Dozvole za 2010. u Srbiji?

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
zvezdan je napisao(la):
Ova država je u rasulu,stanje na vodama se neće ozbiljnije promeniti još dugo vremena!Danas kupujem dozvolu i ona mi je garancija da me neće gnjaviti svakakvi profani šumari iz Srbijašuma,ta dozvola nije ništa više!

Tacno Zvezdane to i jeste sustina na zalost.

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
zvezdan je napisao(la):
Danas kupujem dozvolu i ona mi je garancija da me neće gnjaviti svakakvi profani šumari iz Srbijašuma,ta dozvola nije ništa više!
na kraju debate otprilike se svede na to...

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
...jeste... ali meni je jako drago kad na Djetinji sretnem cuvara... ma divan covek i stalno je na vodi i obidje po vise puta... reka nije prebogata jer se svakako ukrade ponesto, covek ne moze da pretrese kombinezon i gace svakom musicaru ali o tome se ne prica kao o masovnoj pojavi.

Dok upise brojeve dozvola lepo se ispricamo, cijemo sta ima novo, kakvo je stanje na vodi i hvata li se sta? A tek njegov klinac...  :tbumb:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Kupio sam dozvolu,u klubu u kome sam to uradio svi su prilično entuzijastčni po pitanju svih noviteta koji su uvedeni.Ništa neću da govorim dok se  ne zahukće sezona,tada će se sve videti na vodi!

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Evo malo kako to sve radi (ili zašto ne radi) na mnogo voda zemlji Stradiji.
Konkretno:
U KG ima 2300 ribolovaca sa kupljenom dozvolom. Bivša Srbija jugozapad obuhvata jezero Gružu i tim područjem sada gazduju Srbijašume (što i nije bitno, oni ili kraljevčani, čačani....) Ali tu je kvačka.
Dozvole se kupuju u mestu prebivališta, u Kragujevcu, a sva ta duštva su deo River's guarda iz Jagodine (gazda ribarskog područja Centar).
Elem, Jagodina, kad da državi PDV i sve ostale naknade i takse raspolaže sa oko 10 miliona dinara - čisto.
Kako 99% kragujevačkih ribolovaca peca na Gruži kojom gazduju Srbijašume, a pare odlaze u Jagodinu, ne postoji ni jedan jedini razlog zašto bi Srbijašume uložile jedan jedini dinar u Gružu.
Na drugoj strani, Jagodina ni žutu paru ne ulaže jer Gruža nije na njenom ribarskom području.
Ovakvo natureno rešenje Srbijašumama donosi samo štetu i glavobolju. Ko će da plati ribočuvare i štiti vodu.
Srbijašume - ne, ili će platiti minimalno dvojicu zbog zakonske forme, a njih će da boli q.... i za Srbijašume i za Gružu.
Najsmešnije je to što je vlasnik cele akumulacije kragujevački Vodovod i to je voda za piće Kragujevca.
Vlasnik - Vodovod
Gazda - Srbijašume
Pare uzima - Jagodina.
Mnogo je brate, Jagodini 10 miliona dinara padne s neba - a nema nikakve obaveze.
Zamislite kakva bi voda bila Gruža kad bi te pare ostale u Kragujevcu. Kad se plate ribočuvari i svi ostali troškovi čuvanja i održavanja vode i obale, ostalo bi čisto preko 5 miliona dinara (50 000 evra) za pribljavanje.
To bi bio raj za ribolov.
Jebe lud zbunjenog - rodi se uplašen. Eto tako to (ne) radi.
Očigledno je da smo mi ribolovci (svi kragujevčani) ludi.
Živeo lopovluk u državnoj režiji. Dodela voda je politička odluka. Palmi mora da se plati lojalnost za održanje vlasti.
Nažalost, i ovde su na delu - srpska posla, pa tako izostaje kragujevački organizovani bojkot kupovine dozvola od Jagodine.
:'(

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Rancic je napisao(la):
Dozvole se kupuju u mestu prebivališta, u Kragujevcu, a sva ta duštva su deo River's guarda iz Jagodine (gazda ribarskog područja Centar).

A zasto su drustva iz KG deo River Guarda? Ko je za to kriv?

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ha,ha,sve je kod nas politika,i to jako loša!Šteta što u našoj političkoj "eliti" nema strastvenih ribolovaca,verujem da bi se stvari rešavale jako brzo!Ovde su interni dogovori u četiri oka,po hotelskim bifeima,luksuznim restoranima,zamaskiranim salonima,delotvorniji od svakog zakona!Onaj šapne onom da mu sredi situaciju u određenoj oblasti koja jako loše funkcioniše,i to je završeno!Zato sam i uveren u nekompetentnost velikog broja kadrova,zadržaću se na "našem" ministarstvu",koji odlučuju o mnogim stvarima koje nas dotiču!Da je drugačije,da su gospoda "apartčici" zaista upoznati sa realnim stanjem na vodama,i da su željni da krivolov svedu u "podnošljive granice",nikada ne bi dopustili da u alate privrednih ribolovaca ulaze strukovi!Ko živi na većim rekama zna koliko su strukovi opasni za ribu i kolika je mogućnost da riba koja se otkači sa struka,preživi!
Danas sam pogledao dozvolu i dnevnik koji sam dobio uz nju!U tabelama ribo-dnevnika u poslednjoj koloni postoji prostor u kome bi morao da stoji potpis ribočuvara!U toku ribolovnog dana,prema zamišljenom konceptu,ribočuvar bi morao da me obiđe i potpiše mi se u dnevnik nakon izvršene evidencije dozvole i ulova!Jedva čekam ostvarenje ove naučne fantastike!

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Zakonodavac, Simpsone, tako rasporedio ribarska područja, pa mi po geografskoj pripadnosti kupujemo dozvole, a ne od gazde vode. Jebem li ga ko je kriv. Verovatno mi.....po običaju narod uvek kriv.
E, pička mu materina, ima "....da zamenim ovaj narod, za neki polovan, dobar narod...." što reče kralj Ibi.
Dozvole opet daje (zamenjuje) River's guard kao distributer i uzima pare, a Srbijašume samo stavile svoj logo i hologram na dozvolu, pa zato sad menjaju dozvole.
Bile zelene, sad bele i ima logo Srbijašuma. Trt.
Od koga vi u Beogradu kupujete dozvole. Ako kupujete od onoga ko gazduje vodom onda je OK.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Prema onome što sam pročitao u poslednjem "Ribolovu" u Beogradu je takođe prilično konfuzno!Simpsone,kako je kod vas?!

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Ovo zaboravih, a zato sam i počeo.
Ovi iz Srbijašuma se za glavu hvataju, ne znaju šta će. Niti imaju nešto od gazdovanja niti znaju šta da rade.
Od Drine i Lima, od Kosova do Gruže, Ibar i Zapadna Morava, Rzav, Đetina .... najveće ribarsko područje Srbija jugozapad  ima "papirnog" gazdu, koji ama baš nikakvu vajdu od toga nema.....
Ko plaća čuvare - niko.
Ko čuva vode od lopova - niko.
Šta država štiti na ribarskom području - lopove, ribokradice i dupeta na vlasti.
Ne znam ko izdaje i ko je uzeo pare za dozvole u Užicu, Čačku, Kraljevu, na Drini... ali pretpostavljam da je situacija ista. Ceo jugozapad Srbije ima istu boljku. Jedan gazda, a drugom pare.
Što su dali Srbijašumama gazdovanje ???????  Politički, baš politički marifetluk. Moglo je prelazno rešenje - svako svoj gazda do novog konkursa.
Ako ovako ostane računam da će u Gruži biti ribe još jedno tri meseca. samo za protekli mesec ribočuvari kragujevčani su iz Gruže izvadili 5000 metara mreža.
Sad više ne primaju platu. "Kića" ih ne plaća više jer mu oduzeto pravo gazdovanja.
Juče sam pričao sa ljudima (ribočuvarima), "Kića" neće da im da otkaz (ne sme zbog zakona o radu), a ne plaća ih.
Oni ne rade i ..... :'(

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Rancic je napisao(la):
Zakonodavac, Simpsone, tako rasporedio ribarska područja, pa mi po geografskoj pripadnosti kupujemo dozvole, a ne od gazde vode. Jebem li ga ko je kriv. Verovatno mi.....po običaju narod uvek kriv.
E, pička mu materina, ima "....da zamenim ovaj narod, za neki polovan, dobar narod...." što reče kralj Ibi.
Dozvole opet daje (zamenjuje) River's guard kao distributer i uzima pare, a Srbijašume samo stavile svoj logo i hologram na dozvolu, pa zato sad menjaju dozvole.
Bile zelene, sad bele i ima logo Srbijašuma. Trt.
Od koga vi u Beogradu kupujete dozvole. Ako kupujete od onoga ko gazduje vodom onda je OK.

Ma mene zanima kako se sad uopte pojavljuje River Guard kada nema nadleznost nad tim podrucjem.

U Beogradu kupujemo dozvole i ne zanima me kome idu pare jer "nase vode" Savu i Dunav ne posecujem. Meni je vazna dozvola za Adu (gazduje EKO Ribarstvo Valjevo) i za Drinu oko Bajine Baste (gazduje ista firma iz Valjeva). Inace ovaj deo ima "gazde" koje su vec pomenuto Eko ribarstvo, Galovica, popularne Srbija sume i deo Drine Ljubovija, ali tih nekoliko firmi nastupaju zajedno na podrucju Srbija-Zapad.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Rancic je napisao(la):
Ovo zaboravih, a zato sam i počeo.
Ovi iz Srbijašuma se za glavu hvataju, ne znaju šta će. Niti imaju nešto od gazdovanja niti znaju šta da rade.
Od Drine i Lima, od Kosova do Gruže, Ibar i Zapadna Morava, Rzav, Đetina .... najveće ribarsko područje Srbija jugozapad  ima "papirnog" gazdu, koji ama baš nikakvu vajdu od toga nema.....
Ko plaća čuvare - niko.
Ko čuva vode od lopova - niko.
Šta država štiti na ribarskom području - lopove, ribokradice i dupeta na vlasti.
Ne znam ko izdaje i ko je uzeo pare za dozvole u Užicu, Čačku, Kraljevu, na Drini... ali pretpostavljam da je situacija ista. Ceo jugozapad Srbije ima istu boljku. Jedan gazda, a drugom pare.
Što su dali Srbijašumama gazdovanje ???????  Politički, baš politički marifetluk. Moglo je prelazno rešenje - svako svoj gazda do novog konkursa.
Ako ovako ostane računam da će u Gruži biti ribe još jedno tri meseca. samo za protekli mesec ribočuvari kragujevčani su iz Gruže izvadili 5000 metara mreža.
Sad više ne primaju platu. "Kića" ih ne plaća više jer mu oduzeto pravo gazdovanja.
Juče sam pričao sa ljudima (ribočuvarima), "Kića" neće da im da otkaz (ne sme zbog zakona o radu), a ne plaća ih.
Oni ne rade i ..... :'(

Rancicu Srbija sume nisu gazde tvog ribarskog podrucja bre. Tu su uskocili privremeno dok ne bude resen konkurs za dodelu, medjutim drugi problem je po sredi. Niko nece vruc krompir u ovom trenutku jer je novi konkurs za dodelu svih podrucja na 10 god krajem ove godine. Niko ozbiljan nece da konkurise na najvece podrucje ne racunajuci Vojvodinu, sa vise od 20.000 clanova, na samo godinu dana. Da ulozi svoja sredstva, uspostavi valjanu ribocuvarsku sluzbu i onda mozda da izvisi na sledecoj dodeli voda. Stvarno crnih godinu dana za to ribarsko podrucje. Medjutim nije sve tako crno, ima nekih indicija da se sprema ozbiljan gazda za to podrucje na predstojecem konkursu.

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
"U Beogradu kupujemo dozvole i ne zanima me kome idu pare jer "nase vode" Savu i Dunav ne posecujem. Meni je vazna dozvola za Adu (gazduje EKO Ribarstvo Valjevo) i za Drinu oko Bajine Baste (gazduje ista firma iz Valjeva)."

Simpsone, jebiga, ne može da bude važno samo tvoje mišljenje. Takvih kao ti ima 50 (Drina, Gradac...).
A ostali ribolovci. Pričamo o parama.
River' guard iz Jagodine gazduje ribarskim područjem Centar kome pripada (geografski) Kragujevac. Kupovinom dozvola u mestu prebivališta daješ pare onom na čijoj si teritoriji. Vaše beogradske pare idu u Valjevo.
Najmanje 10 000 ribolovaca u Beogradu daje pare društvu u Valjevu koje ima 500 članova.
Koliko se vratilo kroz ribu u beogradske vode gde peca 99 % beogradskih ribolovaca.
Pa jesu Srbijašume samo uskočile do novog konkursa, to i pričam.
I to je ludilo - jedan gazda za toliko područje.
Svako gazda na svojoj teritoriji i svakom svoje pare. Onda bi bilo koristi, ovako ništa. 

Vrh Dno