Citam ove cetiri strane i zali Boze truda! Sve ste rekli, nista kazali niste. Ja cu postaviti konkretna pitanja, ako neko zna nek odgovori.
Da li ove godine dozvola vazi na celoj teritoriji Srbije ukljucujuci i Vojvodinu?
Da li su te famozne doplate za Drinu od 1000 dindzi, dnevne ili godisnje?
Gradac me ne zanima. Ako ekipa s'kojom idem na pecanje kaze da idemo, ja cu ici zarad dobrog druzenja i da mi dupe vidi put. Pa koliko god da kosta! Ali pecanje na njemu mi pricinjava zadovoljstva koliko i strasnom lovcu da ode na farmu svinja i puca u "Landras i Joksir".
Draza mi je jedna divljakusa od 15-20 santima iz nekog opustosenog planinskog potoka, nego te "Ubojnice".
To su na ovim nasim prostorima prvi primenili Slovenci. Napunili reke kapitalnim pastrmkama. Onda dovedu nekog Svabu koji za debele pare uhvati komad od 3-4 kile. I pri tom se usere u kombinizon do guse, od srece naravno. Dok Janezi zadovoljno ceskaju bradice.
Sto je jednom davno rekao jedan moj pokojni kolega. Citiracu ga: "Lako je uhvatit ribu kad dobro radi i ima je ko pleve. Uhvati je kad ne jede i kad je ima malo".
Da ne bude zabune. Nemam ja nista protiv revira. I treba da postoje. Ali imam neko cudno peckanje u glavi kad treba da platim nesto nerealno. Verovatno me pecka ponos. Od par ljudi koji gravitiraju na toj reci sam cuo onako kroz zez: "Nema ovih Beogradjana da ih malo navatamo, utanjilo..."
Narodski receno: "Dok je ovaca, bice i vune"
U Crnoj Gori su malo umereniji. Na Limskim revirima je dnevna 5 evrica. Sto smatram ok. Malo manje pecka taj ponos!!!
I za kraj jedno filozovsko pitanje. Da li se na Drini placa doplata ako se peca skobalj?