Danas sam vezivao...

Marushani

Full member
Učlanjen(a)
21.06.2007.
Broj reagovanja
0
jedva cekam da probam ove musice.

Prilozi

• 27.08.09 003 (Medium).jpg
    27.08.09 003 (Medium).jpg
    25,7 KB · Pregleda: 149
  • 27.08.09 006 (Medium).jpg
    27.08.09 006 (Medium).jpg
    25,4 KB · Pregleda: 143

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
1.144
Bratko prva ima da melje klenove a drugu bi i lipljen i pastrva mogli srknuti 100% i plusić +.
Materijala se ima vidim šta god treba Jungle Cock, Coq de Leon alles zusammen :tbumb:

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
149
Marushani je napisao(la):
ostro oko imas, silvio, a prvu sam narpavio jer mi je drug rekao da je ubijao lipljane njome.

Ta prva se (kažu) proslavila na Ribniku, ali ja se sa njom nisam proslavio. Gde je tvoj drugar lovio sa njom?

Marushani

Full member
Učlanjen(a)
21.06.2007.
Broj reagovanja
0
Milanče je napisao(la):
Marushani je napisao(la):
ostro oko imas, silvio, a prvu sam narpavio jer mi je drug rekao da je ubijao lipljane njome.

Ta prva se (kažu) proslavila na Ribniku, ali ja se sa njom nisam proslavio. Gde je tvoj drugar lovio sa njom?
Ovaj moj drug je lovio u rumuniji zapdani deo rumunije, Juzno-zapadni deo Karpata, reka Dobra. A ko nam je pokazao, taj je koristio u nemackoj tamo je i video prvi put. Musica je vrlo jednostavna za vezivanje.Osisani hackel i pere jungle cock odozgo.

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
1.144
Neznam za lipljena ima puno boljih muha a garantiram da će i ova tvoja druga Marushani da radi bolje za lipca na veličinama 14-18 garantiram! Ali klen ima da je jede sigurno iako neznam možda na malim udicama i ona lipca dere ali eto to je moje viđenje ova dva prototipa :-\

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
Danas, nakon duzeg vremena navezah tri srimerceta. Dve imitacije pesa od 5cm i jednu imitaciju paklara od 14cm (ok, nije bas pljunut paklar ali mislim da ce biti ok).

Prilozi

• DSC08646.JPG
    DSC08646.JPG
    139,7 KB · Pregleda: 151

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
263
mislim da je sebastian jedan od boljih vezaca na forumu, ranije sam sa njim o tome nesto pricao i bas ni se svidja njegov Oliverovski perfekcionizam, ja tome tezim pa polako  :tbumb:

+

Ruki

Senior member
Učlanjen(a)
09.01.2008.
Broj reagovanja
0
sebastian je napisao(la):
Danas, nakon duzeg vremena navezah tri srimerceta. Dve imitacije pesa od 5cm i jednu imitaciju paklara od 14cm (ok, nije bas pljunut paklar ali mislim da ce biti ok).

Moze li objasnjenje materijala, svidja mi se pes, mislim da bi mogla i mladica da udari na njega!

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
@strashni, hvala za kompliment! Ipak nisam ja jos tako pedantan vezac kakvih ima.

@Ruki, ove imitacije peševa su premalecne za ozbiljnu mladicu, svega 5cm, za ciljani lov mladice bi ih uradio tako što bi umesto kao ovde marabou uzeo zonker trakicu, ili jos bolje vezao bih ga tehnikom "Waggy Tail Sculpin" (http://www.musicarenje.org/forum/index.php?topic=2067.0) Ove manje imitaciju sto je gotova za jedva minut dva sam koristio samo jelenju dlaku prirodne boje i marabou perje sive boje sa tzv. grizzly prošarom.
Ovaj veliki (kao neka moja brza imitacija paklara) je ceo od petlova repna pera: Dva pera u rep i jednim perom palmerisao do glave, otežao sam ga na vrhu sa olovnim očima i sve prelakirao crnim lakom za nokte i preko toga jos epoxy lepak. Tog paklara sam namenio mladici na prvom mestu. Imam jos imitaciju paklara koju sam vezao prosle godine vezano slicno kao i Waggy Tail Sculpin. Ali eto, nije mi uspelo probati na vodi...mozda ove godine konacno probam prevariti i kraljicu nasih salmonidnih reka.
Ovde pogledaj kako se originalno vežu mudleri http://www.charliesflyboxinc.com/flybox/details.cfm?parentID=54

moja verzija ova dva muddler minnowa je mnogo pojednostavljena (jedan na jig udici a drugi na klasicnoj sa okcem na gore).

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
zvezdan je napisao(la):
Ovi Sebovi peševi su pravi pastrmkarski!

jesu :), radio sam ih za pastrmke sada na jesen,pa ako padne kakva 50+ potočara ili 60+ kalifa dobijate slike. Na takve sam več lovio dobro. Rado če ga napasti i ostale grabežljivice kao i originalnog muddlera. Probaj nešto takvo ponuditi svojim probirljivim bucovima. Naš kolega šone ih kako vidim često kuje muddlerim a pored i jazeve za usput.

becko

Full member
Učlanjen(a)
07.11.2006.
Broj reagovanja
26
spremio par ovakvih za neke masne vode i masne lipljane

Prilozi

• slika.jpg
    slika.jpg
    101,3 KB · Pregleda: 153

Zacoola

Junior member
Učlanjen(a)
13.06.2009.
Broj reagovanja
0
...

Prilozi

• Oce pliva - nece pliva spinner.JPG
    Oce pliva - nece pliva spinner.JPG
    132,8 KB · Pregleda: 137

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
16
St.Igor je napisao(la):
spremio par ovakvih za neke masne vode i masne lipljane

StIgorche, ocekujem sl vikenda jedan ovakav, samo na tanjoj udici-za deblje lipljene, -redi or not hir aj kam

Vrh Dno