Danas sam vezivao...

nikola renegade

Full member
Učlanjen(a)
07.01.2013.
Broj reagovanja
11
sasats je napisao(la):
mozes li malo bolje da objasnis ovu izjavu ? zanima me cisto kao smernica jer i ja po malo vezujem . po cemu razlikujes dobru ili losu muvu i gde po tvojim kriterijumima svrstavas svoje muve ... npr. ovu na dnu 189. strane ove teme ?

Nisam neki vezivac zato sto me ta grana musicarenja ne privlaci u tolikoj meri kao sam lov ,znaci da se ne trudim mnogo oko svojih muva koje su lovne i proverene i dale su mi puno lepih ulova , da li je dobra ili ne? znam zato sto sam video mnogo muva koje je izbacio moj brat gaga , gospodin tasic , marko masic i naravno prisustvovao izradi istih , tako da mi je vrlo lako uprediti nesto sto je dobro i nesto slabijeg kvaliteta , imajuci u obzira da je dDragoslam jedan od ozbiljnijih vezivaca na balkanu a mozda i sire i kome je to postalo profesionalno i poslovno zanimanje

black panther

Hero member
Učlanjen(a)
02.09.2014.
Broj reagovanja
2
Nikola,ja nisam nigde napisao da zanemarujem fly tying,samo kažem da kad je klen aktivan na površini,i loše vezanu bambulu ili bilo šta što asocira na zalogaj,da će da uzme bez gledanja i razmišljanja...a to 10-15 klenčiki,to sam prevazišo posle 4-5 izlazaka na vodu...uostalom,kažem,kad dođem u tvoj kraj,pokazaću ti neke muve koje liče na sve,samo na muvu ne...i neću da se ubeđujem,da si iskusniji to se vidi,ali polako,ružno pače na kraju priče ispadne najlepši labud...

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
nikola druze moj , ne sumnjam da je tvoj brat odlican vezac i ne sumnjam da si video i prisustvovao vezivanju visoko kvalitetnih musica . ali to te ne kvalifikuje da komentarises i kritikujes neciji rad ovde na forumu a da sam nisi u stanju da navezes barem osrednju muvu . sada je necija muva drljava a za ovu tvoju niko nista ruzno nije hteo da ti napise a realno je losija nego panterovi pocetnicki radovi .
nadam se da me razumes sta hocu da ti kazem i da se neces naljutiti ?
nemam razloga da sumnjam da poznajes musice , entomologiju i samo musicarenje . verujem da si dobar musicar ali ovakav pristup u stilu ...ja sve znam ... ti nije dobar kao npr u ovoj recenici
nikola renegade je napisao(la):
meni pravo da ti kazem ne treba niciji savet mogu da poslusam sagovornika iz postovanja , jer znam koje rezultate mogu da postignem
mnogo bolji vezaci i musicari i od mene i od tebe smatraju da im je potreban savet i tudje iskustvo , i mnogo moze da se nauci i uvek ima od koga da se nauci .  ;)

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Stvarno Džoni, ona muva baš i nije reprezentativna. Šta, u stvari, ona imitira?

nikola renegade

Full member
Učlanjen(a)
07.01.2013.
Broj reagovanja
11
sasats je napisao(la):
nikola druze moj , ne sumnjam da je tvoj brat odlican vezac i ne sumnjam da si video i prisustvovao vezivanju visoko kvalitetnih musica . ali to te ne kvalifikuje da komentarises i kritikujes neciji rad ovde na forumu a da sam nisi u stanju da navezes barem osrednju muvu . sada je necija muva drljava a za ovu tvoju niko nista ruzno nije hteo da ti napise a realno je losija nego panterovi pocetnicki radovi .
nadam se da me razumes sta hocu da ti kazem i da se neces naljutiti ?
nemam razloga da sumnjam da poznajes musice , entomologiju i samo musicarenje . verujem da si dobar musicar ali ovakav pristup u stilu ...ja sve znam ... ti nije dobar kao npr u ovoj recenici mnogo bolji vezaci i musicari i od mene i od tebe smatraju da im je potreban savet i tudje iskustvo , i mnogo moze da se nauci i uvek ima od koga da se nauci .  ;)

Drljava je rekao strelac , to je na mestu nisam bas trebao  to da ponovim moja greska , savet treba poslusati ali prihvatiti to je nesto drugo stvar izbora , i ne ljutim se to je tvoje misljenje i ja to postujem cak i to sto mislis da su mi muve krs i to je u redu ALI SU LOVNE  :D , i meni se necije ne svidjaju i to je to cak i ne mislim da su mi muve nesto ekstra ali meni su super, ako se malo potrudim mogu da je vezem sasvim solidno pa i odlicno , nadam se da nikog ne provociram sto mi i nije namera , ali me malo iritira sto ljudi misle da se jede sve sto leti a pritom su na pocetku svega , ne zelim nikog da omalozavam , a to sta sam u stanju da vezem nisi ni ti kvalifikovan da odredjujes mislim da si daleko od toga , iskreno ovaj forum je postao na neki nacin smesan jer svi skacu na nesto i nekog ali meni ne pada napamet da gubim vreme u tim raspravama , i zaista sebi mogu da priustim lepe ulove tako da nista nisam ovde saznao sto bi mi pomoglo u bilo cemu ili sto vec nisam negde video ili procitao ako sam kriv za to streljajte me , veliki poz  :bye:

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
i zaista sebi mogu da priustim lepe ulove tako da nista nisam ovde saznao sto bi mi pomoglo u bilo cemu ili sto vec nisam negde video ili procitao ako sam kriv za to streljajte me , veliki poz  :bye:
zar je moguce da nijedan post na forumu ti nije nimalo pomogao da usavrsis usavrseno? koliko da si velemajstor a nemam razloga da sumnjam da nisi , nemoguce da ti ni jedan post od milion napisanih nije otvorio oci i skrenuo paznji na neku sitnicu koju si prevideo ?

acko23

Senior member
Učlanjen(a)
01.07.2014.
Broj reagovanja
5
Niko od nas pa cak ni profesionalci vezaci ne mogu da presude koja muva je dobra a koja ne iz razloga sto te muve ne napadamo mi da ih jedemo vec ribe. Drugo moze se izneti svoje misljenje o izgledu i proporcionalnosti prema nekim standardima.
Recimo za ovu muvu sto sam pravio neko ce joj naci mali miliom gresaka a neko ce se oduseviti njom
1009979_365795520242189_189748307285113999_n.jpg
a u ostalom ribe je vole iako nije bila na modnu reviju  :D

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.656
Nikola, ja sam solidno zabrazdio 15+godina masem, od 2008 skoro samo da musicarim, odgovorno tvrdim da sa dve muve koje sam naveo u par velicina i tezina covek resava preko 90% situacija. Poznavanje insekata me naucilo da u vodi uvek ima nimfa koju zec i gazan imitiraju.
Drljave muve, kako nekor rece, su skoro uvek lovnije od realisticnih, bar na srpskim rekama. I tvrdim da nema teorije da svaki put ili skoro svaki hvatas 50 pastrmki oko mere (22cm i jace npr), razumi me kako zelis. Evo javno nudim da dodjem i brojim. Ko izgubi placa klopu. Posteno?

nikola renegade

Full member
Učlanjen(a)
07.01.2013.
Broj reagovanja
11
oholi je napisao(la):
Nikola, ja sam solidno zabrazdio 15+godina masem, od 2008 skoro samo da musicarim, odgovorno tvrdim da sa dve muve koje sam naveo u par velicina i tezina covek resava preko 90% situacija. Poznavanje insekata me naucilo da u vodi uvek ima nimfa koju zec i gazan imitiraju.
Drljave muve, kako nekor rece, su skoro uvek lovnije od realisticnih, bar na srpskim rekama. I tvrdim da nema teorije da svaki put ili skoro svaki hvatas 50 pastrmki oko mere (22cm i jace npr), razumi me kako zelis. Evo javno nudim da dodjem i brojim. Ko izgubi placa klopu. Posteno?

Momci cemu ovoliko uzbudjenje  :) nema potrebe za tim  ,fin staz Oholi svaka cast, musicarenjem se bavim aktivno punih 15 god i mislim na lov musicarskim stapom , ne znam da li sam smeo i ovo da pomenem mozda nekoga opet povredim  :D izvinjavam se unapred, za fazana i zeca se slazem sa tobom , kao i za bolju lovnost radnih muva od realistika koje usput nisam nigde ni spomenuo , a mislim da ces uskoro poceti da sanjas 50 pastrmke o kojima za sad ne pricamo , na primer ja nikad tvoj ulov ne bih doveo u pitanje, broj ili velicinu ne znam sto su pojedini ljudi taj moj ne svakodnevni ali dovoljan broj puta u godini ostvaren ulov toliko emotivno doziveli  :D mislim da si ok momak na gradac su cesto Stojnev miroslav i Seki moj komsija pa ih usput pitaj oni znaju o cemu je rec i nece te slagati, Strelac ume mnogo lepse muve da napravi i opet kazem da su one neuobicajne kakve sam video od njega , ali vise nikom necu ostaviti ni malo kritican komentar jer to ovde znaci giljotina kako god okrenes ili su ulovi lazni ili krs muve ili ne zna covek da lovi , za sada sam zadovoljan svojim pecanjem ako zaskripi nije sramota i da se nesto pita nadam se da ce sve kolege izaci sa savetom  :) , srdacan poz Oholi  :tbumb:

nikola renegade

Full member
Učlanjen(a)
07.01.2013.
Broj reagovanja
11
sasats je napisao(la):
zar je moguce da nijedan post na forumu ti nije nimalo pomogao da usavrsis usavrseno? koliko da si velemajstor a nemam razloga da sumnjam da nisi , nemoguce da ti ni jedan post od milion napisanih nije otvorio oci i skrenuo paznji na neku sitnicu koju si prevideo ?

Verovao ili ne za sada nije  :nowink: nadam se da cu ako imam neki zastoj naci resenje ovde, izvinjavam se opet ako sam nekoga uvredio bilo cim pa cak i mojom samouverenoscu , meni licno ne smeta stil izrazavanja coveka koji je siguran u sebe i svoje mogucnosti nicije znaje nikad ne bih doveo u pitanje svako zna i lovi za sebe i neka mu je uvek bistro , pocetnicima je bolje pomoci i nekad kriticki nego ih lazno dizati u oblake za ovaj sport za koji slozices se samnom treba dugo godina za neki lep licni uspeh  :bye:

nikola renegade

Full member
Učlanjen(a)
07.01.2013.
Broj reagovanja
11
black panther je napisao(la):
Nikola,ja nisam nigde napisao da zanemarujem fly tying,samo kažem da kad je klen aktivan na površini,i loše vezanu bambulu ili bilo šta što asocira na zalogaj,da će da uzme bez gledanja i razmišljanja...a to 10-15 klenčiki,to sam prevazišo posle 4-5 izlazaka na vodu...uostalom,kažem,kad dođem u tvoj kraj,pokazaću ti neke muve koje liče na sve,samo na muvu ne...i neću da se ubeđujem,da si iskusniji to se vidi,ali polako,ružno pače na kraju priče ispadne najlepši labud...

Panter zemo s juga nikad se ne bi utrkivao na taj nacin sa tobom niti bi omalozavao tvoje iskustvo koliko god da je ,jer je to jako ruzno , hocu da ti kazem da postoje mnoge fore i da ne treba zuriti sa zakljuccima ali ti i ja cemo se videti na moravi leti sve sto mogu pomocicu ti za brzi napredak a mozda i nesto vidim od tebe , volim da kradem fore da te upozorim  :D

Gruja

Full member
Učlanjen(a)
08.09.2012.
Broj reagovanja
2
Jednodnevka po receptu starih majstora :)

Prilozi

• DSCN0314.JPG
    DSCN0314.JPG
    187,4 KB · Pregleda: 113

Nikolavb96

Senior member
Učlanjen(a)
18.02.2014.
Broj reagovanja
0
pocetnicima je bolje pomoci i nekad kriticki nego ih lazno dizati u oblake

Slazem se sa tobom u potpunosti, posto sam ja pocetnik i znam ako te neko kritikuje ti se trudis da budes jos bolji a ako te neko pohvali samo napravis glupost.. Nemojte sada da mislite da ne treba hvaliti pocetnike ali bolje im dati dobronamernu kritiku nego pohvalu :)

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
Kako je interesantno kad citam ovo prepucavanje sa strane i ne mesam se :). Umesao bih se zapravo al ne mogu da kucam sa telefona :)

Vrh Dno