Danas sam vezivao...

kurare

Senior member
Učlanjen(a)
19.09.2008.
Broj reagovanja
0
Napravi još nekoliko, može i na lakšim jig glavama ali na isto dugačkoj udici pa sledeči put idemo tamo gdje je još zajebanjije pecati i retko ko ide ali mladica ima, i to dobrih!

Janez

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
@Janez, ako i ne nabavim adekvatne jigove nabavit cu malo jacu sacmu  ;) i to je dobro resenje. Znaš, razmišljao sam i o plovnim kapljicama na virbli, negde ih imam ali ne znam gde sam ih zametnuo kada sam se selio.
Nadam se da ce mo i ovaj mesec da se dobijemo na ljubljanici...samo o mladici sada razmišljam, šta če tek biti kada je bocnem... ::) stvarno, iskreno se nadam da ču uspeti još jednom ove godine na mladicu...jel to misliš na teren kojega nismo uspeli obići? Ono što si rekao da ima dobrih komada tamo?

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
evo neka se nađe i jadan pešonja, na žalost nisam ga dovršio do kraja, još par poteza makazicama uglavnom oko repa  i možda mu dam još i oči pa još malo markerom da ga doradim...na slici se ne vidi baš najbolje kao pod golim okom, šare su mnogo izraženije nago na slici, dugačak 15cm...ovo je idealno za mušičarenje sa "bedema"  ;) :D
Dovršio bih ga ja sad več ali neke obaveze iznenadne sa posla pa mora da letim.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
pa ima nje i na drini, ne verujem da su uspeli svu da je potamane...

evo jos sam malo vezivao i uradio nesto ovako od 20cm na tubici. Otežanje su olovne oči koje sam prekrio mojim samolepivim očima i epoxyem. Beli i maslinasti bucktail je materijal koji ovde dominira pa onda malo fleša, super haira i slinki fibera...na udici je također nešto fleša i bucktail vezan hollow tehnikom...tako da je to strimer na tubi plus jedan prozracni strimer na udici koji se uvuce u tubicu. Dok sam ovoga vezao dobio sam jednu drugu ideju ali to če te tek da vidite ako je realizujem. Što je ovde najvažnije udica dođe na sredinu rupa gde mladica udara kada se voda pretražuje driftovanjem i povlaćenjem popreko...a strimer sam uradio po uzoru na neke strimere od kolege Janeza  :D :)  :bye:

Zaboravio sam reči iako se to da uočiti, ova perca sa strane, sve je petao s tim da je ispod chartreuse pa pnda grizli.

Prilozi

• hucho tuba.jpg
    hucho tuba.jpg
    76,3 KB · Pregleda: 125

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
evo, uspelo mi je mada ne baš nešto estetski buduči da sam to radio na nekoj jakoj žici koju sam ispresavijao klještima...to bi trebalo da se radi na vratu udice kojoj se odseče kuka ali meni bilo  žao udice za eksperiment...pa sam improvizirao...no, vidi se šta sam naumio  :D Otežan je sa dva para olovnih očiju i dugačak je 21cm....vezan po  sistemu wiggle tail mada samo na jednoj udici kako sam več  napisao. Kada bi hteo ponovo da vežem ovako nešto odlučio bi se ipak za tubicu ali na metalnoj tubici pa bi sve ispalo mnogo lepše i urednije tako da je ovo sve dok ne nabavim takve tubice. Ovo je više eksperiment mada loviti i sa njim.

Prilozi

• wiggle tail.jpg
    wiggle tail.jpg
    78,8 KB · Pregleda: 435

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
1.144
Pa ne smije da te vodi Janez sa sobom više poobadat ćeš mu sve mlade :D
Strimeri su ti ko stvoreni za nju malo crvenila ne bi škodilo bar odozdo ispod glave škrge krv ovo ono ;)

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
:D aaaa teško da ču sve da ih izbockam, jednu ako budem sledeči put bocno bit ču presretan a o crvenilu ma ima i toga...ovi od slinky fibera imaju več, markerom ja posle docrtam te škrgice, imam i redheade, mada neke pustim skorz ovako kako več je i nisam opazio da su manje lovni...nekako mi se ti detalji čine da su važniji nama ljudima nego ribama  ;) ali još uvek stavljam i te detalje.

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
1.144
Ako ništa oči su im crvene ko da su nadimljeni tako da dobro veliš netrebaju škrge :D

Vrh Dno