Dozivotna garancija- lagarija ili prednost

eurofish

Senior member
Učlanjen(a)
01.10.2006.
Broj reagovanja
0
prvo Sage nije prebacio proizvodnju u Kinu , nego je kupio Redington koji se proizvodi u Kini ,
sto se tice Americke Babe i Kineske razlika je ogromna ,(americka je mnogo preciznija i bolja, i odgovornija)
to sto Bogdane znas ponesto nije dovoljno da iznosis ovakve "pretpostavke" .
a sto se tice cene materijala i svega ostaloga vidim da se ne razumes ama bas nista - 0
prvo carbon se kupuje godinama unapred - placa se GOTOVINOM  a to prijatelju kosta .
drugo sprovodnici ili karike kod skupih stapova su od titanijma i to kosta ( svi su iz Japana) a japan je skupa zemlja , halteri isto tako .
Ovo pisem iz licnog iskustva ,posete raznim sajmovima ribolovackog pribora po Evropi  i razgovoru sa proizvodjacima i vlasnicima raznih svetskih kompanija.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
simpson H je napisao(la):
Mixmaster je napisao(la):
Dobro, neka bude da je doživotna garancija super i da zaista funkcioniše. Hajde da pogledamo to iz drugog ugla, koji možda razotkrije jedan drugi trik. Naime, pitam se koliko mušičara koristi jedan štap celog života? :lol:
Izgleda da u tom grmu leži zajebancija- nijedan mušičar nije lud da celog života mušičari štapom starijim od desetak-petnaestak  godina. Što bih ja i dalje koristio (npr.) Hardy's Favourite iz 1986., kada mogu da kupim mnogo kvalitetniji štap za 100 evra, u 2008. Ljubav prema prevaziđenom štapu je retka pojava i proizvođači to sasvim sigurno znaju. Znam i ja, iako cenim garanciju proizvođača, i mislim da je ono "doživotna" mamac za naivne mušterije i spada u reklamne fleševe, poput "SAVE 10$", "Next Day Delivery", "Discount Club", "Hurry, Limited Stocks" ili "Save Up To 200$!"
Počeo sam da cenim firme koje daju kraću garanciju, jer ne vređaju mušteriju, praveći ga na budalu.

Mix to sto pricas nema veze sa zivotom. Prvo nije istina da su stapovi sada jeftiniji vec 3x skuplji nego sto su bili, drugo dobar stap je uvek dobar stap bez obzira kada se proizvodio.
To sto ti imas problem da izaberes stap je samo tvoj problem. Winston WT se proizvodi vec 30 god isto je i sa Scott G i Orvisom superfine (na zalost prestao je da se pravi). Sage SP kada se pojavi na ebay cesto kosta preko 400$ polovan, SP+ takodje. Winston WT kada je poceo da se proizvodi je kostao 80$ a sad 600$.
Zaigrala mecka i pred njihovom kucom, hiperinflacija bato :D

Mnogo ste bre nervozni. Šta vam je? Neredovan ribolov? :doh: Probajte malo jogging, teretanu ili plivanje u bazenu. Obavezno doručkujte zdravu i prirodnu hranu. Ako ste zaljubljeni, pošaljite svojoj ljubimici neku lepu SMS poruku, a ako niste, stanite pred ogledalo i udarite sami sebi dva-tri jaka šamara, pa se onda vratite pred monitor.
E, ako ste sve to uradili, pročitajte pažljivo sledeće mudrosti.

Prizvodnja mušičarskog pribora je biznis kao svaki drugi. Velika je konkurencija i jedini cilj onih koji se time bave je da što brže i što više zarade. Nije to Balkan, pa da se ne zna ko pije i ko plaća. Na Balkanu nema proizvodnje takvih stvari, jer naši ljudi misle da je to hobi i zezanje u kome vlada poštenje, zdrav razum i drugarstvo. To je smešno. U ovom biznisu vlada moto "sale, sale, sale...!", što ne znači naš drugar Sale  :bye:, nego prodaj što više. Oni koji smišljaju razne dosetke i umeju da povećaju prodaju, brzo napreduju i dobro su plaćeni. Jedna od fantastičnih dosetki je i fenomenalna zarada na doživotnoj garanciji. Taj reklamni slogan, ali i samo donekle vredna činjenica, donela je ogromne zarade onima koji su se toga prvi setili.

Bogdan

Senior member
Učlanjen(a)
28.05.2007.
Broj reagovanja
0
sale je napisao(la):
Ovo pisem iz licnog iskustva ,posete raznim sajmovima ribolovackog pribora po Evropi  i razgovoru sa proizvodjacima i vlasnicima raznih svetskih kompanija.

Vi ste bre mnogo neka velika jajca onda... :D :D :D :D :D :D :D :D :D dobra fora...znaci ti sale verujes "vlasnicima raznih svetskih kompanija" :D :D :D Da li verujes jos i u deda mraza?

a ova ti je jos bolja "...sto se tice Americke Babe i Kineske razlika je ogromna ,(americka je mnogo preciznija i bolja, i odgovornija)..." :doh: :doh: :doh: davno se nisam ovako nasmejao...ti se bre sale stvarno mnogo duhovit tip :D :D :D :D :D :D :D

ok predajem se...u pravu ste i ti Sale i ti Simpsone...cinjenica je da ja mrzim trgovce/politicare/prodavce magle iz dna duse i zaista nisam objektivan...da li ste vi objektivni i iskreni...to znate vi...i jos po neko ;)

srecan biznis obojici

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Bogdan je napisao(la):
sale je napisao(la):
Ovo pisem iz licnog iskustva ,posete raznim sajmovima ribolovackog pribora po Evropi  i razgovoru sa proizvodjacima i vlasnicima raznih svetskih kompanija.

ok predajem se...u pravu ste i ti Sale ti Simpsone...

srecan biznis obojici
Izvinjavam se zbog ovoga, ali Bogdane, molim te da mi se javiš hitno. Nema veze sa ovim, trebaš mi za jednu malu uslugu.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Evo, ja dajem doživotnu garanciju na mušicu. Nadam se da mi niko neće ukrasti tu ideju. Na originalnu bambulu, koja košta 1000 eura dajem doživotnu garanciju. Ako vam se rasturi, istupi i slično, pošaljete je meni i ja vam je popravim. Verujte, vredi svaki euro!
Otvoriću novu firmu i tako ću napisati na naslovnoj strani kataloga. Biće lepo upakovana i uz nju će se dobijati lepo odštampano uputstvo za upotrebu. U pakovanju će naravno biti i formular koji treba popuniti i prijaviti se kao vlasnik bambule.
Eto, počećemo novo razdoblje u trgovini muvama, eru doživotnih garancija u toj oblasti. Primam narudžbine već sada, a isporuka će početi kad registrujem firmu "St. Randjoix".  :lol:

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
Mixmaster je napisao(la):
Evo, ja dajem doživotnu garanciju na mušicu. Nadam se da mi niko neće ukrasti tu ideju. Na originalnu bambulu, koja košta 1000 eura dajem doživotnu garanciju. Ako vam se rasturi, istupi i slično, pošaljete je meni i ja vam je popravim. Verujte, vredi svaki euro!
Otvoriću novu firmu i tako ću napisati na naslovnoj strani kataloga. Biće lepo upakovana i uz nju će se dobijati lepo odštampano uputstvo za upotrebu. U pakovanju će naravno biti i formular koji treba popuniti i prijaviti se kao vlasnik bambule.
Eto, počećemo novo razdoblje u trgovini muvama, eru doživotnih garancija u toj oblasti. Primam narudžbine već sada, a isporuka će početi kad registrujem firmu "St. Randjoix".   :lol:
Salji jednu odmah, ako dolazi uz polovnog jugica sa punim rezervoarom

Bogdan

Senior member
Učlanjen(a)
28.05.2007.
Broj reagovanja
0
sale je napisao(la):
...
to sto Bogdane znas ponesto nije dovoljno da iznosis ovakve "pretpostavke" .
a sto se tice cene materijala i svega ostaloga vidim da se ne razumes ama bas nista - 0
...
drugo sprovodnici ili karike kod skupih stapova su od titanijma i to kosta ( svi su iz Japana) a japan je skupa zemlja , halteri isto tako .
Ako treba ovim tvojim vlasnicima kompanija savet gde da nadju jeftin titanijum javi im moj email...ili jos bolje nek tebe kontaktiraju mozes da se ugradis fino u cenu...ionako ti je to posao...

1 metre 0.700mm Bare Titanium Wire (Annealed Oxidised)
Ref: TI0700
Price: £2.10 [€2.73] (Excluding VAT at 17.5%)

A ako im trebaju gotove karike mogu da im izguglam za 12.5 sekundi preko 100 USA kompanija koje ce im prodati gotove titanijumske karike po ceni manjoj od $2.5 po komadu. Na malo. Verujem da bi imali "mali" popust ako bi narucivali za svoju godisnju seriju od 70000 stapova. A koliko bi ih tek kostalo da ih nabave tamo gde prave stapove - na dalekom istoku. Mada postoji sansa da je taj japanski titanijum mnogo zajebana sorta...A i jebiga konac kojim vezuju karike im je od picinih dlaka japanske gejse, a Japan je, jelte, kao sto znamo skupa zemlja... :doh: :doh: :doh:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Bogdan je napisao(la):
ok predajem se...u pravu ste i ti Sale i ti Simpsone...cinjenica je da ja mrzim trgovce/politicare/prodavce magle iz dna duse i zaista nisam objektivan...da li ste vi objektivni i iskreni...to znate vi...i jos po neko ;)

srecan biznis obojici

Bogdane sa kakvim se ti pravom meni obracas na ovaj nacin? Jesam li ja negde tebe uvredio, izneo sam cinjenice koje stoje a ti ni jedan jedini argument protiv nisi rekao. Slazemo se svi da stapovi ne vrede koliko kostaju i kakve to veze ima sa mojom trgovinom? Ali kako ja da ga kupim za 500$ a prodam za 200 koliko u najboljem slucaju on vredi? i Jos da platim transport, speditera, carinu i PDV! I svi zarade sem mene, po tebi bi to bilo prihvatljivo? Ja imam dogovor da radim za rabat koji dobijam od proizvodjaca. Kod mene ce pribor kostati koliko bi inace kostao da ga narucujes iz USA pa i nesto manje, sasvim regularno. I gde su tu osteceni kupci? E sad ako ti stimulises sverc i da se drzavi ne placaju dazbine to nema veze samnom i time kako ja zamisljam posao. Za regularnu robu davacu garanciju pod uslovima koje je proizvodjac propisao, i ja nemam nista sa tim. Svaka garancija ce biti overena pecatom moje firme.
Valjda i ti radis za neku platu, zasto bi to meni uskratio? Nemam nameru da se ugradjujem u cene kako je to do sada bilo radjeno na ovim prostorima, zato i pokrecem ovakav biznis sa FF priborom. Ali necu valjda da radim nesto, investiram svoj rad i novac a da to radim za burek. Ne sanjam ni avione ni kamione ni kuce ni stanove ni besna kola, samo sredstva za neki pristojan zivot i da radim ono sto volim. I u cemu je tu problem? Ti me mrziis zbog toga? Jadno da mrzis nekoga zbog takvih stvari, zaista jadno.

pex

Junior member
Učlanjen(a)
23.03.2008.
Broj reagovanja
0
C c c koji vam je...kakve polemike oko garancije vise.Da li daju pojedine firme garanciju? Daju! Da li ima neko ko je to pravo ostvario? Naravno? Da li ima neko ko to pravo nije ostvario? Da ali ne zato sto nije mogao nego zato sto nije hteo! I ima u Srbiji slucajeva da mozete kupiti stap na koji vam daju usmenu garanciju i vi to prihvatite i posle imate problema,a ako je taj slucaj onda je problem u vama a ne u svetskim firmama.Musicarki stap je realno tesko slomiti pravilnom upotrebom (cak stavise nemoguce) ali daju i takve garancije pa mozete svoj slomljeni deo zameniti za isti takav (uz placanje postanskih troskova).Trenutno jedan moj prijatelj ceka deo od slomljenog GREYS Platinuma i stici ce mu kada podje iz britanije covek i ponese jer ga nije slao postom.Tako da sve ovo ima smisla itekako....a sto se tice Ti provodnika zar nije malo nerealno da metar zice kosta malo vise od 2 funte a provodnik 2,5 dolara? Kupi metar pa savijaj...A istina je da to nisu provodnici od titanijuma (koji je inace skup kao vatra) nego celik presvucen titanijumom posebnom obradom koja opet kosta,sto je tehnologija bolja to i vise kosta a i traje vise....rupa na saksiji je davno izmisljena a topla voda jos pre...................

Bogdan

Senior member
Učlanjen(a)
28.05.2007.
Broj reagovanja
0
Bogdan je napisao(la):

srecan biznis obojici

Bogdane sa kakvim se ti pravom meni obracas na ovaj nacin? Jesam li ja negde tebe uvredio, izneo sam cinjenice koje stoje a ti ni jedan jedini argument protiv nisi rekao. Slazemo se svi da stapovi ne vrede koliko kostaju i kakve to veze ima sa mojom trgovinom? Ali kako ja da ga kupim za 500$ a prodam za 200 koliko u najboljem slucaju on vredi? i Jos da platim transport, speditera, carinu i PDV! I svi zarade sem mene, po tebi bi to bilo prihvatljivo? Ja imam dogovor da radim za rabat koji dobijam od proizvodjaca. Kod mene ce pribor kostati koliko bi inace kostao da ga narucujes iz USA pa i nesto manje, sasvim regularno. I gde su tu osteceni kupci? E sad ako ti stimulises sverc i da se drzavi ne placaju dazbine to nema veze samnom i time kako ja zamisljam posao. Za regularnu robu davacu garanciju pod uslovima koje je proizvodjac propisao, i ja nemam nista sa tim. Svaka garancija ce biti overena pecatom moje firme.
Valjda i ti radis za neku platu, zasto bi to meni uskratio? Nemam nameru da se ugradjujem u cene kako je to do sada bilo radjeno na ovim prostorima, zato i pokrecem ovakav biznis sa FF priborom. Ali necu valjda da radim nesto, investiram svoj rad i novac a da to radim za burek. Ne sanjam ni avione ni kamione ni kuce ni stanove ni besna kola, samo sredstva za neki pristojan zivot i da radim ono sto volim. I u cemu je tu problem? Ti me mrziis zbog toga? Jadno da mrzis nekoga zbog takvih stvari, zaista jadno.

Ako ti ne razumes zasto ja ne volim trgovce poput tebe onda je to tvoj problem a ne moj...

Ja bih bio presrecan ako bi ti bio trgovac koji bi mi rekao..."slusaj Bogdane...ovaj Orvis Helios kosta kod mene 600 evra. Znam da ga Orvis pravi u Kini za 30 dolara po komadu. Tu se onda ugradi spediter / orvis / veletrgovac i dok to dodje do mene cena mu naraste na 350 evra. Ja treba da  platim porez i carinu i to me kosta dodatnih 100 evra po komadu. Srbija je malo trziste, ja mogu da prodam 5 Heliosa za godinu dana, iznajmljivanje lokala je skupo, a moja deca nesto moraju da jedu. Zato se ja ugradjujem 150 evra. Znam da je sve to sminka ali ima ljudi koji to vole."

E da tako nastupis i da sam dovoljno bogat da dam za musicarski stap 600 evra odmah bi izvadio pare iz dzepa i platio ti ga 650 evra, izgrlio te, izljubio i zamolio da mi dozvolis da sa tobom krenem u ribolov ili u kafanu. Ovako ti i ovaj Sale mi prodajete neku pricu o japanskim titanijumskim karikama i picinim dlakama japanske gejse i govorite mi da ja nemam pojma, a hocete da vam titram jaj.. e zato ja ne volim trgovce poput tebe.

Ja ovaj sajt koristim da bih razmenjivao iskustva i saznao nesto vise o hobiju koji volim. Nista vise.
Ti ovaj sajt, a i svoj, koristis iz istih razloga ali uz to si tu ubacio i komercijalnu komponentu od koje treba da ishranjujes svoju porodicu. Sasvim legitimno i razumljivo. Ali ja ovde imam pravo da iznosim svoja saznanja i informacije, a bez toga da me ti i ostali trgovci nabedjujete da nemam pojma niocemu sa totalno , da izvinete, debilnim argumentima (americka-kineska baba, titanijumske karike i sl)... Ja se zaista izvinjavam ako  vam kvarim biznis, ali da sam ja na vasem mestu ja bih potpuno ignorisao ovu temu jer samo dolivate ulje na vatru i navlacite vise ljudi da je cita. Ovu temu je ionako procitalo verovatno 5 ljudi koji se ionako verovatno ne slazu samnom.

Ja sam pocetnik u musicarenju i jos uvek nisam u stanju da doprinosim ovom sajtu postovima o fly tyingu i slicno. O stvarima o kojima pricam znam dosta i nisam jedini koji tako misli. Nisam otisao na tvoj sajt da pricam ovu pricu jer postujem tvoj zivot i posao. Medjutim ovaj sajt nije tvoje vlasnistvo i tvoj privatan biznis i ja imam pravo da pricam o cemu hocu - po meni vi niste izneli jos ni jedan valjan argument da opovrgnete moje i tvrdnje drugih ljudi cije sam tekstove postovao.

Da zavrsim - zaista mi je zao ali ne bih voleo da ti otimam hleb iz usta i zato se trajno povlacim sa ove teme.  Ja se u potpunosti slazem, ako se sa time i gazda Laki slozi da se ceo ovaj topik izbrise.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Bogdane molio bih te da prvo proveris gde se proizvodi Orvis stap. A onda proveri na koji nacin ja mogu da ga kupim za 30$. Zavrsi mi da cena prema meni bude 30$ i ja obecavam da cu ga u Srbiji prodavati za ispod 70e kada uracunam sve troskove transporta, carine, spedicije i PDV-a.
Covece kako mozes da tvrdis nesto ne poznajuci me, znas li da zadnjih 10 godina radim sa racunarima i racunarskim komponentama gde se marze od 10% dovode u polje SF-a? Brate kako ja da uticem na to da me Scott S4 kosta manje od 423.8$ u USA. Izracunaj mi molim te sve troskove, pa kazi kako da ga prodajem za ispod 500e koliko je planirano.  I sa tom cenom mislim da cu biti najeftiniji u EU...
Kako te nije sramota da se tako ponasas i  pljujes mene koga ne poznajes, ni jednu jedinu rec samnom nisi progovorio? Na osnovu cega izvlacis zakljucke o gadnim trgovcima a da nikada samnom kontakt u trgovini nisi imao niti znas kako radim?

Bogdan

Senior member
Učlanjen(a)
28.05.2007.
Broj reagovanja
0
Bogdane molio bih te da prvo proveris gde se proizvodi Orvis stap. A onda proveri na koji nacin ja mogu da ga kupim za 30$. Zavrsi mi da cena prema meni bude 30$ i ja obecavam da cu ga u Srbiji prodavati za ispod 70e kada uracunam sve troskove transporta, carine, spedicije i PDV-a.
Covece kako mozes da tvrdis nesto ne poznajuci me, znas li da zadnjih 10 godina radim sa racunarima i racunarskim komponentama gde se marze od 10% dovode u polje SF-a? Brate kako ja da uticem na to da me Scott S4 kosta manje od 423.8$ u USA. Izracunaj mi molim te sve troskove, pa kazi kako da ga prodajem za ispod 500e koliko je planirano.  I sa tom cenom mislim da cu biti najeftiniji u EU...
Kako te nije sramota da se tako ponasas i  pljujes mene koga ne poznajes, ni jednu jedinu rec samnom nisi progovorio? Na osnovu cega izvlacis zakljucke o gadnim trgovcima a da nikada samnom kontakt u trgovini nisi imao niti znas kako radim?

Ma Simpsone tema uopste nije bila ta...poceli ste da me napadate kad sam rekao da je proizvodna cena stapa od £500 ustvari $30. Poceli ste da tvrdite da to nije istina i slicne gluposti.

Ja se apsolutno slazem sa tvojim brojkama samo je problem taj sto niste tako nastupili od pocetka. Sad mi se cini da se i ti slazes sa cinjenicom da su ti stapovi VISESTRUKO precenjeni. To je naprimer vrlo fer sa tvoje strane i to cenim. Voleo bih da si uvek i prema svakome takav.

Ja se izvinjavam ako sam te necim uvredio ali ti ponavljam da si ti promenio tvoju pricu u odnosu na tvoj prvi post. Da li ces svakoj svojoj musteriji koja hoce da kupi stap od 600 evra da objasnis koliko taj stap zaista vredi i da nema velike razlike izmedju njega i onog od 100 evra? Naravno da neces. Ne bih ni ja da sam trgovac. Al' nisam. Jednostavno ja nikada ne bih mogao da budem trgovac, jer da bi bio uspesan, moras da lazes ili u najboljem slucaju da precutkujes istinu. A ja to ne mogu. To je jednostavna cinjenica i zato ja ne volim NI JEDNOG trgovca - da ne pomislis da imam nesto protiv tebe. Jednostavno opis vaseg posla ne ide sa mojim moralnim nacelima.

Problem znaci nije u tebi, nego u meni i ja ti se ponovo izvinjavam ako sam te uvredio i ponavljam svima koji ovo citaju: JA NE VOLIM NI JEDNOG TRGOVCA I NEMAM NISTA PROTIV SIMPSONA I NE ZNAM NISTA O NJEMU I KVALITETU NJEGOVOG POSLOVANJA.

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Sto se tice dozivotne garancije i ja sam dobio ali garanciju od 5 godina za stap VISION 3ZONE 905.
A sad dali je to lagarija ili ne recicu vam posto olako mi pucaju kao da su od stakla da li ili ne je prednost ili lagarija
--Kako bih voleo samo da mi nepuke ovaj VISION vi nemate pojma--

alp

Full member
Učlanjen(a)
02.02.2008.
Broj reagovanja
2
Orvisova garancija radi savrseno, preko USA, dakako. I vise od toga. Ako stap nije nedefiniranog porijekla, kupljen na crno, 'nadjen na cesti', ukraden..., ne samo da ga poprave nego i promijene za neki drugi, ako kupac zeli. Iako je stare Orvise, u odnosu na moderne stapove, gotovo nemoguce slomiti. O toj firmi sve najbolje.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Bogdan je napisao(la):
Ma Simpsone tema uopste nije bila ta...poceli ste da me napadate kad sam rekao da je proizvodna cena stapa od £500 ustvari $30. Poceli ste da tvrdite da to nije istina i slicne gluposti.

Ja se apsolutno slazem sa tvojim brojkama samo je problem taj sto niste tako nastupili od pocetka. Sad mi se cini da se i ti slazes sa cinjenicom da su ti stapovi VISESTRUKO precenjeni. To je naprimer vrlo fer sa tvoje strane i to cenim. Voleo bih da si uvek i prema svakome takav.

Ja se izvinjavam ako sam te necim uvredio ali ti ponavljam da si ti promenio tvoju pricu u odnosu na tvoj prvi post. Da li ces svakoj svojoj musteriji koja hoce da kupi stap od 600 evra da objasnis koliko taj stap zaista vredi i da nema velike razlike izmedju njega i onog od 100 evra? Naravno da neces. Ne bih ni ja da sam trgovac. Al' nisam. Jednostavno ja nikada ne bih mogao da budem trgovac, jer da bi bio uspesan, moras da lazes ili u najboljem slucaju da precutkujes istinu. A ja to ne mogu. To je jednostavna cinjenica i zato ja ne volim NI JEDNOG trgovca - da ne pomislis da imam nesto protiv tebe. Jednostavno opis vaseg posla ne ide sa mojim moralnim nacelima.

Problem znaci nije u tebi, nego u meni i ja ti se ponovo izvinjavam ako sam te uvredio i ponavljam svima koji ovo citaju: JA NE VOLIM NI JEDNOG TRGOVCA I NEMAM NISTA PROTIV SIMPSONA I NE ZNAM NISTA O NJEMU I KVALITETU NJEGOVOG POSLOVANJA.

Bogdane ja jednostavno moram da isteram ovo na cistac, molim te nemoj da se ljutis.
Nije tesko da procitas pazljivo ponovo sve sto sam pisao samo u ovom threadu. Ima tu postova iz 2006 sa apsolutno istim stavom kao i danasnji. Molim te da mi ne persiras ili da ne brkas babe i zabe da se u jednom postu obracas i saletu i meni. Stvarno mislim da je ljudski i posteno da procitas samo moje postove sa pocetka ovog threada koji je zapocet pre mog odlaska sa sajta, pre bilo kakvog razmisljanja o com ili razmisljanja da cu se u zivotu profesionalno baviti prodajom pribora. Ovako stvarno nije posteno da me apsolutno neargumentovano napadas, sve sto znam napisao sam od a do sh u ovom threadu a vezano za cenu proizvodnje i dozivotnu garanciju. I hajde kada procitas da mi kazes jel' se to moj stav promenio za te dve godine ili je isti uvek?
Nemam nezadovoljno kupca racunara, zasto? Zato sto u prvoj recenici jasno kazem da razmisli prvo treba li mu racunar uopste. Mnogi dodju sa decom hoce racunar za igranje, ja ih povezem sa drugarom koji radi SONY PS jer im je tako neuporedivo jeftinije i isplativije. Nema nece da radi igrica, nema da se radi upgrade svaka 3 meseca, nema da se kupuje dodatna memorija...mirni su 4-5 godina bez problema. Ako i tada hoce racunar objasnim mu da je istog trenutka kada plati na gubitku 30% jer da ga prodaje starog 24h nema sanse da izvuce svoje pare. To mozda nije dobro sa trgovacke strane ali jeste sa ljudske i nema bolje reklame od zadovoljnog kupca. Imao sam tesku provalnu kradju u maloprodaji, sve su mi odneli sem stolica i stolova, tada mi se trgovina hardwareom smucila za ceo zivot.
Nikada od mene neces cuti da kazem za stap da je djubre. Mozda u zezanju da kazem drugaru da peca sa toljagom, ali ja smatram da je grafit kao materijal dostigao svoj vrhunac, nema vise losih stapova. Ima samo manje i vise dobrih.
Kada sam narucivao robu, od stapova sam hteo samo one sa dozivotnom garancijom. Zato mi je iz svih kombinacija ispao Ross Essence FS koji bi kostao oko 90e. Nosi jednogodisnju garanciju i ja nemam srca da za nemalih 90e dajem onoliko koliko daju kinezi od 50e. Ne zelim to ni sebi pa ni svojim potencijalnim kupcima.
Zato me i bole ovakvi napadi bez ijednog osnova. Zato sto tvoji drugari sa forum3biz jedva cekaju da se pljuje po simpsonu. A kada simpson daje na poklon ti isti se prvi jave, Jadne su te napacene duse, ja pokusavam da ih shvatim i stvarno osecam sazaljenje prema takvima. I ovi ovde su likovali, vecina njih do skoro. Ja se u profil trgovca sa marzom 300% nikada nisam uklapao i nikada se nisam lozio na easy money. Nikako ne mogu da shvatim da je konacno neko stisao petlju da otvori iskljucivo musicarsku radnju, da u ovoj jadnoj zemlji postoji izbor za sve i roba za svakoga a ne samo za one sa dubokim dzepom a da se to popljuje. Da mozes da nadjes 6-7 vrsta konaca u po 7-8 boja, da mozes da nadjes pravi elk hair a ne da mladi vezaci zive u zabludi da je srneca dlaka prava stvar jer ona to nije. I sve po cenama iz evropskih prodavnica bez dodatnih troskova. Po USA cenama moze da se kupi samo u USA i nigde vise to svi valjda znaju.
I jos jednom da te zamolim posto si sumnjao u moje motive da procitas makar moje postove iz celog threada, nema mnogo...

Vrh Dno