Bogdan je napisao(la):
Ma Simpsone tema uopste nije bila ta...poceli ste da me napadate kad sam rekao da je proizvodna cena stapa od £500 ustvari $30. Poceli ste da tvrdite da to nije istina i slicne gluposti.
Ja se apsolutno slazem sa tvojim brojkama samo je problem taj sto niste tako nastupili od pocetka. Sad mi se cini da se i ti slazes sa cinjenicom da su ti stapovi VISESTRUKO precenjeni. To je naprimer vrlo fer sa tvoje strane i to cenim. Voleo bih da si uvek i prema svakome takav.
Ja se izvinjavam ako sam te necim uvredio ali ti ponavljam da si ti promenio tvoju pricu u odnosu na tvoj prvi post. Da li ces svakoj svojoj musteriji koja hoce da kupi stap od 600 evra da objasnis koliko taj stap zaista vredi i da nema velike razlike izmedju njega i onog od 100 evra? Naravno da neces. Ne bih ni ja da sam trgovac. Al' nisam. Jednostavno ja nikada ne bih mogao da budem trgovac, jer da bi bio uspesan, moras da lazes ili u najboljem slucaju da precutkujes istinu. A ja to ne mogu. To je jednostavna cinjenica i zato ja ne volim NI JEDNOG trgovca - da ne pomislis da imam nesto protiv tebe. Jednostavno opis vaseg posla ne ide sa mojim moralnim nacelima.
Problem znaci nije u tebi, nego u meni i ja ti se ponovo izvinjavam ako sam te uvredio i ponavljam svima koji ovo citaju: JA NE VOLIM NI JEDNOG TRGOVCA I NEMAM NISTA PROTIV SIMPSONA I NE ZNAM NISTA O NJEMU I KVALITETU NJEGOVOG POSLOVANJA.
Bogdane ja jednostavno moram da isteram ovo na cistac, molim te nemoj da se ljutis.
Nije tesko da procitas pazljivo ponovo sve sto sam pisao samo u ovom threadu. Ima tu postova iz 2006 sa apsolutno istim stavom kao i danasnji. Molim te da mi ne persiras ili da ne brkas babe i zabe da se u jednom postu obracas i saletu i meni. Stvarno mislim da je ljudski i posteno da procitas samo moje postove sa pocetka ovog threada koji je zapocet pre mog odlaska sa sajta, pre bilo kakvog razmisljanja o com ili razmisljanja da cu se u zivotu profesionalno baviti prodajom pribora. Ovako stvarno nije posteno da me apsolutno neargumentovano napadas, sve sto znam napisao sam od a do sh u ovom threadu a vezano za cenu proizvodnje i dozivotnu garanciju. I hajde kada procitas da mi kazes jel' se to moj stav promenio za te dve godine ili je isti uvek?
Nemam nezadovoljno kupca racunara, zasto? Zato sto u prvoj recenici jasno kazem da razmisli prvo treba li mu racunar uopste. Mnogi dodju sa decom hoce racunar za igranje, ja ih povezem sa drugarom koji radi SONY PS jer im je tako neuporedivo jeftinije i isplativije. Nema nece da radi igrica, nema da se radi upgrade svaka 3 meseca, nema da se kupuje dodatna memorija...mirni su 4-5 godina bez problema. Ako i tada hoce racunar objasnim mu da je istog trenutka kada plati na gubitku 30% jer da ga prodaje starog 24h nema sanse da izvuce svoje pare. To mozda nije dobro sa trgovacke strane ali jeste sa ljudske i nema bolje reklame od zadovoljnog kupca. Imao sam tesku provalnu kradju u maloprodaji, sve su mi odneli sem stolica i stolova, tada mi se trgovina hardwareom smucila za ceo zivot.
Nikada od mene neces cuti da kazem za stap da je djubre. Mozda u zezanju da kazem drugaru da peca sa toljagom, ali ja smatram da je grafit kao materijal dostigao svoj vrhunac, nema vise losih stapova. Ima samo manje i vise dobrih.
Kada sam narucivao robu, od stapova sam hteo samo one sa dozivotnom garancijom. Zato mi je iz svih kombinacija ispao Ross Essence FS koji bi kostao oko 90e. Nosi jednogodisnju garanciju i ja nemam srca da za nemalih 90e dajem onoliko koliko daju kinezi od 50e. Ne zelim to ni sebi pa ni svojim potencijalnim kupcima.
Zato me i bole ovakvi napadi bez ijednog osnova. Zato sto tvoji drugari sa forum3biz jedva cekaju da se pljuje po simpsonu. A kada simpson daje na poklon ti isti se prvi jave, Jadne su te napacene duse, ja pokusavam da ih shvatim i stvarno osecam sazaljenje prema takvima. I ovi ovde su likovali, vecina njih do skoro. Ja se u profil trgovca sa marzom 300% nikada nisam uklapao i nikada se nisam lozio na easy money. Nikako ne mogu da shvatim da je konacno neko stisao petlju da otvori iskljucivo musicarsku radnju, da u ovoj jadnoj zemlji postoji izbor za sve i roba za svakoga a ne samo za one sa dubokim dzepom a da se to popljuje. Da mozes da nadjes 6-7 vrsta konaca u po 7-8 boja, da mozes da nadjes pravi elk hair a ne da mladi vezaci zive u zabludi da je srneca dlaka prava stvar jer ona to nije. I sve po cenama iz evropskih prodavnica bez dodatnih troskova. Po USA cenama moze da se kupi samo u USA i nigde vise to svi valjda znaju.
I jos jednom da te zamolim posto si sumnjao u moje motive da procitas makar moje postove iz celog threada, nema mnogo...