Ha,ha,sve je kod nas politika,i to jako loša!Šteta što u našoj političkoj "eliti" nema strastvenih ribolovaca,verujem da bi se stvari rešavale jako brzo!Ovde su interni dogovori u četiri oka,po hotelskim bifeima,luksuznim restoranima,zamaskiranim salonima,delotvorniji od svakog zakona!Onaj šapne onom da mu sredi situaciju u određenoj oblasti koja jako loše funkcioniše,i to je završeno!Zato sam i uveren u nekompetentnost velikog broja kadrova,zadržaću se na "našem" ministarstvu",koji odlučuju o mnogim stvarima koje nas dotiču!Da je drugačije,da su gospoda "apartčici" zaista upoznati sa realnim stanjem na vodama,i da su željni da krivolov svedu u "podnošljive granice",nikada ne bi dopustili da u alate privrednih ribolovaca ulaze strukovi!Ko živi na većim rekama zna koliko su strukovi opasni za ribu i kolika je mogućnost da riba koja se otkači sa struka,preživi!
Danas sam pogledao dozvolu i dnevnik koji sam dobio uz nju!U tabelama ribo-dnevnika u poslednjoj koloni postoji prostor u kome bi morao da stoji potpis ribočuvara!U toku ribolovnog dana,prema zamišljenom konceptu,ribočuvar bi morao da me obiđe i potpiše mi se u dnevnik nakon izvršene evidencije dozvole i ulova!Jedva čekam ostvarenje ove naučne fantastike!