Dozvole za 2010. u Srbiji?

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
u 2010. nema dozvola za sa FF tako da je za nas svuda đabe  :lol: VEROVALI ILI NE  ;)

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
sebastian je napisao(la):
u 2010. nema dozvola za sa FF tako da je za nas svuda đabe  :lol: VEROVALI ILI NE  ;)
i ja sam cuo isto , a kazu da ce da nam dele i po 300e za gorivo ....jos i pivo kad bi hteli da pokriju  :blush:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
ma da, još jedan detalj, mešano meso na žaru sa prilozima po želji i još šopska salata  :yeswink:

ma mnogo nas bre zavoleli ljudi...ko zna šta če sve da si smisle samo da nama bude lepo  :D

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
5100din za celu Srbiju
Mora da se kupi u mestu prebivalista
Bice revira za koje ce biti potrebna doplatna karta - jedno od njih Gruzansko jezero a sta jos...  :wacko: :'(

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
strasni ne verujem da moze kostati tako malo samo 5000, i jos da pokriva sve vode,sumnjam...mada i da jeste ja nikad ne bacam pare na to jer znam sta rade kod mene u SM ovi iz srbija sume sto ih izdaju,sprdnja i zajebancija,bacaju mreze pa prodaju ribu u restoran,pijani su svaki dan a okolo se vozikaju camcem i palamude mi a nisu niti znaju sta znaci biti ribolovac. iskreno da je malo bolje stanje na vodama i kad se budu mrezarosi  i strujarosi kontrolisali ja cu biti prvi koji ce platiti dozvolu a na neku drugu vodu kad idem ako dodje ribo cuvar bez po reci je placam do tada ,NE HVALA.....

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Malopre sam išao da podignem dozvole, ali ne mogu jer trebaju dve slike.
Dozvola ide uz člansku kartu i plastificirana je. Važi za celu teritoriju Srbije osim salmonidnih voda - 5.100,00 dinara.
E sad svakom na volju.
Mator sam da se jurcam sa čuvarima po vodi, šumama i gorama naše zemlje ponosne....

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Pa nije to baš tako,samo kupiš i pecaš gdje hoćeš.Dodatni trik koji se ne objavljuje su reviri,i tu će se morati plaćati dnevna dozvola.E sad korisnici voda trče da što više proglase revira.
Tako sam čuo da će kod nas na jednom djelu jezera (Zvorničkom) biti revir.Inače tu je jedno od najboljih mjesta za štuku a i ostale vrste.
Zašto nigdje nema objavljeno šta ta dozvola omogućava?Ja sam ljut jer sam ovu zadnju kupio a posle toga je promjenjen režim pecanja mladice.
Ako kupujem (dozvolu) hoću da znam šta plaćam i nema prepravki u toku godine.

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Rancic je napisao(la):
Važi za celu teritoriju Srbije osim salmonidnih voda - 5.100,00 dinara.
Eeee,mnogo su pametni  :hammer: Znaci oni koji pecaju isljucivo salmonide ne treba da kupe dozvolu  :doh:

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Nove informacije. Dozvola važi za sve tekuće vode u Srbiji.
Za zatvorene vode se još poregovara - da li će i koliko koštati doplata.
Novina je da niko NE MOŽE DA UZME DOZVOLU VAN MESTA PREBIVALIŠTA. Ko izda takvu dozvolu kazna milionče za društvo i 25 - 50 'iljadarki za ribolovca.
NE MOŽE se uzeti doplatna dozvola ukoliko se ne poseduje godišnja. NIKAKO. Kazne iste kao gore.
Znači, ako nemaš godišnju iz svog mesta, nema šanse da kupiš dnevnu dozvolu na bilo kom reviru, recimo, Gradac, Rzav, Đetinu....
Ako ti ribočuvar izda takvu dozvolu ....kazne već navedene.
Pecanje bez dozvole - kazne iste.
Najnoviji podatak iz USR - u Srbiji 400 000 ribolovaca. Po 5000 =  20 miliona evrića. Izgleda da je "neko" konačno video da ovako objedinjavanje donosi i obrće ogromnu lovu... čuo sam neka imena u USR....ali...
Mašinerija je pokrenuta - samo čiji džep će se puniti ?

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
E ajd ko iskopa, kako ce srancima da se regulise????

Da nece  i oni morati godisnju pa dnevnu  :)

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Rancic je napisao(la):
Novina je da niko NE MOŽE DA UZME DOZVOLU VAN MESTA PREBIVALIŠTA.
Glupavo.

Ja sam za baš suprotno!

Recimo da 50 udruženja prodaju jednu istu dozvolu koja važi za celu Srbiju. Ja bih uvek odabrao da je kupim u onom udruženju (u mom delu Srbije, ne bih sigurno išao u Srem) koje po mom mišljenju najrevnosnije radi posao. Tako bih svoje pare dao onima koji čuvaju vode, a ne onima koji džabolebare.

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Ma najbolje kupovaću godišnju a onda ću još i plaćati dodatne dozvole svakom kome se nadigne da proglasi revir na svom delu vode kojim gazduje .. Trebali su prvo da se pokažu na delu prema ribokradicama ,strujarošima,mrežarošima ..i ostalima pa tek onda da imaju na osnovu čega da zgrću milione i to evrića ,doćiće do toga da sportskih ribolovaca neće biti na vodi dok će mreže,struje,plin i ostalo kao i do sada harati ...Ja ovo vidim kao samo još jedan novi smišljen način kako "zaraditi" novac .. !  :-X

Baš me zanima kako će naplatiti  25-50.000 dinara  onim dekicama što pecaju na plovak belu ribu  ...ili kako će naterati stranca da kupi godišnju dozvolu pa onda da kupi još i dnevnu ,ili će to sve sračunati u jednu dnevnu koja će biti oko 60 eura a za to će mu ponuditi da peca u opustošenim vodama ..  :-X

u prevodu brate oću da platim ali tamo gde mogu da i mušičarim nešto ...

ramplinstinski

Senior member
Učlanjen(a)
11.10.2009.
Broj reagovanja
1
Pa kad su vode opustosene, nemoj ici na pecanje i resen problem. Dozvole ce morati da se kupuju, i jedino tako se moze izaci iz ovog beznadja. Ne vidim problem da stranac plati dozvolu i doplatnu. U USA sam imao godisnju dozvolu za pecanje svih vrsta riba sem pastrmke za strane drzavljane, a kad sam hteo da pecam pastrmku - platio sam doplatu. Samo kontrola i po dzepu, nismo mi nista gori od drugih....

Vrh Dno