Danas sam vezivao...

alp

Full member
Učlanjen(a)
02.02.2008.
Broj reagovanja
2
Jedan savjet za ovaj tip muhe, ako dopustis. Ovako kako si napravio, isperci ce se u brzoj vodi priljubiti jedan uz drugi i sve skupa ce izgledati kao tanki satapic. Da bi postigao veci volumen i bolju akciju trebas neposredno ispod noja namotati "grudu" nekog dabinga kao "sirilicu". Kod vecih intrudera mozes staviti i vjencic srnece dlake, siri na gornjem, uzi na donjem busenu noja. Cilj toga je postici veci volumen muhe, siri naprijed, uzi straga, sa sto manje materijala. S druge strane suvisno trpanje dabinga po drugim djelovima muhe otezat ce dizanje muhe s vode i zabacivanje. Koncept intrudera opcenito je sto veca muha sa sto manje materijala i otpora pri izvlacenju iz vode i skagit bacanja. Sareni detalji sluze vise ukras.     

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Imaju kugle dabinge ispred noja, a napred imaju čak i jedan krug crne polarne lisice u petlji ispred noja u petlji da bi se noj "otvarao" kada se povlačenje zaustavi... Ne znam koliko se to vidi, ovako na slikama liče na čudovišta :doh:
P.S. Pozadi nije ceo krug noja oko udice, već samo sa gornje strane.
P.P.S. Ove sam namenio da probam soma, osnova je waddington shank dužine 45mm, a udica je 3/0 Povelike imitacije namenjene za 9-ku. U svakom slučaju ovo su mi prvi intruderi, sledeći će biti svakako bolji :)

Prilozi

• IMG_9034web2.jpg
    IMG_9034web2.jpg
    50,2 KB · Pregleda: 164

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Prošlog proleća pojavili su se na površini po celom Tamišu negde u aprilu. U više navrata sam ih gađao bucovskim i štučjim strimerima ali su bili nezainteresovani... Jedan mi se pojavio na 10 metara od mene i plutao na površini, ja sam prvo mislio da je plastična kesa  :doh: i dok sam se opasuljio on se spustio dole... Pitanje je da li je uopšte bio aktivan ali sad bar imam nešto veliko što lepo gura vodu i pravi mnogo veće vibracije od mršavih bucovskih imitacija. Verovatno se samo zanosim ali ovo proleće nikako da stigne :D

alp

Full member
Učlanjen(a)
02.02.2008.
Broj reagovanja
2
Nisam siguran da je intruder tip muhe najzgodniji za bacanje preko glave s puno mahanja i vecom brzinom strune. Napravljen je tako kako je prvenstveno za skagit bacanje gdje se vrlo malo mase po zraku, a brzina strune je relativno mala. Za tu svrhu je odlican. Nisam probao bacati ih preko glave, ali osnovano vjerujem da ce se vrlo brzo rascerupati nacinom kako se love stuke jednorucnim stapom. Lovnost intrudera nije upitna, ali strimeri na bazi lameta i sintetickih vlakana su vjerujem puno ekonomicniji za tu namjenu.

alp

Full member
Učlanjen(a)
02.02.2008.
Broj reagovanja
2
PS. Jesi li probao squidro stil? Po izgledu, akciji i namjeni vrlo slicno intruderu samo s jeftinim gumicama umjesto skupih perca sklonih cerupanju kod bacanja.

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Nisam, nemam gumice... A na buvljaku kupih perušku za poglavice od noja skoro džabe  8) Doživotno opskrbljen :D

Prilozi

• IMG_4220web.jpg
    IMG_4220web.jpg
    107,8 KB · Pregleda: 222

ivke037

Hero member
Učlanjen(a)
11.06.2009.
Broj reagovanja
270
Milanče je napisao(la):
Nisam, nemam gumice... A na buvljaku kupih perušku za poglavice od noja skoro džabe  8) Doživotno opskrbljen :D
Kad dolazis ovamo ponesi jedno pero. Hvala

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
:) bas ti lepo stoji ova perjanica  ;)

Prošle godine su se i kod mene na jezeru pojavili na jednom delu jezera gde je sa obale nemoguće bacati. Kroz krošnje drveća sam vidio preko 15 lepih metarskih i nešto manjih somova. Toliko sam bio blesav da nisam mogao izdržati...umesto da sam otišao kući po belly b. ja sam se popeo nekako na drvo. Sa ne mnogo debele grane  :doh: sa prozračnim lagaim strimerom iz bucktaila nekim impro. kružnim zabačajima pokušavao prezentirati im prevaru. U nekoliko navrata sam uspio u sred tog jata da im ga bacim ali nisu bili niti malo zainteresirani. Ni mrdnuli nisu. Svi moji somovi koje sam izvadio na "FLY" su bili od 70-80cm. Jednog sam dobio velikim red headom navečer uz obalu. Ostale prošle godine u sred belog dana po vručini dok su vrebali uz neke stubove. Pali su na tubanere "hibridne peševe" bele boje od marabuja i zeca. Na istog tubanera sam imao i stvarno ozbiljnog soma iz bellya ali tu mi se nije posrečilo...ali, znam da je još u vodi i poznam tu životinju več neko vreme i znam gde ču ga opet pronaći ovo proleće ako bude zdravlja i vremena  ;) Ovaj put idem mnogo jačim štapom i mnogo jačom udicom  ;)

kolega je imao jednoga na glo buga ali spao je....jednostavno dok je somče ležalo na dnu na nekoj gredi ovaj mu je na viđeno cimkao glo buga i ovaj je udario....a i ja sam imao nešto slično samo da je mog glo buga promašio ili se predomislio u poslednji moment pa je izgledalo kao promašaj. Ako je gladan u toplo popodne ima da udari na bilo šta što mrda. Isto je tako i navečer kada je u lovu. U maju ili juniju, ovisi o temperaturi vode, dok čuva gnezdo je jako agresivan...tada sam ja imao mog "golijata" sa kojim planiram ponovni obračun  ;)

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Mito,šta kažeš za ovako nešto.Veliki,ribolike siluete a lagani.Rađeni na dobrim Gamakatsu udicama,rade pod vodom jako lepo.

Prilozi

• 17.jpg
    17.jpg
    69,9 KB · Pregleda: 162

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Lepi. Vredi probati. Ovi tvoji su više za bistriju vode i trenutke kada drtina izađe bliže površini vode  :tbumb:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Mito u pravu si.Ovi su kad se digne pa mu pljusneš pred nos,oni rade u filmu pa mu mogu privući pažnju.
Seb,ove godine malo više mešam materijale,lepše izgleda,posebno u vodi.Jedno bandarče za travnate terene.

Prilozi

• 19.jpg
    19.jpg
    196,4 KB · Pregleda: 148

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Danas nisam vezivao, necu ni sutra a ni skorije :D

Ali zasto i da vezujem kada imam drugare koji su pravi majstori i koji su pojedine tehnike vezivanja doveli do savrsenstva.

Jutros postar na vrata, kuc, kuc, "Stigla ti posiljka iz Jagodine". :)

Ko bi drugi nego Mafke kralj.
:tbumb:

Prilozi

• mafke.jpg
    mafke.jpg
    145,1 KB · Pregleda: 230

MAFKE

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
2

Bojane,hvala na lepim recima. Sada tek vidim ovaj post :doh:.

Vrh Dno