20 minuta i nista. Kad su otisli, spustim se dole na to mjesto i dignem je na 3-4. zabacaj ( imala je osteceno jedno oko).
A sve na tu neuglednu nimfu dugog i debelog repa.
Opet velim da si upravu sa proporcijama, al izuzetci nekad umiju da iznenade.
Sad ne znam zasto sam vam ovo ispricao...