Detaljna analiza JPK Kolašin 2016

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Sasats je u jednoj stvari u pravu. U ribolovu je sreća, još uvek, veliki faktor. Ne postoji idealna staza na svetu, u bilo kom ribolovu. Kao što je i sreća, da li ćeš imati profesionalce u sektoru ili amatere. Da bi tu sreću ili ne sreću, sveli na minimum, potrebno je pecati najmanje 6 kola. Moje mišljenje je bar 9. To je u praksi vrlo teško izvesti. Kup od tri kola je lutrija, i toga su svi takmičari svesni. Nekom se posreći, nekom ne, kao i u životu što reče Milan.

KLENAROS

Hero member
Učlanjen(a)
14.05.2011.
Broj reagovanja
1
Baki-Pa je napisao(la):
Zašto komentarišete nešto o čemu nemate pojma? Da bi bili zanimljivi i skrenuli pažnju na sebe?

Zato ti sve znas  i razumijes se u svaki klinac. Daj jebote smanji malo i popusti sa postovima na ovom forumu.

emporio djuzini

Senior member
Učlanjen(a)
21.07.2010.
Broj reagovanja
0
Plasman Takmičar      Uk. riba    Plasman      Bonitet      Odstupanje
1.          Lazović            16              1                1            100,00%
2.          Todorović          7              2                5              -60,00%
3.          Vučković          5              9                8              112,50%
4.          Dimitrijević        4              12              13              -7,69%
5.          Marković            3              12              9              133,33%
6.          Martić                3              13              15              -13,33%
7.          Perović              2              13                6              216,66%

Milane VB
Sasa TS
Klenaros Milane
Maric u

razjasnite mi :
bonitet i odstupanje

posto je M.....e zavrsio sa mnom
kako rece na prehodnom topicu
poslednji put u zivotu...
a kako stvari stoje i potparol takodje.

volim analize i stvarno bez zezanja me zamima sta je bonitet
prvi put u takmicarskom musicarenju dolazim u kontakt sa tim.

bez imalo .... naj ozbiljnije me zanima sta je to

pozzz

emporio djuzini

Senior member
Učlanjen(a)
21.07.2010.
Broj reagovanja
0
Ukupno Srbija
Plasman              Takmičar            Uk. riba              Plasman            Bonitet              Odstupanje
1.                        Lazović                23                    16                      20                          -20,00%
2.                        Vučković            11                    23                      19                          121,05%
3.                        Dimitrijević          15                    24                      27                          -11,11%
5.                        Todorović            11                    24                      22                          109,09%
4.                        Perović                10                    25                        22                          113,64%
6.                        Marković              8                      33                      30                          110,00%
7.                          Martić                  8                      35                    35                          100,00%

npr.
kod mene Todorovic
plasman 24
bonitet  22

sta je sta
i odstupanje od 109.09%
ako se gleda 22 i 24
to je u procentima 9.09
?
da neko ne pomisli da pitam nestyo zlurado.

hvala

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
To ti je od prilike ovako, matematicki tj kroz detaljnu analizu  :)

2
Bonitet = trenutni plasman  x  ( kompleks / sujeta )
Sad zavisi ako se losi rezultati ponavljaju i ako je takmicar umisljena zvezda musicarenja onda je jednacina mnogo komplikovanija.

Ps: Baki, ne brini nije ti ugrozeno mesto najveceg smaraca na forumu.

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Bonitet predstavlja "kvalitet" mesta u odnosu na ukupan broj plasmana koji su takmičari na njemu ostvarili. Pogledaj tabelu sektora A, mesto 14. ima najmanje plasmana u celom sektoru (12 = 1+5+6), i samim tim bonitet 1. Sve do mesta 8. na kome su takmičari ostvarili 37 plasmana (15+6+16) pa ono ima najmanji bonitet 16.
Ako je zbir plasmana kluba manji od zbira boniteta Odstupanje se računa na jedan način: ((Plasman/Bonitet)-1)*100, a ako je veći na drugi: (Plasman/Bonitet)*100.
Služi za procenu kvaliteta pecanja kluba (pojedinca). Recimo u sektoru A najbolje je pecao Bled (35,71% bolje od boniteta mesta - ostvarili su samo 9 plasmana na zbiru Boniteta 14) a najgore Ogulin (70% gore od boniteta mesta - osvojili su 38 plasmana na zbiru Boniteta 20).
Koeficiijent je sasvim sličan - Plasman/Bonitet, a na toj drugoj tabeli klubovi su poređani po Bonitetu tj. kvalitetu mesta na kome su lovili.

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Nema. Služe samo tome da se opravda neuspeh.

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Sad mi je malo jasnije. Ali i dalje mislim da su te tabele nepouzdane. Iz istih razloga koje sam naveo u zakljucanoj temi. Bonitet nije nuzno tacna stvar..... Opet jer se menjaju uslovi na vodi. Nekad se riba dobija na prelivu, nekad je ulaz u vir.... Iskreno koliko god lupetao baki je u pravu da mora sto veci broj kola da bi analiza imala vrednost. Nakon dva dana je to mizerno.... Bar tako mislim. Moguce da gresim

Sent from my ATH-AL00 using Tapatalk

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
ja se mozda ne razumem nesto posebno u analize ali odlicno umem da prepoznam o cemu je ovde rec . nema sanse nikakve da na svakom mestu budu isti uslovi da bi se uradila analiza . potrebno je da isti ljudi pecaju protiv nasih takmicara u isto doba dana na istom mestu  i da ti protivnici pecaju konstantno istim kvalitetom kao da su roboti ... znaci da sve bude konstantno osim naravno nasih takmicara i onda bi moglo da se putem analize rezultata na svakom mestu odredi kako je ko pecao .

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Oholi, ako ne kapiraš šta neko priča, ne znači da taj neko lupeta. A da bi lakše kapirao, moraš izvući glavu iz nečijeg dupeta.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
ko pazljivo cita forum lako ce zakljuciti kome je glava u cijem dupetu  :tbumb:

Vrh Dno