Dozvola jugo-zapad

lazar

Senior member
Učlanjen(a)
10.05.2007.
Broj reagovanja
0
Da li neo zna da mi napise gde sve vazi dozvola za jugo-zapad????

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
zapadna morava, moravica, djetinja, nosnica, golinska, budozeljska, lucka, grabovacka, veliki rzav, mali rzav, katusnica, bela, selacka, susica, rakovica, bjelica, crni rzav, beli rzav, ribnica, ibar, josanicka, gruza, raska, studenica, rasina, cemernica, lim, bistrica, uvac, vapa... i jos neke recice u blizini ovih

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
" ribarsko podrucije Srbija jugozapad nalazi se izmedju vododelnica planina Povlen, Tara, Javorje, Kruscica, Suva planina, Kopaonik, Jastrebac i Gledicke planine"

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Da ne otvara drugu temu kad može i ovde,interesuje me da li kod ljudi iz Srbije koji su kupili dozvolu za ovu godinu postoji lovostaj na bucova.Kod mene nema ničega na tu temu pa me interesuje kako je kod ostalih!

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
zvezdan je napisao(la):
Da ne otvara drugu temu kad može i ovde,interesuje me da li kod ljudi iz Srbije koji su kupili dozvolu za ovu godinu postoji lovostaj na bucova.Kod mene nema ničega na tu temu pa me interesuje kako je kod ostalih!

Nemam pojma pise li u dozvoli (jos je nisam kupio) ali pise u sluzbenom glasniku, po naredbi resornog Ministra Olivera Dulica. Lovostaj bucov 1. april - 31. maj

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
vec sam pisao na tu temu,ali evo jos jednom...
u dozvoli za jugo-zapad nema nista,ali uz dozvolu dali su mi pravilnik o rezimu ribolova u kojem postoji lovostaj i minimalna mera za sve ribe(osim beovice)koje postoje kod mene a izmedju ostalog i za bucova.mnogima to nisu dali i mnogi su neiformisani.koliko sam shvatio korisnik zone JE PROPISAO I UVEO ove mere,i one vaze na celoj teritoriji zone jugo-zapad.vec sam postavio pitanje ,ali mi niko nije dao odgovor,pa pitam ponovo....
DALI SE NEKO OD VAS INFORMISAO U SVOM RIBOLOVNOM KLUBU U VEZI LOVOSTAJA I MINIMALNIH MERA RIBE?? zanima me za ostale zone.deluje mi nemoguce da je ovakve(pozitivne)propise zaveo samo korisnik mog podrucja??

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Ja sam pitao dali postoji jos neka zabrana(lovostaj ili minimalna mera za ribu) a da nije navedena u dozvoli i jedino sto sam dobio je blago teleci pogled.Kad sam rekao da je kolega(sasats)sa drugog ribarskog podrucja uz dozvolu dobio i pravilnik sa dodatnim zabranama u odnosu na dozvolu onda su mi rekli,onako tek da me skinu sa k..ca,da porazgovaram sa ribocuvarima  ???

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
I mene bune neke stvari pošto je Dulić,odnosno ministarstvo,objavilo lovostaj i obavezu za korisnike ribolovnih područja,po kojoj bucov jeste zabranjen za lov u periodu koji spominje Simpson.Nelogično je to što je ovo objavljeno još pre mesec dana a "Srbija Šume" još uvek nisu uradile ništa po tom pitanju.Naprosto se i dalje ne zna ko pije a ko plaća.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
simpson H je napisao(la):
zvezdan je napisao(la):

Nemam pojma pise li u dozvoli (jos je nisam kupio) ali pise u sluzbenom glasniku, po naredbi resornog Ministra Olivera Dulica. Lovostaj bucov 1. april - 31. maj
ako pise u sluzbenom glasniku to je onda za celu teritoriju zemlje.cudi me da oni koji prodaju dozvole ne infirmisu ribolovce??to je jos jedan dokaz da ih je bas briga i da je cilj samo da uzmu novac

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
http://musicarenje.forum3.biz/ribe-f6/lovostaj-2009-t636.htm#12715

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
I to sam pročitao Goci,kontradiktorno je to što "Srbija Šume" ništa nisu preduzele po tom pitanju,nikakav lovostaj na bucova,klena,i ostalu belu ribu ne postoji u mojoj dozvoli,čak ni kao propratni dokument.Ma nema bre,sve dok je to u državnim rukama neće biti boljitka!

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Корисник подручја Србија-Југозапад донео је Правилник и уведен  је ловостај на неке врсте којих нема у дозволи  (незнам да ли их има у неком званичном гласилу, Службеном листу, Гласнику или другде).

Новозаштићене врсте, најмање дужине и ловостај:
-мрена 30 цм - 1.5. - 1.6.
-речна мрена 25 цм,
-црвенперка (плотица) 30 цм - 15.3 - 1.5.
-клен 25 цм -1.5. - 1.6.
-белун (буцов) 30 цм - 1.4. - 1.6.
-носара 10 цм и говедарка 8 цм.
-скобаљ 20 цм - 1.4. - 15.5.
Уведен је ловостај и на бодорке и носаре.
Уведена је и забрана лова сома од 1. децембра до 1. марта.

Повећана је најмања дужина за липљана са 25 на 30 цм, а смањена је за шарана са 35 на 30 (незнам да ли је то у реду јер је мање од мере у дозволи).

Члан 22 правилника каже:
Забрањује се излов (трајна забрана) следећих врста:
Лињак, Липљен, Караш, Младица и Велики и Мали вретенар.

Члан 23 Н
највећи дневни улов се ограничава и то:
Бела риба - 5 кг
Сом, Штука, Шаран, Белун - 2 комада збирно
Пастрмка, Смуђ - 3 комада
бабушка, кедер - 7 кг.

Правилник има осам страна и веома је детаљан.
Проблем је једино - ако незнате да постоји правилник, а онај ко  продаје дозволу заборави да вам да можете имати проблема на води јер пише да вас непознавање прописа не ослобађа одговорности.
Има 37 чланова павилника и подоста забрана.

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Zvezdane, ove je nedavno doneto, par meseci nakon što su odštampane dozvole za 2009. Biće u dozvolama za 2010. Sve zvuči OK osim ovog za bassa...  :doh:

Takođe fali klenić na listi riba pod trajnim lovostajem. Promaklo im?  :mad:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Goci je napisao(la):
Zvezdane, ove je nedavno doneto, par meseci nakon što su odštampane dozvole za 2009. Biće u dozvolama za 2010. Sve zvuči OK osim ovog za bassa...  :doh:

Takođe fali klenić na listi riba pod trajnim lovostajem. Promaklo im?  :mad:

Sto za basa? Pa zar se ti ne zalazes za ciste vode od alohtonih vrsta?

Vrh Dno