Danas sam vezivao...

SaleCK

Senior member
Učlanjen(a)
31.03.2008.
Broj reagovanja
0
Udica 12 2xduži vrat
Rep i nožice-jarebica ženka
Telo-nojevo perje braon i boja rđe
Otežanje-olovo
Pokrov-biot pero
Rebra-struna 0,10mm
Grudi-zec
Pokrov-fazan

Prilozi

• drugi ugao.jpg
    drugi ugao.jpg
    59 KB · Pregleda: 190
  • nimfa 1.jpg
    nimfa 1.jpg
    70 KB · Pregleda: 206

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
16
Milanče je napisao(la):
Kuzma je napisao(la):
  Zvezdane ponovo me tvoji strimeri odusevljavaju , i tvoj jednostavan stil. Narocito me odusevljava sto vezujuci svoje muve prvenstveno na umu imas vodu i ribu, a ne forumsko nadmetanje.
  Na slici je muva koja ce u bistroj vodi ljudskom oku biti jedva vidljiva. Takve muve skromnog izgleda i bez preteranog nabacivanja materijala na udicu mnogo manje izazivaju podozrenje kod ribe.
  Ostalo je sve stvar tehnike vodjenja. Strimer je ekstra i po mom ukusu.  :tbumb:  i +

A jel mu se ti to nabacuješ iili mi se samo čini  :hammer: :hammer: :hammer:

zasto bih se nabacivao. Sta ti mislis o ovoj muvi

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.658
p1250024ci5.jpg

dabing za telo je od dabra, pa sam proveravao kakav je i odlican je za vezivanje

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
149
Kuzma je napisao(la):
Milanče je napisao(la):
Kuzma je napisao(la):
  Zvezdane ponovo me tvoji strimeri odusevljavaju , i tvoj jednostavan stil. Narocito me odusevljava sto vezujuci svoje muve prvenstveno na umu imas vodu i ribu, a ne forumsko nadmetanje.
   Na slici je muva koja ce u bistroj vodi ljudskom oku biti jedva vidljiva. Takve muve skromnog izgleda i bez preteranog nabacivanja materijala na udicu mnogo manje izazivaju podozrenje kod ribe.
  Ostalo je sve stvar tehnike vodjenja. Strimer je ekstra i po mom ukusu.   :tbumb:  i +

A jel mu se ti to nabacuješ iili mi se samo čini  :hammer: :hammer: :hammer:

zasto bih se nabacivao. Sta ti mislis o ovoj muvi
Sve isto kao i ti. Ja obično nakitim malo više matreijala i pogrešim :doh: A komentar je bio malo zajebantski tek da rasteram kišne oblake iznad Pančeva. Šta se primaš kao baba na penziju :-*

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
709
main.php

Ovu mušicu je opisao Jovan M. Petrović u knjizi Lov pastrmke i lipljana iz 1971 kao odličnu kada je voda bistra, vreme vedro i toplo u veličinama udica od 14-18. Ova moja je #16.
Originalna verzija ima rebra od žute (zlatne) žice. Ja je nisam porebravao i nisam stavio za krila grao pero šljuke niti divljeg plovana ali sam stavio grudno pero jarebice. Nisam ovim izmenama drastično izmenio izgled muve pa se ova moja neznatno razlikuje od opisane u knjizi.

Jel probao neko da peca sa ovakvom ili sličnom muvom? Ja nisam ali ću ove godine sigurno.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
lol  :D :D :lol: evo nakon par meseci sam i ja konacno seo malo za stegu...ovo flash cudo sam zamislio jos prosle kodine ali nikako se nisam kanio to realizirati. Prvenstveno sam ju namenio proletnim stukicama. Uradio sam ju od srebrnog, zlatnog, crvenog i crnog prizmatičnog ili holo materijala (niti). Tu je i maslinasti i beli bucktail kod glave. Vrh leđa je od repa petla antracitne boje. Oči su crvene od bata Djoleta ;) Eto sve ukupno ga ima 21cm dužine, ništa strašno  :smoke:

Strimer je neotežan, potpit če se dosta duboko pomoču brzotonuče strune...a pretraživat če tamnije delove jezera u kojem obitavaju mame štukice dok one manje (4kg i manje) idu ka obali u pliće vode. Ovo je strimer za ribolov iz čamca, bar tako sam ja to osmislio. Na tim delovima gde sam planirao loviti zaista i ima takvih kakve sam predviđao. Još me više potakla činjenica da je na tim prostorima pre nekog vremena u nazad pala komadina od 120cm, debela i teška štuja ali na velikog rapalinog magnuma od cca 20cm. Kada su se potvrdila moja predviđanja još više sam se kanio...ali to neče biti tako lako kako bih ja želio...treba ju pronači u tolikoj vodi i prevariti.

main.php

Prilozi

• springpiker.jpg
    springpiker.jpg
    77,3 KB · Pregleda: 157

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
3
Plasim se da sam poceo da  :lud:

Prilozi

• P1289689 [Desktop Resolution].JPG
    P1289689 [Desktop Resolution].JPG
    86,5 KB · Pregleda: 176
  • P1289707 [Desktop Resolution].JPG
    P1289707 [Desktop Resolution].JPG
    81,3 KB · Pregleda: 198

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
22
Prokomentarisao bih celu prethodnu stranu.Sale Župa je postavio sliku nenormalne nimfe,vezački perfektno,Oholi zadnje vreme ubija na svim forumima načeg govornog područja,Strelac je aždaha vezač,a Sebastianov poslednji strimer me nadahnjuje kao ambrozija...

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
"Povratak korjenima" ovim strimerčićem najavljujem serijal od preko nekoliko štučijih strimera koj planiram izbaciti ovih dana, ubi me hunjavica pa za ništa drugo nema volje nego nešto jednostavno i veliko, jer jedino to mogu da vidim kroz ovu vodu što mi curi iz nosa, očiju, ušijuuuu...
Ajmo sad ozbiljnije JR mi posalo nek filmiće o štukama pa sam se opasno napalio, čak sam mislio i do vode otići, al kažu još je led. E pa onda stega i ... bojane zečije trakice, bojana srneća dlaka i nezaobilazne Djoletove oči, mislim da mu štuje neće moći opraštati.

Prilozi

• Stuja (Medium).JPG
    Stuja (Medium).JPG
    60,3 KB · Pregleda: 160
Z

Zakula

Guest
Lele Gogo,pa ti necesh nishta da im oprostish! :D :D Stvarno odlichan strimer!

MIKI-FLY

Senior member
Učlanjen(a)
03.11.2008.
Broj reagovanja
0
evo dvije danasnje.

Prilozi

• paun caddis.jpg
    paun caddis.jpg
    43,7 KB · Pregleda: 167
  • red tag caddis.jpg
    red tag caddis.jpg
    42,5 KB · Pregleda: 148

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
149
Slikao sam na brzinu, kamenjarke iz nesvesti i lipljanskie nimfe jednodnevki!

Prilozi

• IMG_0562_cr.jpg
    IMG_0562_cr.jpg
    162,9 KB · Pregleda: 179
  • IMG_0567_cr.jpg
    IMG_0567_cr.jpg
    156,2 KB · Pregleda: 172
  • IMG_0575_cr.jpg
    IMG_0575_cr.jpg
    141,6 KB · Pregleda: 201
  • IMG_0588_cr.jpg
    IMG_0588_cr.jpg