Dozvole za 2011-tu godinu u Srbiji

ekoljuba

Full member
Učlanjen(a)
16.08.2007.
Broj reagovanja
0
Uradjena je kategorizacija! Bar je po Vojvodini na vecini voda uradjena. Verovatno je i Drina iskategorizovana posto po sastavu ihtio faune sigurno to zasluzuje.

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
132
tommylee je napisao(la):
E sad mi ništa nije jasno?
Koji dio se plaća tih famoznih 4000 dinara? Odakle dokle?
Kako su meni rekli u "Kolubari" do Banje Koviljače. Tek nizvodno od Banje nema doplate.

Sendenca

Junior member
Učlanjen(a)
14.12.2008.
Broj reagovanja
0
Citam ove cetiri strane i zali Boze truda! Sve ste rekli, nista kazali niste. Ja cu postaviti konkretna pitanja, ako neko zna nek odgovori.
Da li ove godine dozvola vazi na celoj teritoriji Srbije ukljucujuci i Vojvodinu?
Da li su te famozne doplate za Drinu od 1000 dindzi, dnevne ili godisnje?

Gradac me ne zanima. Ako ekipa s'kojom idem na pecanje kaze da idemo, ja cu ici zarad dobrog druzenja i da mi dupe vidi put. Pa koliko god da kosta! Ali pecanje na njemu mi pricinjava zadovoljstva koliko i strasnom lovcu da ode na farmu svinja i puca u "Landras i Joksir".
Draza mi je jedna divljakusa od 15-20 santima iz nekog opustosenog planinskog potoka, nego te "Ubojnice".
To su na ovim nasim prostorima prvi primenili Slovenci. Napunili reke kapitalnim pastrmkama. Onda dovedu nekog Svabu koji za debele pare uhvati komad od 3-4 kile. I pri tom se usere u kombinizon do guse, od srece naravno. Dok Janezi zadovoljno ceskaju bradice.
Sto je jednom davno rekao jedan moj pokojni kolega. Citiracu ga: "Lako je uhvatit ribu kad dobro radi i ima je ko pleve. Uhvati je kad ne jede i kad je ima malo".
Da ne bude zabune. Nemam ja nista protiv revira. I treba da postoje. Ali imam neko cudno peckanje u glavi kad treba da platim nesto nerealno. Verovatno me pecka ponos. Od par ljudi koji gravitiraju na toj reci sam cuo onako kroz zez: "Nema ovih Beogradjana da ih malo navatamo, utanjilo..."
Narodski receno: "Dok je ovaca, bice i vune"
U Crnoj Gori su malo umereniji. Na Limskim revirima je dnevna 5 evrica. Sto smatram ok. Malo manje pecka taj ponos!!!
I za kraj jedno filozovsko pitanje. Da li se na Drini placa doplata ako se peca skobalj?

ekoljuba

Full member
Učlanjen(a)
16.08.2007.
Broj reagovanja
0
Dozvola vazi u celoj Srbiji sto naravno ukljucuje Vojvodinu. Doplata je na godinu dana!
ZA svaku vodu koja je iskategorizovana(mahom su to vece reke) upravljac moze da trazi doplatnu dozvolu, sto je ok ako se ne pretera kao sto su ovi preterali na Drini nizvodno sa cifrom od 4000 din.

Sendenca

Junior member
Učlanjen(a)
14.12.2008.
Broj reagovanja
0
To je sasvim ok. Doplata hiljadarke na godisnjem nivou za neku dobru vodu je nesto sto se vadi iz malog dzepa. Pogotovu ako se radi o reci kakva je Drina. A mene prevashodno zanima potez od Brane do Okletca.
A raduje me da su i Vojvodjanske vode obuhvacene ovom dozvolom. Poslednjih nekoliko godina sam sudbonosno vezan za S. Mitrovicu. I imam u planu da malo pretresem Zasavicu. A vezu me i neke uspomene na Sivacke Bas-ove. Moram da im javim sta im rade unuci u Sumarickom jezeru u KG-u.
:tbumb:

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
usce drine u savu ti je na 30km,odlicni tereni .......a zasavica samo stuka i bandar.....

Sendenca

Junior member
Učlanjen(a)
14.12.2008.
Broj reagovanja
0
Bio sam preprosle godine na nekoj regati 3 dana, na samom uscu Drine u Savu. Dobri tereni Ali je neophodan camac plitkog gaza. A na Zasavici me samo stuka i zanima. Raduje me da je da je dozvola objedinjena. Da ne moram da se i sa tim smaram.

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
mislim da za zasavicu ide doplatna proveri to, mada moze i bez dozvole ja pecam tamo od kad znam za sebe i dozvolu nikad imao nisam  :whistle:..

Sendenca

Junior member
Učlanjen(a)
14.12.2008.
Broj reagovanja
0
Pa odakle si ti, kad pecas na Zasavici?
Ponudio mi se jedan lik iz Macvanske Mitrovice da mi bude vodic kad budem hteo da posetim Zasavicu ima i camac. Mada imam "Tubu"... nista mi nije pominjao za dozvole i doplatu.
Nego, kako je tamo sa stukom. Cuo sam oprecna misljenja. Od da je ima dosta, do da se puno krade!?

Piki

Senior member
Učlanjen(a)
19.03.2006.
Broj reagovanja
32
Bice doplate i za Mlavu, tj gornj deo  :naughty:

Sendenca

Junior member
Učlanjen(a)
14.12.2008.
Broj reagovanja
0
Zasta doplate za Mlavu, kad tamo za prvomajski uranak svi pecaju na na plovak i varalicama. Ja licno video. Samo vise sistemi sa grana!!!

Piki

Senior member
Učlanjen(a)
19.03.2006.
Broj reagovanja
32
Na kom delu Mlave si ti bio  za prvomajski uranak ?
U ostalom kome ne odgovara ima i drugih lepsih i bogatijih destinacija koje ja rado preporucujem  :tbumb:
Ja licno video  :bye:

Sendenca

Junior member
Učlanjen(a)
14.12.2008.
Broj reagovanja
0
Bili smo odmah posle 1. maja na potezu od kanjona do Trske crkve. Imali smo sta i da vidimo. A i u razgovoru sa mestanima, i da cujemo. Ako na pastrmskoj vodi vise plovci sa grana. Sta tu ima da se kaze osim da je bilo neko zesce "Strndzanje " na vodi!
Nema ljutis . To je surova realnost na mnogim nasim vodama. Zali boze para za dozvole.
A da ima i drugih voda, to se slazem. Pa sta mislis sto smo mi iz KG-a bili toliki put? Pa da bi videli neku bolju vodu? Uvek ima bolje. Ali kao po onoj narodnoj: "Ko trazi bolje, nadje gore".
Pre par godina sam takodje bio i u kanjonu i tamo je bila zesca pusiona. Malo ribe, po koja sitna pastrmka i armija varalicara sa kratkim stapicima i mepsicima i ruznim pacicima. Tako da ako za Mlavu trazite doplatu, morali bi malo vise da ponudite i da se potrudite...
:bye:

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
ma ljudi to je bacanje para,kod mene cuvari bacaju mreze po savi i prodaju ribu restoranima a po ceo dan sede na cafe splavu i ispijaju kafe.....strasno kako se ponasaju a inace ribe ni nema.....toliko.....OVE GODINE OPET BEZ DOZVOLE.....kad se situacija sredi i cuvari pocnu da rade svoj posao kako treba prvi cu otici da kupim dozvolu a do tada evo im  :pozzz:....poludeh od same pomisli na njih

Vrh Dno