Djetinja

Jerry

Junior member
Učlanjen(a)
13.09.2020.
Broj reagovanja
56
Pozdrav. Kakvo je stanje ovih dana na reci?

nenad bumbar

Junior member
Učlanjen(a)
24.01.2013.
Broj reagovanja
2
Ok.mislio sam da je kompletna zabrana,godinama sam dolazio dole ali od prošle godine su stavili zabranu za pecanje pa nisam.i sad sam se baš obradovao kad sam video da se peca na djetinji.

RašaRaša

Junior member
Učlanjen(a)
09.04.2021.
Broj reagovanja
28
Šta se dešava sa rekom? Kako može Turistička organizacija Užica da zabrani pecanje. I šta je dole tačno ugroženo pa su nastupili sa ovim potezom?

stefan 031

Newbie
Učlanjen(a)
09.12.2024.
Broj reagovanja
33
Šta se dešava sa rekom? Kako može Turistička organizacija Užica da zabrani pecanje. I šta je dole tačno ugroženo pa su nastupili sa ovim potezom?
TO Uzice sada rukovodi i gazduje na podrucju klisure, odnosno zasticenim podrucjem. Samim tim gazduje i vodom. Trenutno se ceka da se proglasi ribarsko podrucje. Da se uradi riblja osnova, odrede cene dozvola, ribocuvarska sluzba itd... Dok se taj proces ne zavrsi, na Djetinji (u klisuri/kanjonu) ce biti zabranjen ribolov.
A sta je ugrozeno, to treba neko drugi da odgovori. Ono sto licno znam je da su se tokom zabrane ribolova, na vodu sjatile ribokradice. Koje su zimus napravile zulum. Kojih da nema, tvrdim, Djetinja bi bila najbolja reka u Srbiji za musicarenje.

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
75
Reku Djetinju najbolje cuva gazda Djera....jedan jedini.

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
75
Moguće je, sve je moguće...ipak imam samo 54 godine i loš sam u proceni ljudi.
Momci edukujte me ako imate, al ovde...lepo ispišite šta imate, naučite me ako može..
Dolazio sam na Djetinju u poslednjih 3 godine i zadovoljan sam onim što sam zatekao na terenu.
Samo mladicu na fly nisam ulovio..

Vrh Dno