Danas sam vezivao...

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
MM je napisao(la):
Hvala momci. Mislim da će ova nijansa raditi dobro. Vrlo jednostavna muva, telo od konca i rebra od dve niti grubljeg belog polipropilena.

E sad, što se tiče položaja na vodi i uspešnog kačenja ribe, tu ni ja nisam naročito optimističan. Isprobaću, pa kako bude. Za svaki slučaj sam spremio još dve ovakve, ali klasično navezane.
ja glasam za te klasicne  :tbumb: a sto se tice same muve ne sumnjam da ce biti dobra jer si ti stari iskusni lipljenas  :)

Pishta

Junior member
Učlanjen(a)
20.01.2014.
Broj reagovanja
0
Danas sam vezao  i isprobao. Evo posle  trocasovnog aktivnog lova sitnijih klenova od 100-nak gr. Pokusaj  izrade glogovke od foama,fantasticno  pliva i lovi.

29wm4x.jpg

Pishta

Junior member
Učlanjen(a)
20.01.2014.
Broj reagovanja
0
Hvala dobri Eko !
Kao sto sam naveo,imitacija je slikana posle visecasovnog maltretiranja od strane klenova koji su udarali non-stop i kacenje drezge i ostalog vodenog bilja i priobalne trave. Bila je to na oko lepa imitacija pre upotrebe,ali bitno mi je da su svi delovi na broju ,a plovnost i lovnost kao od prvog kontakta sa vodom.Potrudicu se da odradim seriju pedantnije i lepse :blush:

Pishta

Junior member
Učlanjen(a)
20.01.2014.
Broj reagovanja
0
            Glogovka,sa vise foama i karakteristicnim spustenim parom zadnjih nogu. Za oprostajni dan pred lovostaj. :(

148gllh.jpg

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.490
Koja velicina udice?

sent from my brick from the wall

Pishta

Junior member
Učlanjen(a)
20.01.2014.
Broj reagovanja
0
Upravo tako Seb,gutaju bas,bas. Nadam se da  ce se i pastrmkam svideti,jer je  bas sada vreme glogovki a klen u zabrani.

Oholi,udica je br. 14. Neke ''srpastog'' oblika,tanke i kratkog vrata. Iskopao sam kesicu bez natpisa i nemam pojma o kojim udicama  se radi.
Zbog velike povijenosti vrata udice,morao sam  deo tela da odradim na igli. Znas vec kako ide.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.490
Al se dobro dosadjujes :)

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Sledeći put, iz dosade, ide žiletiranje nekih 50-ak budalaština koje sam napravio  :doh: Sad kad ih pogledam, shvatam kolko nisam imao pojma.  Doduše, ni sad nešto ne blistam, ali u odnosu na početak sam poprilično odmakao.

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
357
Baki, nemoj da si toliko samokritičan. Ako misliš da nisi imao pojma dok si vezivao te muve razuveriće te mnoge pastrmke kada budeš video koliko one veze nemaju. Daj tim muvama šansu, ima vremena za žiletiranje već sledeće zime kada ti bude dosadno.

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Ma baš su bezveze, sa nekim krilima od perja, pola nimfa, pola mokra..... čudo neviđeno

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.490
Te pola pola neodredjene love najbolje....probaaaaaaaj

Vrh Dno