Danas sam vezivao...

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
185
Meni nekako logično da su rakovi skoro stalno prikovani za dno, jedino kada su u opasnosti žustro beže unazad (ali i tada blizu dna). Nemam baš nikakvog iskustva sa šaranom, utoliko bolje ako možeš da ih plasiraš kako treba ovako lagane.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
falco je napisao(la):
Meni nekako logično da su rakovi skoro stalno prikovani za dno, jedino kada su u opasnosti žustro beže unazad (ali i tada blizu dna). Nemam baš nikakvog iskustva sa šaranom, utoliko bolje ako možeš da ih plasiraš kako treba ovako lagane.

to si definitivno u pravu  :yeswink: ali ja sam ga vezao za specifične potrebe...pa če mo videti kako če se pokazati na vodi.

Jr

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
15.06.2007.
Broj reagovanja
156
Ja bih dodao parče olovne žice, 1cm uzdužno, odmah ispod thin skina. Mislim da će biti dovoljno da udica bude na gore a taman će da doda malo težine koju ja mislim da imitacija treba da ima da šaran nema vremena da je zagleda a da opet ne tone prebrzo da ne bi izgubio interesovanje. ;)

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
Jr je napisao(la):
Ja bih dodao parče olovne žice, 1cm uzdužno, odmah ispod thin skina. Mislim da će biti dovoljno da udica bude na gore a taman će da doda malo težine koju ja mislim da imitacija treba da ima da šaran nema vremena da je zagleda a da opet ne tone prebrzo da ne bi izgubio interesovanje. ;)

probat ču ovako kako je, uraditi ću i jednoga otežanoga pa ću najbolje da vidim na vodi. Jednog od ova dva ču probati zasukati da mu udica dođe na gore. Ionako ih još nisam fiksirao lepkom  :) a i na rep se da još uvek staviti otežanje tako da udice i klješta budu blago na gore.

------

evo, zasukano, sada samo još kap super lepka i gotovo. Jednoga ću za probu pustitio onako kako je več bilo.

Prilozi

• udicom na gore.jpg
    udicom na gore.jpg
    117,6 KB · Pregleda: 1.443

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
evo jednog kraćeg i punačkijeg, ovaj je otežan, uradio sam ga na sličnu foru kako neki ameri to rade. Tako da sada imam nekoliko verzija za isprobati.

Jr

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
15.06.2007.
Broj reagovanja
156
E to je to, treba imati više varijanti jedne muve, tj. različita otežanja. Barem je to moje mišljenje, ne lovi nimfa, već otežanje. :)
Zaboravih, opasno izgledaju mada je gamarus ostvio mnogo jači utisak na mene. I nemoj sad da staješ Seb, zaboravio si raka kome je šarko otkinuo jedna klešta...  :D

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
Jr je napisao(la):
E to je to, treba imati više varijanti jedne muve, tj. različita otežanja. Barem je to moje mišljenje, ne lovi nimfa, već otežanje. :)
Zaboravih, opasno izgledaju mada je gamarus ostvio mnogo jači utisak na mene. I nemoj sad da staješ Seb, zaboravio si raka kome je šarko otkinuo jedna klešta...  :D

:D :D tako ti je danas, "nepostoji savršena cijelina" ;) u stvari to se je ugledao na one rakovice što imaju jedna klješta jača tj. veča ;)

sutra ču još dva onakva ista gamarusa da uradim i dosta će biti za sada.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
22
Ponovo sam iskoristio praška,zelene i plave niti za leđa plus maslinasti bucktail,stomak bela kozija brada i sivkasta polar fox.

Prilozi

• tankosava.jpg
    tankosava.jpg
    61,2 KB · Pregleda: 135

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
1
Jr je napisao(la):
Barem je to moje mišljenje, ne lovi nimfa, već otežanje. :)
Ja pak mislim da ne lovi imitacija vec prezentacija  :smoke: Ako Seb kaze da je za saranolov minus da imitacija brze tone ja mu verujem u potpunosti.Ipak je on taj koji je poceo redovno da bocka sarane  :tbumb:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
crni je napisao(la):
Jr je napisao(la):
Ja pak mislim da ne lovi imitacija vec prezentacija  :smoke: Ako Seb kaze da je za saranolov minus da imitacija brze tone ja mu verujem u potpunosti.Ipak je on taj koji je poceo redovno da bocka sarane  :tbumb:

kako u mušičarenju ostalih riba (koje sam mušičario) tako i kod šarana vidim da je prezentacija #1, onda zbog te prezentacije mi regulišemo tj. odabiremo težinu imitacije, boju, veličinu, udicu...

Jr

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
15.06.2007.
Broj reagovanja
156
crni je napisao(la):
Jr je napisao(la):

Najbitnija stvar koja utiče na prezentaciju kod nimfarenja je upravo otežanje. Ovo važi za nimfarenje bilo koje vrste. Kod šarana je po meni to najbitnije, evo i zašto http://www.musicarenje.org/forum/index.php?topic=1840.msg32688#msg32688.

Samo da razjasnim, kad kažem otežanje, ne mislim nužno na ono da "tone ko sekirče". Dovoljno je dva namotaja olovne žice da dobiješ odgovarajuću brzinu tonjenja za određenu nimfu. Npr. bacaš neku čupavu neotežanu nimfu šaranu koji lagano kruži u potrazi za hranom, ona tone kao u usporenom filmu a ti gledaš kako šarko od 5 kila prolazi 15cm ispod tvoje muve, ne registruje je i odlazi izvan tvog domašaja.  :)

Hunter

Senior member
Učlanjen(a)
10.12.2006.
Broj reagovanja
0
igranje foam-om uzimlje maha...
IMG_1323.jpg

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.