Danas sam vezivao...

Marushani

Full member
Učlanjen(a)
21.06.2007.
Broj reagovanja
0
Nisam stigao da postujem musice tog dana kada sam ih vezao, zato cu sada da ih prikazem. Njih sam koristio, i pokazale se kao lovne. Jos 2 nimfe lovne nimfe sam imao, ali nazalost izgubio sam ih, otisle ribe sa njima :(. U buduce cu napraviti vise istih kada izlazim.

Prilozi

• musica koja se dobro pokazala 1.jpg
    musica koja se dobro pokazala 1.jpg
    29,7 KB · Pregleda: 111
  • musica koja  se dobro pokazala.jpg
    musica koja se dobro pokazala.jpg
    24,1 KB · Pregleda: 125
  • musica koja je dobro koristila.jpg
    musica koja je dobro koristila.jpg
    28,5 KB · Pregleda: 112

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
1.144
Prije 15 dana sam vezivao:
Udica 14 mustad 539
Tjelo: kudelja
Rebra: crni osnovni konac
Rep: sivi pjevac
Krila: kreja
Noge: sivi pjevac

Prilozi

• musice_sivio 005 (Medium).jpg
    musice_sivio 005 (Medium).jpg
    33,7 KB · Pregleda: 132

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
1.144
udica: 10 Mustad 539
Osnovni konac: sivi
tjelo: kudelja
rebra: tamno braon crvenkasta vunica
rep: isperci sivog pera ojevca
krila: nešto isperaka pera šljuke
noge: sivi pjevac
Muha prvenstveno namjenjena lovu pastrve na planinskim potocima i rječicama. Ja sam sa njom uspješno lovio na i pod površinom ako namotamo gušće pero mušica će biti više površinska i obrnuto.

i naravno mrav:
Udica: 14
konac za sve crni osnovni
noge sivi pjevac
Po meni jedna od univerzalnih mušica za lipljena, pastrvu, klena i sve ostale sitne ribe može da pokrije dosta uvjeta i sitaucija na vodi krajnje jednostavna za izradu a tako lovna!
Na sajtu ima mnogo verzija mrava meni je ova ne prikosnovena lov u vodenom filmu.
Sve muhe su vezane iz ruke i provjereno lovne možda Vam ne budu nešto za oko najljepše ali riba je jedina mjerodavna :yeswink:

Prilozi

• musice_sivio 010 (Medium).jpg
    musice_sivio 010 (Medium).jpg
    27,7 KB · Pregleda: 113
  • musice_sivio 052 (Medium).jpg
    musice_sivio 052 (Medium).jpg
    24,9 KB · Pregleda: 123

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
708
... buduće morske strimere a boga mi i za smuđarke neke... Ako... Na slici se ne vidi baš lepo koliko sam po ovom pitanju bio vredan danas  :blush:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
22
Strelac pametno,pametno :tbumb:,ja sam malo šarao za bucova...

Prilozi

• razno.jpg
    razno.jpg
    63,6 KB · Pregleda: 117

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
708
E, od onih budućih odozgo, izlegoše se večeras četiri, valjda će i od petog da bude nešto  :D

Prilozi

• Clouser Minnow by STRELAC.jpg
    Clouser Minnow by STRELAC.jpg
    154 KB · Pregleda: 136

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
149
Strelac, ovo je bilo pravu u centar :tbumb: Odlični clouseri, ulov je zagarantovan :yeswink:

Hunter

Senior member
Učlanjen(a)
10.12.2006.
Broj reagovanja
0
ose.
IMG_1311.jpg

IMG_1312.jpg

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
Danas sam vezivao...U svom sledečem pohodu planiram prevariti šarana ali i linjaka  ::) imitacijom "stillwater gammarusa". Ako se njemu ne bude svidelo onda grgečima, pastrmkama, klenovima, crvenperkama....hoće sigurno  :)

Udica: šaranska
Rebra: zlatna žica
Leđa: maslinasti scud back
Telo i nogice: svetlo maslinasti antron
Oči: epoxy
Konac: maslinasti

Dužina imitacije: 2cm :D

main.php

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
strashni je napisao(la):
extra :yeswink:

thx :)

evo na brzaka dva raka, s Jr.-om sam malo danas govorio o nekim muvama za šarana i onda smo malo dodirnuli temu ovih rakova. Saveto me kolega da uradim nekog malecnog sa kljestima od marabuja, a ja vec imam to...posle par sati, kada sam zavrsio sve svoje obaveze, setim se ja malo pregledati moju kutijicu gde držim muve za šarana. Pogledam onog raka o kojem sam Jr.-u vec govorio, i mislim si...to smeče sam ja vezao, ap to nema veze sa rakom  :doh:...i naravno nemam ja mira, naravno  :secsec: :secsec: :secsec: :secsec: izarčim muvu i ponovo veži, sada vec mislim da bi to moglo biti ok...uradim onda jos jednoga i eto. Telo im je dugacko 2,5cm (dakle - bez repa, ticala i kljesta). Nisu ni otezani. Sve u svmu od materijala: antron tan abdomen, leđa fazan, kljesta marabu, oklop thin skin.
main.php

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
185
Super izgledaju, ali ipak mislim da je trebalo da ih otežaš zbog bolje prezentacije ... i to tako da vrh udice bude okrenut nagore.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
falco je napisao(la):
Super izgledaju, ali ipak mislim da je trebalo da ih otežaš zbog bolje prezentacije ... i to tako da vrh udice bude okrenut nagore.

Ako bi bio otežan tonio bi jako brzo a to je največi minus u šaranolovu. Za prezentaciju nema problema, posebno ne za finu i tihu prezentaciju ;) Udica na gore je odličan savet mada za nešto takvo sam več vezao jednoga na tubici baš zbog podešavanja udice na gore. Ova dva sam ovako vezao jer ih ne mislim vuči po dnu, niti bacati na slepo. Da sam ih radio npr. za tekuče vode i npr. za neke grabežljive ribe onda bi več uradio otežanog i udicom prema gore. Mislim ih bacati na našem jezeru gde je dno uglavnom jako čisto i nema mnogo bojazni za kačenje. Zato sam ga i vezao ovako, zbog idealnih uveta na vodi i načina ribolova kojim mislim loviti najprije šarana.
Inače ima jedan jako zanimljiv način da se vežu mali rakovi i to otežani i baš za šarana. U USA ga isto koriste za šarana ali za lov baš na dnu, polako povlačenje gde ga šaran pokupi sa dna a udica je baš tako naštimana kako ti savetuješ, na gore. Za otežanje koriste olovne oči tipa clouser i veže se na udicu kod ušice tj. repa imitacije. To su male jednostavne imitacije skoro u večini urađene od fazanoog repa. Ali ove šarane koje ja lovim lovim ih u srednjem sloju vode ili u plićaku gde im moram imitaciju prezentirati tiho i na dno pred nos. U slučaju da bi ih lovio tako kao ameri na velikim ravnim i plitkim površinama gde se imitacija polako privlači u zonu gde se šaran hrani onda bi baš trebao takvu imitaciju. Ne sečam se više gde sam je vidio pa ne znam link na pamet ali navezat ču jednog takvog za foru pa postovati ovde. U svakom slučaju hvala za savet. Možda bi trebao imati i kojega takvoga jer na jezeru imamo jedno mesto gde je sam pesak i tamo se da ponekada videti jato šarana ali za tamo obavezan je čamac. Tamo bi mogao da probam i taj način korištenja raka što je više prirodnije ali... :blush: Mislim da če ovi moji biti efikasniji...uglavnom ovo dođe više kao neki moj experiment  :)

Vrh Dno